BIG unveils designs for bow tie-shaped National Theater of Albania

March 15, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on BIG unveils designs for bow tie-shaped National Theater of Albania

Albania’s capital of Tirana is undergoing exciting changes—including a new National Theater of Albania designed by Bjarke Ingels Group . The proposed bow tie-shaped theater is an extension of the government’s ongoing efforts for turning the city into a greener, more pedestrian-friendly place to live, work, and travel. Designed to replace the existing theater, the 9,300-square-meter contemporary complex will be located in downtown Tirana and host local and touring theater companies within a 3-in-1 cultural venue. Located on Tirana’s cultural axis in a mostly pedestrian area, the new National Theater of Albania is envisioned by Mayor of Tirana Erion Veliaj as the “crown-jewel” in the capital’s urban revitalization plans that include the addition of 2 million trees, increased pedestrian-friendly areas, and more playgrounds . “The “bow tie” will tie together artists, dreamers, talents and the aspirations of a city going on fifth gear yearning for constant change and place-making,” said the Mayor. The theater’s bow tie shape is informed by the program organization, which sandwiches the main auditorium in the middle between the south-facing front-of-house activities, like the foyer and restaurant, and the back-of-house activities in the north. By compressing and lifting the building’s middle, the architects create opportunities for passersby to enjoy glimpses of the theater at all hours. In addition to an upgraded theater space, the new cultural center will include three new indoor performance spaces, a rooftop theater with amphitheater-style seating, and a covered public space in the building arch. Related: Mosque for All: BIG Wins Competition To Design Inside-Out Albanian Cultural Center “Our design for the new National Theatre of Albania will continue the city’s efforts for making Tirana’s public spaces more inviting and its public institutions more transparent,” said Bjarke Ingels. “The theater is conceived as two buildings connected by the main auditorium: one for the audience and one for the performers. Underneath, the theatre arches up from the ground creating an entrance canopy for the audience as well as for the performers, while opening a gateway to the new urban arcade beyond. Above, the roof mirrors the archway, forming an open-air amphitheater with a backdrop to the city’s skyline.“ + Bjarke Ingels Group Images via Bjarke Ingels Group

Go here to read the rest:
BIG unveils designs for bow tie-shaped National Theater of Albania

Repurposed shipping containers make a bold statement at the National Theater Company of Korea

March 1, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Repurposed shipping containers make a bold statement at the National Theater Company of Korea

Seoul’s trendy mall made of shipping containers isn’t the only place you’ll see cargotecture in the city. Urbantainer , the same local firm behind the world’s largest cargotecture mall Common Ground , recently completed an extension for the National Theater Company of Korea , one of the nation’s flagship theater companies based in the capital. The new visitor area comprises a series of red shipping containers skillfully transformed into a contemporary and functional space that still preserves an industrial character. The National Theater Company of Korea (NTCK) commissioned Urbantainer to create a visitor area that would serve as a social space within the grounds. To integrate the new space with the existing buildings, the designers aligned the containers with the building axis and painted them the same shade of red as the NTCK logo. “While highlighting the modular form of containers, the design is deliberately held light and maintains a balance with existing features and objects such as a former oil station and the grass square,” writes Urbantainer. Related: World’s largest shipping container shopping mall pops up in Seoul Although the cargotecture building looks like it’s made up of separate containers stacked together, many of the container walls were removed to create an interior with a 12-meter-long column-less space to accommodate large gatherings. High ceilings, access to natural light, and the light color palette give the interior a spacious and open feel. The flexible open-plan area can be manipulated with partitions and moving walls to allow for a variety of functions. + Urbantainer Images © Kyungsub Shin

More:
Repurposed shipping containers make a bold statement at the National Theater Company of Korea

Gorgeous LEED Gold-designed Chicago theater recycles 98% of the former building materials

February 17, 2016 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Gorgeous LEED Gold-designed Chicago theater recycles 98% of the former building materials

Read the rest of Gorgeous LEED Gold-designed Chicago theater recycles 98% of the former building materials

Here is the original post: 
Gorgeous LEED Gold-designed Chicago theater recycles 98% of the former building materials

