Breezy Ecuadorian brick home on stilts embraces cool tropical winds

August 7, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Breezy Ecuadorian brick home on stilts embraces cool tropical winds

Ecuadorian architecture firm Natura Futura Arquitectura has completed the Stilts House, an elevated brick home that opens up to the outdoors with a perforated facade. Located in General Villamil, a coastal canton of the province of Guayas, the Stilts House celebrates the UNESCO-recognized region’s superb climate and culture of great craftsmanship through its site-specific design. Built of local natural materials and concrete, the home spans 1,722 square feet across two floors. Named after its system of teak pillars, the Stilts House includes three bedrooms, three bathrooms, a kitchenette, dining area, an enclosed outdoor courtyard , hammock space and two living areas, one on each floor. The main living spaces of the brick home, including the hammock area, are placed on the first floor, and the secondary living area and the bedrooms are located above. To tie the residence into its surroundings, the architects used locally sourced materials including traditional baked bricks laid in a pattern that allows ventilation; no glass was used. Related: This weekend home in Mexico blends in with the forest landscape “On the ground floor, and integrated with the outside and their day-to-day activities, there is a social area that closes in on itself, and opens toward the interior of the house as a rest area with hammocks ,” said Natura Futura Arquitectura in its project statement. “This will generate micro-climates, through the material and its new features.” Timber shutters and sliding doors provide additional privacy and can be easily opened up to connect the interior with the outdoors. + Natura Futura Arquitectura Images via JAG Studio

More here:
Breezy Ecuadorian brick home on stilts embraces cool tropical winds

Light-filled Compass House prioritizes low maintenance and energy savings

March 23, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Light-filled Compass House prioritizes low maintenance and energy savings

Toronto-based superkül architects designed a vacation home for a family of six transitioning back to Canada after living abroad. Set on the grassy plains of Mulmur, Ontario, the 4,300-square-foot dwelling is a striking all-white building that prioritizes low maintenance, natural light, and energy savings. The energy-efficient home was built in two phases, the first of which was certified LEED Gold . Created as a spacious weekend home, the Compass House comprises two volumes arranged in an L-shaped plan with multiple bedrooms and an open-plan kitchen, dining area, and living room at the heart. The dwelling was constructed with locally sourced fieldstone and other low-maintenance materials such as the white cement-board siding, aluminum windows, and steel roof. In contrast to the hardy, weatherproof exterior, the interior emanates warmth with white oak and knotty white cedar floors and walls. Related: Superkül Designs Canada’s First Active House Skylights and large windows fill the home with natural light and ventilation. The ample glazing also frames views of the varied landscape, from the forests to the west to the 100 acres of fields in the north and east. An outdoor courtyard extends the indoor spaces out. “Through its siting, tectonics and materiality, it balances intimacy and expansiveness, light and dark, land and sky — orienting and heightening one’s experience of the surrounding environment,” wrote the architects. Use of geothermal -powered heating and cooling, natural daylighting, passive ventilation, and high insulation values help keep energy demands low despite the building’s large size. Construction waste was also kept to a minimum. + Superkül Images by Ben Rahn / A-Frame Studio

Read more: 
Light-filled Compass House prioritizes low maintenance and energy savings

Green Renovation: Leafy Waterfall-like Faade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

September 11, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Green Renovation: Leafy Waterfall-like Faade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

Like in many of Hanoi’s older homes, shutters and security bars closed off the original house from natural light and wind, giving rise to dark and moldy conditions. To open the house back up to daylight and ventilation , the architects knocked down walls to create an airy, open-plan layout and replaced clunky structures such as the concrete staircase and old security fences with slimmer alternatives such as a galvanized steel trellis. In addition to serving as a security precaution, the steel trellis was covered with green climbing plants to add fresh air, provide a privacy screen, and create an attractive green waterfall-like facade to be enjoyed by both residents and passersby. Related: Five-Towered Home Topped with Lush Banyan Trees Pops Up in Vietnam To prevent the common Hanoi problem of rising condensation in humid environs, an air ventilation layer was inserted beneath the raised ground floor. Skylights funnel daylight to the space, where light-colored lumpy marble stone then reflected and diffused the light throughout the interior. The addition of a roof garden protects the building from the harsh West sunlight and provides an area to grow vegetables and flowers. Vo Trong Nghia Architects hope that the Green Renovation’s highly visible and energy-conscious design will serve as a model for greening tropical cities. + Vo Trong Nghia Architects Images via Vo Trong Nghia Architects , © Hiroyuki Oki

The rest is here:
Green Renovation: Leafy Waterfall-like Faade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

INFOGRAPHIC: How to make your home more allergy-friendly

March 10, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on INFOGRAPHIC: How to make your home more allergy-friendly

