Three stacked spruce ‘shoeboxes’ reimagine a 1934 house in Ljubljana

June 22, 2017 by  
Filed under Green

This renovated house in Slovenia consists of three spruce-covered volumes stacked up like shoeboxes. Ofis Arhitekti renovated a house designed by architect Emil Navinsek in 1934 as a home for his two sisters. The new structure expands the existing floor plan with a stacked structure that creates pleasant overhangs and terraces. The house is located on a street with homes built mostly in the 1960s and 1970s. It is here where Slovenian architect Emil Navinsek (known for innovative school space concepts) built his own residence and a house for his two unmarried elderly sisters next to it. It is the latter one that underwent an extensive renovation. Related: Build your own tiny home or treehouse with these stackable wooden micro-units Ofis Architects introduced three stacked cubic volumes that combine a concrete base, metal frames and wooden substructure. Each shoebox volume was clad in dark spruce to soften the structured shape. While renovating the existing structure, the team added an extension that protrudes through the old walls and creates a living room on the ground floor, kids rooms and guest room on the first floor, and master bedroom housed on the top floor. A staircase attached to a main vertical concrete wall, located at the heart of the house, acts as an intersection of volumes and connector of old and new. The entire interior is inspired by Adolf Loos and features elevated podiums, niches and small sitting areas. + Ofis Arhitekti Photos by Tomaz Gregoric

Read the original post: 
Three stacked spruce ‘shoeboxes’ reimagine a 1934 house in Ljubljana

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1261 access attempts in the last 7 days.