Reflective arrow-shaped studio is a futuristic space for displaying art

June 15, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Reflective arrow-shaped studio is a futuristic space for displaying art

When Mr. White retired, he had an unusual building request: he wanted a studio where he could work and display his art that had few windows but provided plenty of natural light – all while enhancing his garden. The result looks like a futuristic space dwelling fell out of the sky and into Victoria. Australian architects Nervegna Reed Architecture and PH Architects teamed up to create the Arrow Studio, a private art gallery that provides a secure space for a local art connoisseur to safely display his private collection. Located in the outskirts of Hanging Rock, Victoria, the small art gallery was created for an art collector who wanted to securely display his private collection and have room for a studio space. The client requested that the structure have minimal windows for not only security reasons, but also to create sufficient wall space to hang the artwork. He also requested that the few windows that were installed be framed in such a way that would impede intruders from breaking in. Related: Century-old packing shed brought back to life as a contemporary art gallery According to the architects, these specific criteria led them to create a unique arrow-shaped design by starting with a rectangular volume whose interior was pushed inwards from one end, jutting out from the other. Curiously, this shape allowed the designers take advantage of the arrow’s indentation to create a formidable timber-slated screen that provides security as well as subtle natural light for the interior. The jutted screen also provides nice lighting for entertaining in the backyard area, beautifully illuminating the surrounding green space. The architects used plywood to create the structure’s frame, which as then coverd with large sheets of galvanized metal. This cladding provides the building with a second skin to properly insulate the structure and the artwork from harsh weather. The metal sheeting also gave the structure a fun reflective exterior that adds to the whimsical character of the building. + Nervegna Reed Architecture + PH Architects Via Arch Daily Photography by Sam Reed and Toby Reed

See the original post: 
Reflective arrow-shaped studio is a futuristic space for displaying art

The minimalist Yoshino Cedar House was built entirely out of locally-sourced timber

June 15, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The minimalist Yoshino Cedar House was built entirely out of locally-sourced timber

The beautiful Yoshino Cedar House , located near Osaka, was built by local carpenters and craftsmen with sustainable cedar harvested from the nearby mountains. The community-run retreat was created through a collaboration between Airbnb designers, Samara and architects Go Hasegawa . The team sought to foster the local community while providing a much-needed source of income for the town. The cedar retreat’s design was part of the 2016 event, Kenya Hara’s House Vision , an exhibition that showcases community-led housing projects that aim to help small towns boost their economies. Like a lot of rural areas in Japan, the small town of Yoshino has an aging population that is dwindling by the day. For years, the town’s principal industry was sustainable forestry , but without young workers working to enter the workforce, the town’s only economic boost these days is its annual cherry blossom festival. Related: Circular garden walkway cuts straight through Japanese timber home From the start of the Cedar House project, the architects and designers worked with locals every step of the way. Local foresters, woodcutters and carpenters collaborated on the process, from harvesting and cutting the timber to its construction. According to the architects, the design of the Yoshino Cedar House, which is technically owned and operated by the community, was meant to pay homage to the area’s local traditions as well as foster new relationships between residents, “Every detail of the structure inspires connection to the people of Yoshino and their underlying traditions.” Located on the bank of the Yoshino River, the structure is clad on the interior and exterior in warm-hued cedar planks whose intricate patterns create a calming, peaceful environment. The bottom floor, with a single table built into the floor, houses the living and dining space. An open staircase leads to two separate bedrooms on the second floor. The simple, uncluttered rooms have one mattress and a small table and are beautifully illuminated by natural light coming through the structure’s A-frame window. Since its inauguration, local townspeople take care of the Airbnb retreat ‘s rental operation and all proceeds are used to support the community. + Go Hasegawa + Samara Via Dwell Photography via Airbnb

Read the original here: 
The minimalist Yoshino Cedar House was built entirely out of locally-sourced timber

Bad Behavior has blocked 2823 access attempts in the last 7 days.