This swanky desert guesthouse was fashioned out of a former horse barn

November 9, 2017 by  
Filed under Eco, Green

This stunning modernist guest home bears little similarity to its previous form: an old concrete barn for horses. Design-build firm The Construction Zone led the adaptive reuse project, the Barn Guest House, transforming the old horse stalls into room dividers. Full-height north-facing glass gives the guesthouse an indoor-outdoor character that embraces a desert garden In Phoenix. Topped with a flat overhanging roof, the 750-square-foot guest home contains a master suite, kitchen, and living area separated by concrete walls. Timber, seen in the Douglas fir -clad roof and furnishings and cabinetry, imbue the home with much needed warmth in a predominately cool-toned palette of concrete, glass, and black steel. Related: Atelier Data Transforms an Old Horse Stable into a Simple but Stunning Home in Portugal The interior decor is kept minimal to maintain the home’s sense of lightness in the landscape, while a few pops of red hues and natural timber tones break up the gray color scheme. The Barn Guest House looks out over an outdoor entertaining patio , bocce ball court, jacuzzi, and cacti-studded gardens. + The Construction Zone Via Dezeen Images by Bill Timmerman

The rest is here: 
This swanky desert guesthouse was fashioned out of a former horse barn

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!







Bad Behavior has blocked 1067 access attempts in the last 7 days.