Exquisite Shore House is a modernist triumph that embraces nature

July 28, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Exquisite Shore House is a modernist triumph that embraces nature

Hidden away in Long Island’s North Haven village is an exquisite modernist home that looks like a natural extension of the landscape. Leroy Street Studio designed the Shore House, a green-roofed retreat in Suffolk County, New York with views of the Peconic Bay. Built partly into a hillside, the charred cedar-clad home uses a natural materials palette to sensitively blend into the surrounding environment. Surrounded by windswept trees and tall grasses, the Shore House enjoys a secluded lot on the beach with expansive views of the water and the setting sun. “The home was conceived of as a gateway for experiencing the passage from forest to sea,” said the architects, according to Dezeen . “The approach was designed to guide the individual through a sequence of views revealing new perspectives of the house, sky, and water.” The waterfront home is faced with glazed sliding doors that open up to views of the bay. Related: Leroy Street Studio’s Louver House is an Airy, Daylit Barn-Shaped Home Since the Shore House was built on a sloped lot, the architects partly excavated the site to embed a lower level into the hillside. The main entry starts as a footpath in the forest that leads down a flight of stairs to the green-roofed lower level mostly hidden from view. The dining room, den, living room, and kitchen are located on the lower level, as are the staff bedroom and an outdoor sunken fireplace tucked beneath the cantilevered end of the upper volume. The upper floor houses the master bedroom and bathroom, guest bedroom, and a cabana. + Leroy Street Studio Via Dezeen Images via Leroy Street Studio , by Scott Frances

See the rest here:
Exquisite Shore House is a modernist triumph that embraces nature

New York City unveils massive green-roofed film and fashion hub in Brooklyn

February 23, 2017 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on New York City unveils massive green-roofed film and fashion hub in Brooklyn

Two warehouses in Brooklyn ‘s Sunset Park will soon be transformed into state-of-the-art, affordable production spaces for film, television production and garment manufacturing. The green-roofed Made in NY Campus, designed by WXY architecture + urban design , will modernize the industrial waterfront site and create several pedestrian-friendly spaces and public plazas. Mayor Bill de Blasio announced the City’s commitment to the $136 million overhaul expected to create 1,500 jobs. Conceived by the New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), the project will include a comprehensive planning and investment strategy aiming to renovate the site’s aging infrastructure and introduce quality manufacturing and public spaces . WXY architecture + urban design re-envisioned two existing warehouses and public spaces at Sunset Park as a new green-roofed film and fashion hub with 300,000 square feet of new production spaces. Related: New photos reveal Domino Sugar Refinery’s terraced form rising on the East River The Made in NY Campus will offset the city’s lack of filming spaces and provide high-ceiling sound spaces and various other production areas, along with new facilities for fashion and garment manufacturing industry. It will be one of three business campuses in the new Sunset Park District Plan, including the renovated Brooklyn Army Terminal to be completed this fall. + WXY architecture + urban design Renderings by nightnurse images

Go here to read the rest: 
New York City unveils massive green-roofed film and fashion hub in Brooklyn

Apple’s $5 billion spaceship campus to open in April as "Apple Park"

February 23, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Apple’s $5 billion spaceship campus to open in April as "Apple Park"

Apple’s new headquarters in Cupertino is all set for a planned move-in date of April 2017. Steve Jobs first presented his vision and building plans for the “spaceship” campus to city managers in 2011, and the company just announced that its new headquarters will officially be called “Apple Park.” The building will pump out 17 megawatts of solar power via panels on its massive roof – that’s enough energy to power most of the 175-acre site. More than 12,000 apple staff will inhabit the complex, which will include a 1000-seat auditorium dubbed the “Steve Jobs Theater.” According to Apple, the campus’ ring-shaped 2.8 million-square-foot main building is covered in the world’s largest curved glass panels. The entrance to Jobs’ namesake auditorium consists of a 20-foot-tall glass cylinder that’s 165 feet in diameter and supports a metallic carbon roof. Said theater sits on top of a hill, at one of the highest points of land in Apple park, where it looks out over surrounding meadows in the Santa Clara Valley and the campus’ main building. https://www.youtube.com/watch?v=3VCvkYA5dR8 “Steve’s vision for Apple stretched far beyond his time with us. He intended Apple Park to be the home of innovation for generations to come,” says Apple CEO , Tim Cook. “The workspaces and parklands are designed to inspire our team as well as benefit the environment. We’ve achieved one of the most energy-efficient buildings in the world and the campus will run entirely on renewable energy.” It will take employees as long as six months to move in and get settled away in the massive building . After doing so, they’ll be able to take advantage of a café that’s open to the public, a 100,000-square-foot fitness center, secure R&D facilities, a theater, as well as two miles of paths for walking and running, an orchard, a meadow and a pond. Related: Jaw-dropping scale of Apple’s spaceship campus revealed in new drone footage Apple Park was designed in collaborating with Foster + Partners , and it takes the place of what was once 5 million square-feet of asphalt and concrete. The land is now planted with grassy fields, and native and drought-resistant trees. Via Digital Trends and Apple Images via Apple

