The United States’ first Passive Plus House generates nearly all the energy it needs

April 23, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The United States’ first Passive Plus House generates nearly all the energy it needs

This beautiful brownstone in Brooklyn  has been refurbished into the first Passive Plus House in the United States. Located in Carroll Gardens, 78 Third Place features an impressive array of cutting-edge renewable technologies wrapped in a thoughtful renovation that preserves the original home’s historic character. The house, remodeled by Baxt Ingui Architects , saves 80 to 90 percent of the energy needed to heat and cool the building and nearly reaches net-zero energy consumption. The Brooklyn townhouse was originally built in the early 1900s. Baxt Ingui Architects expanded the building to include a new third floor with a mansard and a modern rear addition that nearly doubles the brownstone’s original footprint. “The homeowners’ goal was to create a beautiful, open and inviting home suitable for everyday living and entertaining as well as respecting the historic character of the original house while incorporating high-performance construction,” the architects wrote. “They emphasized the need for abundant natural light throughout the home as well as an open flow when designing indoor/outdoor living spaces.” Related: Park Slope row home renovation marries historic charm with energy-conserving features The architects collaborated with a team of six contractors, three engineers, Passive House consultants and eco-conscious clients to make the upgrades. Baxt Ingui Architects installed low E and argon-filled triple-glazed windows, cellulose insulation and a 387-square-foot Brooklyn Solarworks solar canopy to help offset the home’s energy needs. The well-sealed townhouse is also equipped with a very quiet Energy Recovery Ventilation system, an air-to-air heat pump and an improved gas-condensing boiler. + Baxt Ingui Architects Via ArchDaily Images © John Muggenborg Photography

More here: 
The United States’ first Passive Plus House generates nearly all the energy it needs

Lush rooftop oasis flourishes on a renovated Art Deco townhouse in Mexico City

April 18, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Lush rooftop oasis flourishes on a renovated Art Deco townhouse in Mexico City

Formerly a derelict Art Deco structure, Casa Verne has been reborn as a contemporary family home with a secluded getaway in the center of a busy Mexico City neighborhood. Zeller & Moye renovated the 1930s townhouse and took care to preserve period features while injecting new modern touches. The crowning achievement can be found on the roof, where the architects created a lush garden and oasis of native plants. Zeller & Moye’s renovation of the townhouse stripped away internal walls to create more spacious living areas. New roof lights pull in natural light to the previously dim interior while whitewashed walls create a bright and airy atmosphere. Dark-stained wood used on the floors of the first level and on the staircase to the rooftop terrace provide a grounding contrast. Related: Green-roofed timber cabin floats above the ground in Mexico City The service spaces are located on the ground floor, while the main living areas on the first floor are accessed via a striking pink marble staircase. The architects also added a new top floor that houses the master bedroom suite and garden that’s surrounded by high walls for privacy. The floors of the extension as well as the garden path are finished in cut marble pebbles, a reference to Mexico City’s lost riverbeds and lakes. + Zeller & Moye Via Dezeen Images © Omar Mun?oz, Juan Carlos Garza

View post:
Lush rooftop oasis flourishes on a renovated Art Deco townhouse in Mexico City

Green-roofed San Francisco townhouse features an indoor swing

December 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed San Francisco townhouse features an indoor swing

Feldman Architecture completed Fitty Wun, a luxury townhouse in San Francisco that embraces the clients’ “work hard, play hard” approach to life. Built for a family with three energetic young boys, the spacious light-filled abode is undeniably stylish yet still offers plenty of room for play—and a fantastic indoor swing. But one of our favorite features of the three-story home is actually an escape from all that excitement: the green-roofed terrace with sweeping neighborhood views. An airy atrium flanked by metal-screened stairs occupies the heart of Fitty Wun, filling the narrow building with abundant natural light . The large, light-filled central spaces were a key component to realizing the clients’ desire for a warm and welcoming “panopticon,” a type of surveillance architecture designed by the English philosopher and social theorist Jeremy Bentham. “[It] allows the boys the freedom to be boys while the parents are strategically within ear, if not always eyeshot, to arbitrate, adjudicate and apply basic medical direction,” said the clients. Related: Stunning solar Butterfly House masters resource conservation in California The bedrooms are stacked above the communal areas spread out across the first and second floors. Small nooks, like the desk, play, and computer nooks, are inserted throughout the home in contrast to the spacious family-oriented areas. The living room feels roomier still with its connection to the deck and the backyard. The green-roofed terrace, accessible via a diagonal stair atop the atrium, offers respite from the activities below. An acoustically separated office “pod” is also located on the roof. + Feldman Architecture Images by Joe Fletcher

Read more from the original source:
Green-roofed San Francisco townhouse features an indoor swing

Former museum in Rotterdam is transformed into a luxury energy-saving villa

April 13, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Former museum in Rotterdam is transformed into a luxury energy-saving villa

Read the rest of Former museum in Rotterdam is transformed into a luxury energy-saving villa

Read the original here:
Former museum in Rotterdam is transformed into a luxury energy-saving villa

Century-old Townhouse in Germany Renovated into Modern Daylit Home

September 11, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on Century-old Townhouse in Germany Renovated into Modern Daylit Home

Read the rest of Century-old Townhouse in Germany Renovated into Modern Daylit Home Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: daylit home , flexible interior , german architecture , Heidelberg Townhouse renovation , historic building renovation , Radius Ingenieure , residential architecture

Read more from the original source:
Century-old Townhouse in Germany Renovated into Modern Daylit Home

Bad Behavior has blocked 9136 access attempts in the last 7 days.