Wolfgang Buttress Hive is brought back to life in the Royal Botanic Gardens at Kew

June 17, 2016 by  
Filed under Eco, Green

First installed at the world expo last spring, the multi-award-winning Hive was disassembled at the end of the event and moved to the Kew Gardens, where it was reassembled as the UK’s first-ever rebuilt Expo pavilion. Its lattice-like design was inspired by the lifespan of the honeybee and “highlights the important role of bees and other pollinators in feeding the planet,” says Stage One. The complex structure comprises nearly 170,000 parts assembled in 32 horizontal layers with hexagonal cells for a metal honeycomb effect. Each piece was etched with a reference number to make reassembly a possibility. Related: Wolfgang Buttress-Led Team Wins Bid to Design 2015 UK Milan Expo Pavilion More than just an elaborate artwork, the Hive serves an educational purpose and guides visitors through a multi-sensory experience simulating a real beehive . An array of almost 1,000 LEDs line the Hive’s internal void and are complemented with orchestral sound recordings. Sensors that monitor activity within a real beehive at Kew control the light and sound intensity. The Hive will stay at the London gardens until the end of 2017. + Wolfgang Buttress + Stage One Via Dezeen Images via Stage One

See more here:
Wolfgang Buttress Hive is brought back to life in the Royal Botanic Gardens at Kew

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 2982 access attempts in the last 7 days.