Read more from the original source:
Apple’s $5 billion spaceship campus to open in April as "Apple Park"

Geothermal-powered ferry terminal in Stockholm has a public park on its roof

November 7, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Geothermal-powered ferry terminal in Stockholm has a public park on its roof

The new terminal references the shapes of moving marine vessels and the surrounding area’s cranes and warehouses . It functions as a natural extension of the urban fabric. It slowly emerges from the ground to allow city inhabitants to use its roof as a public park . Varied green landscapes with stairs, ramps and niches create a beautiful environment where people can stroll and have relaxing moments while enjoying the view of the ferries, the archipelago, and the city skyline. Related: C.F. Møller’s Solar-Powered Wood Skyscraper Wins HSB Stockholm Architecture Competition The building is powered by solar and geothermal energy , distributed through integrated systems. Self-sufficient and aiming for a LEED Gold certification, the new terminal is expected to become both architecturally and environmentally a new landmark for the Norra Djursgårdsstaden development area. + C.F. Møller Photos by Adam Mørk

See the rest here: 
Geothermal-powered ferry terminal in Stockholm has a public park on its roof

Ziggurat-like modular high-rise twists like a plant to follow the sun

March 11, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Ziggurat-like modular high-rise twists like a plant to follow the sun

Read the rest of Ziggurat-like modular high-rise twists like a plant to follow the sun

View original post here: 
Ziggurat-like modular high-rise twists like a plant to follow the sun

Crazy home carved into a coastal cliff has a swimming pool roof

July 6, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Crazy home carved into a coastal cliff has a swimming pool roof

Read the rest of Crazy home carved into a coastal cliff has a swimming pool roof Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: brutalist building , Casa Brutale , glass facade , OPA , raw concrete , swimming pool , underground architecture , underground building , waterfront architecture

Read the original: 
Crazy home carved into a coastal cliff has a swimming pool roof

From Piss to Pilsner “beercycles” pee into brews

July 6, 2015 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on From Piss to Pilsner “beercycles” pee into brews

An estimated 100,000 visitors to the Roskilde Festival in Denmark this summer had the unusual opportunity to recycle their urine into beer . “From Piss to Pilsner” hopes to ignite a new movement called beercycling, transforming 25,000 liters of festivalgoers’ pee into kegs of frothy beer. The collected urine will be used to fertilize beer’s building block–barley. Read the rest of From Piss to Pilsner “beercycles” pee into brews Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: beer cycling , beer making , Danish Agriculture and Food Council , eco design , fertilizer , green design , pee recycling , Roskilde Festival , sustainable design , urine beer

Read more here: 
From Piss to Pilsner “beercycles” pee into brews

Waterstudio.NL unveils daylit waterfront family home in The Netherlands

March 19, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Waterstudio.NL unveils daylit waterfront family home in The Netherlands

Read the rest of Waterstudio.NL unveils daylit waterfront family home in The Netherlands Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: bamboo , glass facade , natural lighting , the netherlands , Villa New Water , waterfront architecture , waterfront family house , waterfront villa , Waterstudio.nl

Here is the original post: 
Waterstudio.NL unveils daylit waterfront family home in The Netherlands

Bad Behavior has blocked 761 access attempts in the last 7 days.