This beautiful, barn-inspired visitor center has nine movable sections that let in natural light

March 28, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on This beautiful, barn-inspired visitor center has nine movable sections that let in natural light

Dutch firm 70F architecture has designed a beautiful, barn-inspired visitor center in the Netherlands that “breathes” thanks to nine movable sections that open up the facade in the morning and close it at night. The Hof van Duivenvoorde Center welcomes visitors to the Duivenvoorde Castle and Estate, offering a light-filled restaurant and information center with an innovative, changeable window system engineered by the architects themselves. The Duivenvoorde Foundation requested a simple building that would blend into the surroundings – the castle grounds have an expansive lawn and plenty of green areas – as well as provide a comfortable place where visitors  can relax.  Keeping the natural landscape in mind, the architects created an understated building with an elongated form and vertical slats that evoke a typical, rustic  barn design. The movable panels signal that the building is open for visitors during park hours, but at closing time, they lower back down and the center virtually disappears into the surrounding environment. Related: Visitor center disguised as a hill to welcome visitors to Denmark’s historic Kalø Castle Ruins The movable panels cover glass windows and slide upwards with the help of an innovative engineering system created by Bas ten Brinke, founder of 70F architecture. Once the panels have lifted,  natural light floods the center’s interior, which, at 6 by 30 meters, is relatively small. The large windows both enhance this space and provide a natural ventilation system throughout. The  visitor center houses a restaurant and museum shop, as well as space for the volunteers who give guided tours of the estate. The architects decided to forgo any type of separation between the different areas in order to give the interior an open, airy feel. Out back, a large garden wall provides shade during the warm summer months. And, finally, an open-air patio provides the perfect opportunity to sit back and enjoy the surrounding nature. + 70F architecture Via World Architecture News Images by Luuk Kramer  

Read more from the original source: 
This beautiful, barn-inspired visitor center has nine movable sections that let in natural light

Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

August 9, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

Prolific architecture firm Bohlin Cywinski Jackson crafted the Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center in Qingdao, China with a gorgeous rolling green roof . Located at the base of the Zhushan National Forest Park, the wooden building ‘s undulating canopy mimics the mountain range in the backdrop. At 223,000 square feet, the visitor center is certainly massive, however it was carefully designed to blend into its natural surroundings thanks to its subtle stature and verdant green roof. Additionally, the building is strategically oriented so that visitors can enjoy amazing views of the mountain range on one side and expansive sea views on the other end. Floor-to-ceiling glazed walls provide these views while illuminating the building with natural light . Related: Manetti Shrem Museum’s 50,000-square-foot canopy was inspired by the agrarian landscape The designers choose to use wood as the building’s principle material to create a strong connection to nature. The unique wooden truss roof structure uses large logs to support a layer of Canadian Class J SPF wood. At the center of the undulating roof is an abundance of lush greenery, further integrating the building into its environment. The green roof was strategically designed to insulate the interior and reduce the building’s overall carbon footprint. + Bohlin Cywinski Jackson Via Archdaily Photography by He Lian

See the original post here: 
Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

Kengo Kuma’s Turkish art museum is made of stacked timber boxes

April 24, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Kengo Kuma’s Turkish art museum is made of stacked timber boxes

Prolific architect Kengo Kuma just unveiled plans for an amazing timber museum in Turkey. According to the architects, the Odunpazari Modern Art Museum will be an expansive complex made up of obliquely stacked wooden boxes, paying homage to the area’s traditional wooden Ottoman residences. The modern art museum is planned for Eskishehr, a university town about three hours from Istanbul. According to the Kengo Kuma studio , the design focused on blending the building into the existing urbanscape while creating a cultural landmark for the city, “Our design strategy is to make the volume in aggregation; stacking small boxes to create the urban scale architecture,” explained the studio. “Stacked boxes at the street level are read in the scale of surrounding houses and it grows taller towards the centre of the museum to stand in the urbanscape that announces itself as new cultural landmark of the area.” Related: Kengo Kuma unveils plans for spiraling timber-clad library in Sydney The timber boxes , which are placed at irregular angles will allow for the building to gradually grow in height from the exterior towards it center, creating a fairly large building but one that doesn’t hover over the traditional low-level buildings in the immediate area. Additionally, the wide spaces in between the horizontal timber slats – a nod to the area’s former wooden market – will illuminate the interior with tons of natural light . The entrance of the museum will lead to a central atrium, made up of four boxes and lit from a skylight in the ceiling. The boxes slowly rise up through the design, giving the interior plenty of flexible exhibition space . The larger exhibitions will be placed at the bottom level while more intimate collections will be exhibited in the smaller boxes at the top of the building. + Kengo Kuma Via Dezeen Images via Kengo Kuma

Read the rest here: 
Kengo Kuma’s Turkish art museum is made of stacked timber boxes

World’s tallest wood building proposed in Paris could store 3,700 metric tons of carbon

June 2, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on World’s tallest wood building proposed in Paris could store 3,700 metric tons of carbon

Michael Green Architecture (MGA) just unveiled a proposal for a carbon neutral wooden skyscraper in Paris that, if constructed, will be the world’s tallest wood building. Created in collaboration with DVVD and real estate developer REI France , the wooden skyscraper—dubbed the Baobab—was designed as part of the city’s Réinventer Paris , a competition seeking innovative and environmentally friendly urban projects. The designers estimate the 35-story wood high-rise could sequester 3,700 metric tons of carbon—an amount equivalent to keeping 2,207 cars off the road for a year. Read the rest of World’s tallest wood building proposed in Paris could store 3,700 metric tons of carbon Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Baobab Paris , Baobab tower , carbon neutral architecture , carbon sequestration , carbon-neutral , DVVD , MGA , michael green architecture , mixed-use development , Paris , Peripherique , REI France , Reinventer Paris , tall wood architecture , tall wood building , timber building , wood architecture , wooden buildings

Read more: 
World’s tallest wood building proposed in Paris could store 3,700 metric tons of carbon

Bad Behavior has blocked 8935 access attempts in the last 7 days.