Treetop House combines the best of two worlds

August 6, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Treetop House combines the best of two worlds

There’s nothing as special as being with family – that is, until you need to be alone. The family of five who contracted with Ben Callery Architects  to design the Treetop House wanted this concept to play a key part in the house’s design, and they were delighted when Callery so easily grasped it. He also understood that the design had to commune with nature, include as many views as possible of the lush parkland  around the site, and incorporate as many aspects of sustainability as possible. Callery knew the kitchen was the favorite family gathering place. Dedicated to nurturing casual yet intimate communications between parents and children, Callery’s design concentrated on the kitchen views of the parkland tree canopies, a never-ending source of wonder for young and old year-round. The tall kitchen ceilings and oversized windows flood the room with natural light and provide an unobstructed view of the rooftop deck, a favorite venue for family activities and entertaining. A turf roof , though inaccessible to pedestrian traffic, brings the magnificent foliage of the park even closer. The high, banistered deck protrudes out, bringing the treetops even closer, accelerating the excitement of nature at one’s fingertips. To create private spaces for everyone to retreat for alone time, Callery designed the other rooms with lower ceilings to create a cozy atmosphere of privacy and security. While no family member in the house is ever far away, the sanctuaries everyone needs now and then to read, study or just reflect on life are readily available. Related: The Treebox is an amazing modern home set high up in the treetops Easy-opening windows with electric external blinds help control the rays of the sun from dawn to dusk and provide shelter from the variable winds. The house also runs on solar power, has energy-saving underground water tanks, and was constructed with green materials that provide optimum thermal efficiency . + Ben Callery Architects Images via Nic Granleese and Jack Love

Read the original here: 
Treetop House combines the best of two worlds

Lake house in Chile built with reclaimed wood melts into the forest

August 6, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Lake house in Chile built with reclaimed wood melts into the forest

Just north of Chilean Patagonia, a beautiful, low-impact lake house blends into its incredible forest landscape, virtually invisible to the naked eye. Designed by architect Juan Pablo Labbé , Casa LM’s use of reclaimed wood and glass creates a strong relationship between the family home and its idyllic surroundings. Located on the shore of Lake Llanquihue, just a few kilometers to the east of Puerto Varas, the CL Home is located on the edge of a dense forest. The building lot has a slight slope that ends at the lake’s shoreline, creating the ideal space for a family lake home . Related: Beautiful cabin pops up in ten days with minimal landscape disturbance The concept for the design was born out of two main pillars. First, the home had to fit into an existing clearing to minimize impact on the environment. Secondly, the design had to incorporate distinct features in accordance with the seasons so that the home could be used year-round. The resulting space, which is over 2,000 square feet, is made out of local materials , with reclaimed wood as the main element. The design of the home incorporates just one single volume topped with a slightly slanted roof, whose shape virtually camouflages the home into the terrain. The area is known for its heavy rains, so the slanted roof helps direct rainwater to the back of the home. Designed to accommodate six people during the summer months, the home allows the owners and their family to take full advantage of the large open-air terrace that overlooks the lake. As part of the design process, the team decided to leave space for the existing trees to grow up through the deck, further connecting the home to its surroundings. In the winter months, the home is used by just two people, who spend most of the time inside, enjoying the home’s warm, cabin-like atmosphere. The interior space remains closely connected to the outdoors thanks to the interior finishings, made with wood  reclaimed from an old house. At the heart of the living space is a beautiful fireplace that helps keep the space warm and cozy during the winter months. The floor-to-ceiling glass panels, which look out over the lake, create harmony with the exterior as well. The large windows flood the home with natural light and offer spectacular views year-round. + Juan Pablo Labbé Via Archdaily Photography by Francisco Gallardo

More:
Lake house in Chile built with reclaimed wood melts into the forest

Bad Behavior has blocked 746 access attempts in the last 7 days.