It’s likely that we all know someone who is affected by allergies , and it’s hard to keep triggers at bay, especially when some of the most common triggering culprits can be found in our very own homes. The following infographic shows that even the tiniest of cleaning improvements can make a massive impact on those fussy allergies in various rooms around the house. For example, tiny changes to our shopping habits, such as buying allergy-friendly products, can make a massive change in health and wellbeing, while keeping the bathroom well ventilated with the assistance of extractor fans and open windows can help as well. Read on past the jump to check out all the different tips that can help you transform your house into an allergy-free haven. Read the rest of INFOGRAPHIC: How to make your home more allergy-friendly Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: allergens , allergies , Allergy Cosmos , allergy friendly infographic , allergy infographic , allergy triggers , allergy-friendly , allergy-friendly home , anti-mold , anti-mold paint , dust , dust mites , dusty , dusty curtains , infographic , infographics , mold , pet dander , pets , pollen , pollen season , ventilation

Go here to read the rest: 
INFOGRAPHIC: How to make your home more allergy-friendly

This light-filled Taiwanese home goes with the breezy flow to ward off the tropical heat

December 12, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on This light-filled Taiwanese home goes with the breezy flow to ward off the tropical heat

Read the rest of This light-filled Taiwanese home goes with the breezy flow to ward off the tropical heat Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: courtyard , cross breezes , Fang Wei , green renovation , hot climate architecture , House F , minimalist , natural ventilation , open-plan , passive solar design , tainan , Taiwan , tiny home , tropical architecture , tropics , Urbanwasabi , ventilation

The rest is here: 
This light-filled Taiwanese home goes with the breezy flow to ward off the tropical heat

House in Tatemachi’s Dramatic Cone-Shaped Openings Provide Privacy Without Sacrificing Natural Daylighting

November 20, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on House in Tatemachi’s Dramatic Cone-Shaped Openings Provide Privacy Without Sacrificing Natural Daylighting

Read the rest of House in Tatemachi’s Dramatic Cone-Shaped Openings Provide Privacy Without Sacrificing Natural Daylighting Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: cone-shaped void , House in Tatemachi , inner courtyard , Japan , Kitakyushu , Masao Yahagi Architects , natural daylight , open tread stairs , privacy , ventilation , wooden louvers

Here is the original post: 
House in Tatemachi’s Dramatic Cone-Shaped Openings Provide Privacy Without Sacrificing Natural Daylighting

Celestial Temple Extension Marries Timber Lattice and Natural Light in Japan

November 14, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Celestial Temple Extension Marries Timber Lattice and Natural Light in Japan

Read the rest of Celestial Temple Extension Marries Timber Lattice and Natural Light in Japan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: extension , Furumori Koichi , Furumori Koichi Architectural Design Studio , glass facade , glass roof , Japanese architects , natural lighting , passive cooling , passive sustainability , temple , timber , timber architecture , ventilation , wood architecture , wooden columns

Read more from the original source: 
Celestial Temple Extension Marries Timber Lattice and Natural Light in Japan

Green Renovation: Leafy Waterfall-like Façade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

August 12, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Green Renovation: Leafy Waterfall-like Façade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

Read the rest of Green Renovation: Leafy Waterfall-like Façade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “green wall” , “sustainable architecture” , climbing plants , daylight , galvanized steel trellis , green facade , green renovation , Hanoi , natural light , roof garden , urban heat island effect , ventilation , Vietnam , vo trong nghia , Vo Trong Nghia Architects

Read more here: 
Green Renovation: Leafy Waterfall-like Façade Transforms a Musty Old Building into a Lush Light-Filled Home

Museo Maya de America to House Central America’s Largest Mayan Museum Collection in Guatemala City

January 31, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Museo Maya de America to House Central America’s Largest Mayan Museum Collection in Guatemala City

Read the rest of Museo Maya de America to House Central America’s Largest Mayan Museum Collection in Guatemala City Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: cenote , central america , Daylighting , Guatemala City , Harry Gugger Studio , landscaped rooftop , mayan civilization , Museo Maya de America , museum design , over under , pre-columbian architecture , ventilation        

View original here: 
Museo Maya de America to House Central America’s Largest Mayan Museum Collection in Guatemala City

Miller Hull’s Powell River Library to Become Social, Cultural Hub for Canadian Town

June 17, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Miller Hull’s Powell River Library to Become Social, Cultural Hub for Canadian Town

Read the rest of Miller Hull’s Powell River Library to Become Social, Cultural Hub for Canadian Town Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: british columbia , canada , community space , Daylighting , green roof , mill town , Miller Hull , Powell River , Powell River Library , public space , Public: Architecture + Communication , revitalization , Seattle , Sustainable , ventilation , views        

See the original post:
Miller Hull’s Powell River Library to Become Social, Cultural Hub for Canadian Town

Next Page »

Bad Behavior has blocked 767 access attempts in the last 7 days.