Three glass arms and a sunken visitor center enhance this renovated Dutch park

August 22, 2017 by  
Filed under Green

Some people have a wonderful knack for devising new ways of seeing the world – including Studio Maks and Junya Ishigami + Associates, who designed this sublime park expansion in the Netherlands . The new triangular-shaped visitor center in Park Vijversburg acts as an extension of the adjacent historical villa, while ensuring minimal impact on the parkland. Three sweeping glass corridors extend from the center, providing visitors with a more immediate perspective of the surrounding landscape. The addition to the recently refurbished park aims to accommodate the increasing number of visitors by providing new exhibition and meeting spaces. Studio Maks’ Marieke Kums and Tokyo-based architect Junya Ishigami designed the center as a partially sunken single-floor structure that has minimal impact on the site. Related: New light-filled learning center celebrates the food history of one of Denmark’s oldest towns Its three curved arms are fully glazed and free of columns and other structural elements. This creates an uninterrupted flow and views of the parkland , while giving a floating appearance to the roof. “We wanted to make a most subtle intervention,” Kums said. “Although the pavilion is an architectural project, it was designed and imagined as part of the landscape.” Rotterdam studio LOLA Landscape, Utrecht-based Deltavormgroep, Hummelo-based Piet Oudolf and Frankfurt-based artist Tobias Rehberger designed an additional 15 hectares of new landscape. + Studio Maks + Junya Ishigami + Associates Via Dezeen Photos by Iwan Baan

More here: 
Three glass arms and a sunken visitor center enhance this renovated Dutch park

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1107 access attempts in the last 7 days.