Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

March 27, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

More businesses are collaborating to tackle drought and other unique challenges.

Read the original:
Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

March 27, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

More businesses are collaborating to tackle drought and other unique challenges.

See original here:
Intel, Arizona Diamondbacks put water solutions on tap

Transaction advisor fees: Is the success fee model working for our industry?

March 27, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Transaction advisor fees: Is the success fee model working for our industry?

Sponsored: How much should advisors charge for navigating the RE procurement process?

Go here to read the rest:
Transaction advisor fees: Is the success fee model working for our industry?

Sleep inside this giant crane turned into luxury digs in Amsterdam

February 5, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Sleep inside this giant crane turned into luxury digs in Amsterdam

A new luxury apartment is promising to elevate your next stay in Amsterdam—literally. Dutch firm Yays Concierged Boutique Apartments teamed up with Studio Edward van Vliet to completely renovate and transform a 1957 harbor crane into a three-story luxury apartment while retaining the structure’s historical integrity. Boasting stellar views over the IJ River, this unique rental is located in the crane’s original location in the Eastern Docklands. This cool converted crane isn’t the first of its kind—last year we shared a glimpse inside Arcgency’s renovation of a former coal crane in Copenhagen into a swanky retreat. Unlike its predecessor, The Yays – Crane Apartment is a more colorful affair. Three bright blue shipping containers are stacked together to form the three-story structure. Related: Old coal crane in Denmark converted into swanky hanging retreat and spa Accessed via a staircase from the harbor, the 40-square-meter interior features a living room, dining area, and kitchen on the lowest level. A bedroom with a bathroom (including a bathtub and shower) is on the floor above, while the topmost level contains the second bedroom with stunning panoramic views. Design elements like the exposed steel beams and Critall-style windows pay homage to the site’s industrial history. The Yays – Crane Apartment sleeps up to four and can be booked on AirBnB at just under $900 a night . + The Yays – Crane Apartment Via Dezeen

More:
Sleep inside this giant crane turned into luxury digs in Amsterdam

14 exquisite handmade gifts

December 1, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on 14 exquisite handmade gifts

If you’re looking for sustainably-sourced gifts that will truly surprise your loved ones, feast your eyes on our collection of exquisitely handmade gift options for this year. Produced by under-the-radar designers, you’ll discover unique items for everyone on your list. From foraged botanical perfume oil to hand-drawn floor plans of your favorite TV characters’ homes, we’ve got you covered with one-of-a-kind gifts that will inspire. UNIQUE HANDMADE GIFTS>

Read more here:
14 exquisite handmade gifts

Plans for a new underground hotel have been approved in London

December 1, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Plans for a new underground hotel have been approved in London

London tourists may soon get a chance to spend sleep underground at the upcoming subterranean LDN Hotel, the first of its kind in the city. Ian Chalk Architects is working on the sustainable hotel , which will reportedly feature a plethora of plants , and air that’s cleaner than outside. The underground hotel, slated for construction in London’s West End under St Giles Hotel, will house up to 166 guests at affordable prices. The LDN Hotel would sprawl across what is currently an underground parking lot on the fourth and fifth floors below ground. The LDN Hotel design will be similar to Japanese pod hotels, according to Design Curial, except with a toilet and shower in the room. Related: Incredible eco-friendly mansion is hidden entirely underground While critics raised concern about air quality in an underground hotel, the hotel design features a mechanical ventilation system for air purification that is said to ensure the air will be even fresher than outdoors. Sustainability was also said to be an important consideration, though it is yet unclear what features would make it so, apart from comprising a better use of space than the disused parking lot. Wood paneling, flourishing plants that improve air quality, and bright rooms are among the planned hotel’s interior features. While some may balk at the idea of staying in a room without a window, the hotel will be near to tourist attractions, according to planning inspector David Prentis, and offer unique budget accommodations. The initial proposal for the underground hotel was rejected, but planning officers have since granted permission for its construction. Via Design Curial and Evening Standard Images via Ian Chalk Architects

The rest is here:
Plans for a new underground hotel have been approved in London

Secrets of CBS EcoMedia’s advertising success

October 28, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Secrets of CBS EcoMedia’s advertising success

It’s one of the fastest-growing divisions of CBS. President and Founder Paul Polizzotto describes the unique business model and the role of purpose.

