Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

August 9, 2017 by  
Filed under Green

Prolific architecture firm Bohlin Cywinski Jackson crafted the Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center in Qingdao, China with a gorgeous rolling green roof . Located at the base of the Zhushan National Forest Park, the wooden building ‘s undulating canopy mimics the mountain range in the backdrop. At 223,000 square feet, the visitor center is certainly massive, however it was carefully designed to blend into its natural surroundings thanks to its subtle stature and verdant green roof. Additionally, the building is strategically oriented so that visitors can enjoy amazing views of the mountain range on one side and expansive sea views on the other end. Floor-to-ceiling glazed walls provide these views while illuminating the building with natural light . Related: Manetti Shrem Museum’s 50,000-square-foot canopy was inspired by the agrarian landscape The designers choose to use wood as the building’s principle material to create a strong connection to nature. The unique wooden truss roof structure uses large logs to support a layer of Canadian Class J SPF wood. At the center of the undulating roof is an abundance of lush greenery, further integrating the building into its environment. The green roof was strategically designed to insulate the interior and reduce the building’s overall carbon footprint. + Bohlin Cywinski Jackson Via Archdaily Photography by He Lian

See the original post here: 
Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1323 access attempts in the last 7 days.