Modern passive house is carbon-negative and energy-positive

August 26, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Modern passive house is carbon-negative and energy-positive

Designed by McLean Quinlan Architects, the Devon Passivhaus combines contemporary architecture with a rustic outdoor setting. The modern passive house uses a minimalist-yet-elegant brick wall as its facade, with a discreet doorway carved into the front and a simple oriel glass window to peek inside at the stunning interiors. The brick design is modeled after an existing garden wall that connects the property, while the front door mimics the style of an old gate that would have accompanied such a wall in the past. The original garden and footprint inspired the design of the home, while the historic brick paths leading up to the property were restored as well. The house is certified Passive and includes eco-friendly features such as air source heating, MVHR, solar power , battery storage, super-insulation and triple-glazing in order to sustain over 100% of its required energy. Related: Local earth bricks form this inspiring co-working space in Ouagadougou Past the initial brick and into the interior of the home, a glass roofed courtyard with a winter garden is located in the center, helping to channel natural light to the inside. Natural and repurposed materials, including reclaimed terracotta, sawn oak wood and clay plaster, are found throughout the home in order to connect it with the outdoors. The clients are also avid art collectors, so the designers were sure to include spaces to display and curate their many pieces of pottery and paintings. The project leaders decided to aim toward passive capability after achieving planning under the open countryside house route. “We’d always aimed to make the house high performing, but having a benchmark to aim for and test against enabled the whole project team to get behind the ambition,” said Fiona McLean of McLean and Quinlan Architects. “The wall panels, 4Wall fromTribus, were an innovative product. A ‘hyperSIP’ panel constructed using steel framing and magnesium oxide boards sandwiching PIR insulation. Their benefits were excellent airtightness, waterproof, minimal thermal bridging, good core strength and low U-Values.” According to the clients, they’ve become carbon-negative and energy-positive by 40% thanks to the clever design. In the sunny summer months, the house generates 3,500kwh of electricity while only using 60kwh, with remaining power stored in the grid. + McLean and Quinlan Photography by Jim Stephenson via McLean and Quinlan

Read more from the original source:
Modern passive house is carbon-negative and energy-positive

Rental houseboat in India celebrates fire, water, air and earth elements

August 26, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Rental houseboat in India celebrates fire, water, air and earth elements

Talk about getting back to nature! This rental houseboat brings all of the elements of nature — fire, water, air and earth — onboard for an immersive experience. The client, Lyndon Alves, is with a vacation rental company called Sunset Getaway. This vacation rental comes in the form of a 100-foot-long river boat that can be reserved for a private experience. Located on the Chapora River in north Goa, India (near Morjim), the Kerala Rice Boat was constructed using bamboo and wood throughout the 1,600-square-foot space. Related: Prefab houseboat in Prague features a spacious rooftop lounge The traditional Kettuvallam is common throughout the Kerala region for promoting tourism in the area. Distinctive with its thatched roof and wooden hull, this houseboat architecture was a welcome challenge for FADD Studio, who was hired for the rental houseboat’s interior design . The lacquered interior walls do not lend themselves to paint, wallpaper or any adhesive, but they do offer protection from all types of weather as well as easy maintenance. However, the material means the design team needed to focus on fabrics and art for the theme. Each of the three bedrooms represents an element of nature . The water room features shades of blue, green and yellow with a striking ripple effect in the duvet as well as wall art that focuses on the water theme. In the fire room, reds and oranges dominate the space with a striped, richly-colored bedspread and two-tone curtains that soften the fiery space. In contrast, the earth room is neutral with a duvet that is pleated to emulate sand piles. Small green flowers are stitched into the material to bring Earth’s living elements into the room. In the main dining area, the element of air matches the breezes that filter through as the boat floats down the river. Lavender and gray hues reflect the calming vibe of gentle winds. Throughout the three bedrooms and the sunset deck, where guests can schedule a private massage, accessories precisely match the vibe of each natural element. Light fixtures, lamps, towel rods and even robe hooks bring the elements to life inside while nature drifts by outside the boat. + FADD Studio Images via FADD Design

More here: 
Rental houseboat in India celebrates fire, water, air and earth elements

Cariuma welcomes a new Pantone collection of natural, vegan shoes

August 20, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Cariuma welcomes a new Pantone collection of natural, vegan shoes