See original here:
Secrets of CBS EcoMedia’s advertising success

Renovated Amsterdam office space features a rooftop of glittering aluminum "leaves"

October 3, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Renovated Amsterdam office space features a rooftop of glittering aluminum "leaves"

Goede Doelen Loterijen’s 500 employees are currently scattered amongst fifteen different locations, but soon that will all change. The workers came together to assist in the design of their new building, which will take over a vacant structure in desperate need of a transformation. The renovation is expected to receive an “Outstanding” BREEAM rating , the highest available, for its commitment to sustainable functionality. Related: Benthem Crouwel Architects named designer of new Paris airport metro station Inside the building workers will have access to ample office space, a TV studio, public restaurant, and auditorium, most of which will also be open for public meetings and events. The true charm, however, lies in the unique exterior. An extra floor was added to create a uniform roof spanning across the entire building, as well as extending over the lush courtyard. Columns shaped like the surrounding trees support the roof and a pattern of 6,800 polished aluminum “leaves” give off a glittery luster similar to a swaying forest canopy. A total of 2,400 solar panels power the building and a rooftop rainwater collection system will be used for irrigating the building’s gardens. These features combine to create a structure both green in function and in its reverence for the surrounding environment. + Benthem Crouwel Architects Images via Benthem Crouwel Architects

Continued here: 
Renovated Amsterdam office space features a rooftop of glittering aluminum "leaves"

Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

September 6, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

Foster + Partners just kicked off construction on Ferring Pharamceuticals’ new light-filled headquarters in Copenhagen . Surrounded on all sides by water, the 39,000-square-meter office building takes advantage of its waterfront position with a glass envelope that captures surrounding views and natural daylight. The visually striking building is built like an inverted pyramid and the generous use of glass gives the structure a floating appearance that contrasts with the heavy plinth on which it sits. Located near the Copenhagen International airport in the city’s Kastrup area, Ferring Pharamceuticals’ new country headquarters design is strongly informed by its surrounding urban landscape. Since the site is flanked by predominately low-rise development, the architects designed the building facade with a strong horizontal emphasis and clad the structure almost entirely in glass to take advantage of views. The headquarters’ triangular form was dictated by the shape of the waterfront site and is set atop a large stone plinth that protects the building from flooding. Six glazed floors and a cantilevered roof canopy are stacked atop the plinth and are arranged in such a way to create self-shaded spaces on each floor. A large atrium punctuates the heart of the building and comprises the entrance lobby, cafe, breakout spaces, conference facility, and other social, collaborative spaces. The areas for quiet individual work, such as the offices and laboratories, are tucked away at the edges. The workspace layout was determined by in-depth studies of the company’s work culture. Daylight streams in to illuminate the workplaces from all sides. Related: Foster + Partners’ Droneport will launch aerial vehicles to deliver medical supplies in Africa “We wanted to create a very strong base that directly connects to and celebrates this unique waterside location and lifts the building above that level – so that there are uninterrupted views from the ground floor to the strait and the surrounding harbour,” said Grant Brooker, who led the building design. “For such a significant project it was vital that the building reflected the personality of the organisation and that it would create a collaborative and flexible working environment to carry them through the next century.” + Foster + Partners Images via Foster + Partners

See more here: 
Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

August 12, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on 19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

The water tower was originally designed by architect J. Kalff as part of the city’s network of fortifications. Its role as the gate to the city center remains unchanged to this day. Its unique place in the Dutch architectural heritage is strengthened by the fact that it is the only water tower in the Netherlands with two flat-steel water reservoirs. BOEi commissioned ZECC architects to modernize the structure by introducing a mix of functions to its interior. The team came up with a design that included the installation of an elevator, additional floors and a new staircase leading to the top of the tower. The floors in the old water reservoirs were filled with office spaces, meeting rooms, and presentation halls. Related: 19th Century London Water Tower Transformed into a Unique, High-Flying Home A small, transparent structure, meant to function as a meeting room or event space, was placed on the roof of the tower, offering wonderful views of the medieval city and St. Jan’s Cathedral. New window openings on the two closed facades are clearly distinguishable from the original openings, while at the same time referencing the existing windows with their arched form. + ZECC Architecten Photos by Stijnstijl Fotografie

Read the original here:
19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

Next Page »

Bad Behavior has blocked 2453 access attempts in the last 7 days.