Green-roofed Corsica home blends right into its spectacular seaside setting

February 13, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed Corsica home blends right into its spectacular seaside setting

The green-roofed H2 Cape House by architect Vincent Coste looks like an ideal place to relax and soak up the Mediterranean sun. The sprawling residence blends into the unique seaside setting of Corsica without disturbing the existing vegetation or nearby granite rocks. Merging the interior and exterior into a single, flowing space, the house offers a variety of ambiances. Its expansive single-story design makes way for several outdoor areas, including a central terrace , two swimming pools and access to a private beach and port for boats. Related: Coastal Solar-Powered Villa F Prefab Soaks Up the Sun in Greece https://www.youtube.com/watch?v=EOhVBFzZZiM The extensive use of glass maximizes views of the surroundings, while red cedar siding adds warmth to the entire building. A large boulder seems to support one of the many cantilevering surfaces and overhangs of the building, contrasting the skinny facade. + Vincent Coste Via Uncrate Photos by Florent Joliot

Read more from the original source: 
Green-roofed Corsica home blends right into its spectacular seaside setting

Naturally-ventilated PM House remains cool even during Yucatan’s hottest months

January 18, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Naturally-ventilated PM House remains cool even during Yucatan’s hottest months

The lush garden surrounding this sprawling residence in Yucatan, Mexico helps the house remain cool and ventilated in even the hottest, most humid weather. The single-story PM House designed by FGO Arquitectura provides easy access to all areas, which are connected by a network of ramps , steps and movable partitions. Each space within the house has its own identity and unique views of the garden without sacrificing privacy. The design, inspired by the region’s dense forests, is broken up into smaller volumes organized along three axes connecting the living quarters, located near the swimming pool , with guest rooms and private bedrooms. Strategic positioning of open spaces ensures natural ventilation, another strategy working to keep the house cool despite outdoor temperatures, without undue electricity use. Overall, the architects’ use of low-maintenance materials and vegetation has resulted in a comforting, tranquil environment that we’re quite envious of. + FGO Arquitectura Via Archdaily Photos by Gloria Medina

Read the original here: 
Naturally-ventilated PM House remains cool even during Yucatan’s hottest months

The Picnic Project regenerates an industrial mining site into a bucolic mixed-use space

December 9, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The Picnic Project regenerates an industrial mining site into a bucolic mixed-use space

This pastoral vision of the northwest lignite mining area of Ptolemaida in Greece transforms the former industrial site into a sustainable, mixed-use development that combines agriculture, recreation and tourism. Architects Leonidas Papalampropoulos and Georgia Syriopoulou designed and presented the regeneration project in the style reminiscent of the early 20th century Garden City movement, pioneered by Ebenezer Howard, which is based on a radial network of patterns with open spaces, public parks and agricultural estates.   The project aims to deal with the industrial heritage of the site by introducing new management procedures and “re-instating [a] romantic” vision in order to create a new relationship between the user and the landscape. The team proposes the formation of a new archaeological site with exhibitions of industrial artifacts inside the former quarry. Three dams would be constructed along the stream in order to control its flow, form three water reservoirs for swimming during summer, and facilitate the development of a hydro-biotope. Related: Sugarhouse Studios Pop-Up Cinema & Workshop Encourages Community Interaction in London In attempting to re-appropriate the natural environment, three techniques would be used along the water path. The first would focus on exploiting the existing remote heating infrastructure to create a greenhouse -swimming pool. The second focuses of establishing botanical rooms, while the third would introduce urban residential environments. + Papalampropoulos Syriopoulou Architecture Bureau

See the original post: 
The Picnic Project regenerates an industrial mining site into a bucolic mixed-use space

After going viral, this unbelievable cliffside home is becoming a reality

November 11, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on After going viral, this unbelievable cliffside home is becoming a reality

It’s official: the beautiful and bizarre house-in-a-cliff known as  Casa Brutale is  actually being built . We reported last July on this crazy concrete design, which would be carved into a cliff overlooking the Aegean Sea, roofed by a transparent swimming pool and with a dizzying view of the sea below.  The stunning design quickly went viral, but few expected the project to actually receive the funding needed to become a reality.

Read the rest here: 
After going viral, this unbelievable cliffside home is becoming a reality

The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

November 1, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

Perhaps the most notable aspect of the Dutch Mountains design is its shape. From the outside, it recalls the hull of an enormous ship just launched into a body of water, with either end curving upward to a height of 147 feet. An aerial view reveals that the building surrounds a private green space spanning nearly 43,000 square feet. There, workers and residents can relax in a park-like setting, hold outdoor meetings, or enjoy a picnic on the shore of a man-made pond—all while protected from the noise and pollution of the major highway running adjacent to the proposed site. The park is visible from all of the development’s amenities, offering a pleasant view of nature as opposed to looking out onto other buildings. Related: New Dutch housing model lets students stay at a senior living home for free The Dutch Mountains features a 52,000-square-foot lobby, which houses the reception area for offices upstairs. The entrance to restaurants, conference venues, a health club, an indoor swimming pool , a supermarket, and an exhibition space are also located on this level. Beyond the lobby is close to 100,000 square feet of office space, laboratories, and hotel rooms. The Dutch Mountains’ ideal tenants include large businesses as well as startups, as the building is designed to be flexible to the needs of each company. The mixed use project is proposed for De Run in the municipality of Veldhoven, in the Eindhoven area. The Dutch Mountains will support the claim that Eindhoven is the “smartest region in the world” by housing the Brainport Experience Center where business come to present their latest innovations. Also included in the plans are a field lab for innovative construction and energy technology, and a garden for food production. + Studio Marco Vermeulen + BLOC Images via Studio Marco Vermeulen