Brazilian sustainable sneaker company Cariuma has released its newest collection of completely vegan and natural footwear . All styles in the fall Pantone collection are made of organic cotton canvas and raw natural rubber gathered through ethical tapping. Released on August 12, the new vegan shoes come after a similar Color of the Year collaboration that sold out on pre-order after just one week and gained a waitlist of 5,000 hopeful customers. The collection is inspired by the unique color palettes found in nature from different regions around the world. The Picante color comes from Arizona’s red rocks and desert, while the Bungee Cord green is inspired by free climbers on El Capitan in California. Blueprint blue recalls the last spot on the horizon where the sky blends into the sea, and Snow White is inspired by the snowy white mountain caps on Everest. The black shoes, dubbed Moonless Night, resemble the dark days of Alaskan winter. These naturally occurring tones are chosen for versatility so that each color is easy to match with your style, even as the seasons change. Related: Vegan shoes from Insecta are a stylish option for eco-friendly footwear Cariuma is on a mission to take a stand against fast fashion as well as other wasteful and unsustainable practices in the fashion industry. The brand’s IBI collection, for example, was the first sneaker made from bamboo and RPET, making it 30% to 40% lighter than common sneakers. Perhaps even better, every purchase of a pair of vegan shoes from Cariuma will go toward planting two trees in the Brazilian rainforest, directly aiding in reforestation and preservation of endangered species and natural habitats. These reforestation efforts will focus on native Brazilian species such as the Jacaranda, Pau-brasil-branco, Peroba, Caroba and the Murici-da-mata. Prices in the new Pantone collection range from $89 to $98, depending on style. + Cariuma Images via Cariuma

Original post:
Cariuma welcomes a new Pantone collection of natural, vegan shoes

5 Reusable Bags That Benefit Charities

March 2, 2020 by  
Filed under Eco

Comments Off on 5 Reusable Bags That Benefit Charities

These stylish bags benefit the environment and human welfare. The post 5 Reusable Bags That Benefit Charities appeared first on Earth911.com.

Go here to read the rest:
5 Reusable Bags That Benefit Charities

COBE unveils images of LEED Gold-targeted Adidas HQ in Germany

January 6, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on COBE unveils images of LEED Gold-targeted Adidas HQ in Germany

After a year of operation, sportswear titan Adidas has finally released images of its new LEED Gold-seeking headquarters building in Herzogenaurach, Germany. Designed by Danish architecture firm COBE , the multipurpose building optimizes the work environment with a strong indoor-outdoor connection achieved with walls of glass, soaring skylights and an abundance of greenery throughout the building. Fittingly named HALFTIME, the versatile facility marks COBE’s first completed project in Germany. COBE’s HALFTIME design was selected as the winner of an international architecture competition held by Adidas in 2014. The facility, which officially opened October 12, 2018, is located in the sports brand’s corporate headquarters, “World of Sports,” in southern Germany. The 15,500-square-meter building includes a canteen for all HQ employees, meeting rooms, a conference center , a show room, a large events hall in the style of an old-school gym and 12 creatively styled workshop rooms, each representative of a different sport venue. The building also includes specially designed HALFTIME Chairs, a collaboration between COBE and Danish design brand HAY. Related: Copenhagen’s new eco-friendly “bicycle hills” hide parking for thousands of bicycles To meet LEED Gold standards, the energy-efficient building is topped with a 8,650-square-meter rhomboid roof structure that is covered in glass to flood the interiors with natural light. Large green walls , tall ceilings, a natural materials palette and indoor conservatories cultivate a healthy working environment. Moreover, the architecture features a flexible design for future modifications. “To accommodate the many internal and public functions that HALFTIME includes, we designed a versatile, multipurpose building that brings as many of the company’s activities and functions as possible together under one roof,” said Dan Stubbergaard, architect and founder of COBE. “The huge rhomboid roof covers the entire building like a carpet, bringing staff, visitors and brand ambassadors together in the same building and thus enabling more and wider contacts.” + COBE Images via Rasmus Hjortshøj – COAST / COBE

Read more: 
COBE unveils images of LEED Gold-targeted Adidas HQ in Germany

Eco-house in Chile thrives in every season

January 2, 2020 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Eco-house in Chile thrives in every season

Karina Duque had a unique conundrum to overcome when it came to the design of the KDDK House. Located in Frutillar, Chile , the eco-home’s site had views of lush greenery, in the form of meadows and forests, that presumably made the property so attractive to the landowners. These green views, however, could only be found in the opposite direction of the sun’s natural course. In a region that often saw rainy weather, designing a house that could allow for high-quality indoor livability while avoiding a dark or gloomy interior in such a location was quite the challenge. First, the designer placed the home on the highest point of the property to allow for the best views while also creating the greatest potential for natural sunlight to filter indoors for the greater part of the day. Even better, the elevated building site as well as reflective windows and organically inspired colors and materials help immerse and disguise the home among its lush property. Related: An angular timber cabin is hidden inside an ancient mountain forest The architect took inspiration from the architecture of German settlers, turning to simple lines, an elongated volume, a gable roof and skylights for a contrasting yet relaxing design. This style came with another perk in the form of ample space for a loft that could store heat. The team used painted, locally manufactured zinc for much of the exterior and certified larch roofing for the access corridor. These materials contrasted and complemented the interior, which was painted bright white to make the spaces brighter on those gloomy days. Cellulose insulation (typically made from recycled paper fiber ) for the roof, walls and under the windows helps to maintain heat during cold days, and natural cross-ventilation regulates the indoor temperature during hot days. The addition of a combustion stove in the kitchen serves as a primary heat source during the coldest winter days. In the summer, the iron-and-glass screens fold open to reveal a pleasant outdoor terrace. + Karina Duque Photography by Fernanda Castro via Karina Duque

Read the original post:
Eco-house in Chile thrives in every season

Earth911 Podcast, October 25, 2019: Project Repat — Saving US Jobs & T-Shirts From Landfills

October 25, 2019 by  
Filed under Eco

Comments Off on Earth911 Podcast, October 25, 2019: Project Repat — Saving US Jobs & T-Shirts From Landfills

Project Repat, founded by Ross Lohr and Nathan Rothstein, has … The post Earth911 Podcast, October 25, 2019: Project Repat — Saving US Jobs & T-Shirts From Landfills appeared first on Earth911.com.

