This green-roofed cultural center in Sweden doubles as a vibrant public square

June 26, 2017 by  
Filed under Eco, Green

This green-roofed cultural center in Sweden blurs the line between the indoors and outdoors. Designed by Sweco Architects , the new Bergsjön Kulturhus grows out from the existing hill and blends with the square to form a unified environment. Sweco Architects won a competition to design a new culture house for Bergsjön, a district in eastern Gothenburg. The architects sought to weave storytelling, knowledge and recreation together like a “basket of possibilities”. An atrium serves as the core of the project, and surrounding spaces hold a library, a café, ateliers, exhibition space , meeting rooms, a studio, a small theater, a greenhouse and multi-use facilities. Related: Iceberg-inspired Greenland cultural center celebrates 20 years of resilience in the Arctic The building’s glass facade creates a visual connection between the interior and the green areas outside. Integrated into the surrounding urban fabric, the cultural center creates a welcoming atmosphere and functions as a social arena that fosters interaction. + Sweco Architects Images by Sofia Kourbetis, Linda Hansson

Original post:
This green-roofed cultural center in Sweden doubles as a vibrant public square

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1743 access attempts in the last 7 days.