The rest is here:
The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

October 5, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

The house references traditional Scandinavian craftsmanship and the region’s authentic principles of working with relief and texture. Providing a serene environment far from city bustle, the house facilitates a connection between the residents and the surrounding landscape. Related: Beautiful timber home is striking in its rugged Scandinavian simplicity The house comprises two volumes-the left one accommodates the main living room which offers views of the forest, and a combined kitchen and dining space on the first floor. The second floor houses the bedrooms and cabinet. Relaxation zones – sauna, swimming pool and play areas- and utility rooms, bathrooms and a garage are housed in the other volume. A glazed gallery connects the two volumes and functions as a winter garden that acts as a continuation of the landscape. + KAVA Architects Images by iddqd Studio

Read more: 
Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

Hamptons home built with salvaged materials marries luxury and sustainability

August 9, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Hamptons home built with salvaged materials marries luxury and sustainability

The 3,800-square-foot residence sits on a 160-acre reserve located in between Gardiner’s Bay and the Atlantic Ocean. Part of one of the seaside communities of the Hamptons, the house draws from the region’s rural architecture, but accommodates all the needs of the 21st century homeowner. Related: Resolution 4’s gorgeous Swingline home brings sophisticated prefab to the Hamptons It features foot vaulted ceilings incorporating wooden beams made from salvaged pine, and large glass doors opening towards a swimming pool with a pool house and 2,500 square feet of decking. The folding doors connect the swimming pool with the kitchen and dining area nestled under a vaulted ceiling . The rest of the ground floor accommodates the living room and a pair of bedrooms, while the master and two other bedrooms occupy the first floor. One of the most noticeable features of the house is the luxury finishing-white oak flooring and grey marble in the bathrooms and kitchen countertops. + Studio Zung

See more here: 
Hamptons home built with salvaged materials marries luxury and sustainability

Open-plan, daylit House in La Caada embraces its natural surroundings

June 9, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Open-plan, daylit House in La Caada embraces its natural surroundings

The house is located in a residential area near Valencia , Spain. It opens up towards the thick vegetation and a number of pines and palm trees that surround the lot. Self-enclosed and protected, the interior offers views of the surroundings, with the open-plan layout perforated to create a fluid space. Related: Amazing dragon-inspired cliff house in Spain uses the Earth to stay cool A large concrete cantilever frames the swimming pool and the garden, and features perforations that allow sunlight to reach the summer and winter living areas. A sunken courtyard provides natural ventilation and additional natural lighting to the basement. + Ramón Esteve Estudio

Excerpt from:
Open-plan, daylit House in La Caada embraces its natural surroundings

Soundproof Shell House provides unlimited peace and tranquility in Kazahkstan

June 7, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Soundproof Shell House provides unlimited peace and tranquility in Kazahkstan

The architects used a unique metal framework for the structure, ensuring that natural light penetrates the interior through large floor-to-ceiling windows . Dynamic aluminum panels can be closed using an electronic mechanism, thus completely isolating the house from its surroundings. This design element provides security for its occupants and soundproofs the interior. Related: A gigantic tree lives inside this gorgeous glass house in the mountains of Kazakhstan The aluminum panels are treated with white EIFS plaster, which thermally insulate the house. The interior features a large living room, kitchen, dining area, bedroom, bathroom and a relaxation room, with an upstairs guest bedroom accessible via a spiral staircase . Sigh. We wouldn’t mind a retreat here right about now. + Lenz Architects Via Archdaily Photos by Botagoz Nurgaliyeva

See more here:
Soundproof Shell House provides unlimited peace and tranquility in Kazahkstan

Heineken opens the world’s first large-scale carbon neutral brewery in Austria

June 7, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Heineken opens the world’s first large-scale carbon neutral brewery in Austria

Heineken ‘s brewing facility, which originally opened in 2003, is now powered completely by electricity from renewable and reusable sources , but the beer company didn’t stick to just one or two energy generation methods. The brewery draws power from solar, and hydropower, as well as biogas and waste heat from a neighboring saw mill. Key ingredients for the beer will be sourced locally whenever possible, reducing transportation energy in the supply chain in an effort to further shrink the company’s carbon footprint. Related: America’s favorite sustainable beers of 2012 In addition to its clean energy, the high-tech brewery has a few other fancy environmental tricks going for it. The facility also has systems in place to reduce waste energy and boost energy efficiency . Altogether, its operations will be able to reduce carbon emissions from approximately 3,000 tonnes a year to zero. “Through a combination of innovative technology, creative thinking and partnerships with our local community, we have turned a heritage brewery into the world’s first major zero carbon brewery,” said Andreas Werner, Brew Master at the Göss brewery. “Our Göss brewery may be in a small town but our goal was to make a big impact. I am proud of what we have achieved for the Heineken Company and want to help our other breweries, and the wider brewing industry, make renewable energy part of their energy mix, just as we have done.” The new zero carbon brewery is part of the company’s larger environmental goal. Heineken is aiming for a 40-percent reduction in global carbon emissions from production by 2020. The brewery has already won an EU Sustainable Energy Award in the Business category, and is also up for a ‘people’s choice’ award to be announced on June 14. + Heineken Images via Heineken

See the rest here:
Heineken opens the world’s first large-scale carbon neutral brewery in Austria

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1172 access attempts in the last 7 days.