Read the original here:
Earth911 Podcast, October 25, 2019: Project Repat — Saving US Jobs & T-Shirts From Landfills

Maven Moment: School Uniforms

September 11, 2019 by  
Filed under Eco

Comments Off on Maven Moment: School Uniforms

Early September always makes me remember the first day of … The post Maven Moment: School Uniforms appeared first on Earth911.com.

See more here:
Maven Moment: School Uniforms

De Stijl-inspired modern home generates all of its own energy

July 10, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on De Stijl-inspired modern home generates all of its own energy

When a couple decided to “break free” from their cookie-cutter home and realize their long-awaited eco-friendly dream home, they turned to Chapel Hill-based architect Arielle Condoret Schechter to bring their vision to life. With their grown son now out of the house, the couple wanted to downsize to a simple modernist home where they could peacefully age in place. Nestled in a secluded place in the woods of Chatham County, North Carolina, the resulting sustainable home is custom-designed to meet all their needs, from achieving net-zero energy to its modernist design with architectural elements inspired by the Netherlands-based De Stijl movement of the early 1900s. Completed earlier this year, the contemporary zero-energy home embraces the outdoors without compromising the clients’ needs for privacy. Along the front, street-facing elevation, architect Arielle Condoret Schechter installed a natural cypress screen that filters light, obscures views and references the surrounding woods. The windows along the front are also placed high up along the fiber cement walls. In contrast, the rear of the property is completely open to the outdoors with a large outdoor deck with full-height windows and walls painted with geometric blocks of primary colors in the style of the De Stijl art movement. “We want a house just for the two of us,” said the clients. “We don’t want to socialize. We want to be left alone to enjoy our life…[and have] a sheltered place to sit outside and watch the rain.” To meet the clients’ needs for aging in place, the architect created an interior with zero thresholds, curb-free showers and oversized doorways. Meanwhile, the couple can watch the outdoors in comfort from the south-facing deck that’s protected by a deeply cantilevered roof. Related: Net-zero Maine house is designed to blend into the forest with age The large roof overhangs around the entire house also help reduce solar heat gain and support a rooftop solar array. Highly efficient insulation wraps the home’s three rectilinear volumes to create an airtight envelope, while an energy recovery ventilator keeps indoor air fresh without producing ozone. In addition to following passive design principles such as maximizing natural light and ventilation wherever possible, the architect also installed windows and doors certified for Passive House Construction to ensure that the house archives Net Zero performance. + Arielle Condoret Schechter Images via Arielle Condoret Schechter

Original post:
De Stijl-inspired modern home generates all of its own energy

Repurposed shipping container now holds a trendy beer stand in Tokyo

May 22, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on Repurposed shipping container now holds a trendy beer stand in Tokyo

In a creative project that will appease both advocates of recycling and lovers of food and drink, the designers at I IN used a corrugated metal shipping container to create the Schmatz Beer Stand in Tokyo, Japan. Rather than stepping into a dark shipping container , guests will enter a warm and inviting beer stand completely contrasting with the industrialized exterior. Light timber wood lines both the walls and the floor, matching the exposed wooden bar and bar stools. If there was any confusion as to what type of food the bar serves, one would only need to look to one of the bright neon hot dog signs that adorn the walls. Behind the bar, stainless steel adds a touch of modern in an otherwise industrial design, and clean lines within help keep the necessary uniformity that is essential to such a small space. Related: Shipping container food halls slated to revitalize Southern California neighborhoods Schmatz was inspired by beer stands popularized in Germany, and in true German beer stand fashion, the beers on tap here are in the Kolsch, wheat beer and pilsner styles. The establishment also has German fare such as sausages and pork schnitzel available on the menu. Additionally, the style of the structure took inspiration from the famous Tokyo Dome baseball stadium nearby, just a few miles from the stand. This is evident in the sporty style of the container, with a bar seat setting, beer taps and neon signs. It’s the perfect spot to enjoy a drink before or after a big game. The design team kept the majority of the shipping container’s original exterior, jazzing it up with a fresh coat of paint, gallery lights and large windows to make the tiny interior feel much larger. What’s more, the windows allow potential customers to peer into the beer stand from outside. If there are no seats available, handy “order” and “pick-up” windows allow customers to stop by the establishment with ease without having to come inside. + Schmatz + I IN Images via I IN

Read more: 
Repurposed shipping container now holds a trendy beer stand in Tokyo

Next Page »

Bad Behavior has blocked 9271 access attempts in the last 7 days.