LED-studded Han Show Theater lights up like a traditional Chinese paper lantern in Wuhan

January 2, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on LED-studded Han Show Theater lights up like a traditional Chinese paper lantern in Wuhan

Read the rest of LED-studded Han Show Theater lights up like a traditional Chinese paper lantern in Wuhan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: china , Chinese architecture , chinese lantern , Donghu Lake , Franco Dragone , Han Show Theater , LED lights , LEDs , paper lantern , Red Lantern , Stufish , Stufish Entertainment Architects , theater , Theater Design , wuhan

Here is the original: 
LED-studded Han Show Theater lights up like a traditional Chinese paper lantern in Wuhan

Edouard Martinet’s enchanting metal animal sculptures are made from old bike parts

January 2, 2015 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Edouard Martinet’s enchanting metal animal sculptures are made from old bike parts

Read the rest of Edouard Martinet’s enchanting metal animal sculptures are made from old bike parts Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: animal sculptures , Art , detailed craft , eco-art , Edouard Martinet , French Art , green art , hand-made art , recycled art , recycled bicycles , recycled kitchen elements , Recycled Materials

View original here: 
Edouard Martinet’s enchanting metal animal sculptures are made from old bike parts

BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

April 10, 2014 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

Read the rest of BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , BREEAM , brick , England , Everyman Theatre , green , Haworth Tompkins , liverpool , natural ventilation , Reclaimed , recycled , Sustainable , theater , theatre

More here:
BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

April 10, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

Read the rest of Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: affordable housing , california architecture , california housing , cheap building materials , houses on stilts , low-cost housing , Moose Road Residence , Mork Ulnes Architects , plywood homes , Ukiah Valley , Ukiah Valley architecture , Yvonne Mouser

Here is the original: 
Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

November 28, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

This project was built in connection with the walkabout project (Breddelangs), which is a local initiative organized to bring awareness to the Lahelle river area. The green park surrounding the pavilion has become quite a popular place for local families despite the fact that the lot was formerly labeled as a  toxic, polluted space. The area has been transformed quite a bit recently in order to erase traces of its former industrial past: new real estate projects have been approved and a community arts center has opened recently. To further enhance the area along the riverbanks, local municipalities have plans to develop a large network of pedestrian and bicycle connections . + Kollaboratoriet Via Arch Daily Photos by Feileacán McCormick and Anna Andrea Vik Aniksdal Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , Architecture , community space , Eco Architecture , eco building , Gjennomsikte Pavilion , green architecture , Kollaboratoriet , norway , Norway Architecture , Norwegian , Porsgrunn , public buildings , public space , riverside , skien , Sustainable Materials , theater , theatre , theatre space , timber structures , urban development        

Continued here:
Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

Prefab Jean-Claude Carrière Theater Pops Up in Montpellier, France

September 23, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Prefab Jean-Claude Carrière Theater Pops Up in Montpellier, France

Read the rest of Prefab Jean-Claude Carrière Theater Pops Up in Montpellier, France Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: A + architecture Montpellier , A++ Architecture , energy efficient buildings , French architects , Jean-Claude Carrière Theater , LED lighting , minimize carbon footprint , Monpellier architecture , prefab architecture France , Recyclable Building Materials , recyclable materials        

Excerpt from:
Prefab Jean-Claude Carrière Theater Pops Up in Montpellier, France

Open House Renovates an Abandoned Building into a Transforming Open Air Theater

August 2, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Open House Renovates an Abandoned Building into a Transforming Open Air Theater

Matthew Mazzotta , an artist whose practice focuses on participatory community design, has teamed up with the Coleman Center for the Arts and people of York, Alabama to transform a blighted downtown property into a new public space. Posing as a typical house from the outside, the space physically transforms into an open air theater that seats up to 100 people. Read the rest of Open House Renovates an Abandoned Building into a Transforming Open Air Theater Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: abandoned house , alabama , architecture of social space , house rebuilding , Matthew Mazzotta , open house , perfomance space , social space , theater , Transforming Houses , urban renewal , York        

Read the rest here:
Open House Renovates an Abandoned Building into a Transforming Open Air Theater

Next Page »

Bad Behavior has blocked 610 access attempts in the last 7 days.