BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

November 29, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

International startup WeWork is expanding beyond its co-working roots with a public  kindergarten in New York City called WeGrow. The innovative school will be designed in collaboration  BIG Architects  and will provide an environment for education in an interactive space that focuses on introspection, exploration, and discovery. WeGrow will be a public elementary school for kids ages three to nine that aims to function as an environment where youngsters can experience hands-on and experiential learning. The first images of the space show wooden play areas, large grey pods for climbing and sitting, and several modular classrooms and treehouses that facilitate interaction. Related: 10 brilliant communal designs helping people work and live together WeWork claims that the new kindergarten will “focus as much on the growth of our children’s spirits as we will their minds.” References to various natural phenomena, as well as an element of futurism, permeate the new WeGrow concept, set to open its first location in Chelsea next autumn. “The design starts from the premise of a school universe at the level of the child: a field of super-elliptic objects forms a learning landscape that’s dense and rational – yet free and fluid,” said the firm. + BIG Architects Via Dezeen

See the original post here:
BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

WeWorks new coworking space in Shanghai features salvaged materials from the citys past

September 22, 2016 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on WeWorks new coworking space in Shanghai features salvaged materials from the citys past

Despite its cosmopolitan appearance, Shanghai still retains much of its historic architecture. Longtang (??), or alleyways, are a major part of the urban fabric and refer to the community of homes grouped along an alley. Linehouse references the site’s history as a former neighborhood of longtangs with sectionally cut house-like structures. A gabled skeleton layered with light-filtering polycarbonate panels frames the interior’s central alley-like space. The house-like structure repeats itself in the seating areas, pantry, and reception with white-and-blue metal bars. Related: Abandoned 1920s bank is transformed into a luxurious coworking space Salvaged TVs and radios—objects commonly found in Shanghai’s laneways—were upcycled into a funky reception desk. An open shelving unit made of rebar, in addition to the metal framing and e-waste desk, inserts an industrial vibe to WeWork Yanping Lu that’s tempered by timber floors and furnishings that add a touch of warmth. A giant blue-tinted fish tank enlivens the space. The restrained use of polycarbonate, timber, and metal materials ensures a clean backdrop for the addition of custom graphics without fear of visual clutter. “Inspired by Shanghai’s White Rabbit candy, a motif of rabbit wallpapers and artwork was developed,” write the architects. “Meeting room wallpapers take reference from common Chinese games played in the laneways; Chinese chess and tangram. Motifs often seen in the streets of Shanghai are stamped throughout the public seating areas, playing on Chinese and English words encapsulating the community spirit of WeWork.” WeWork Yanping Lu is open 24/7 with two floors and around 500 seats. + Linehouse Via ArchDaily Images via Linehouse , © Dirk Weiblen

More here: 
WeWorks new coworking space in Shanghai features salvaged materials from the citys past

Bad Behavior has blocked 2440 access attempts in the last 7 days.