Greenery will engulf this pair of metal prefab offices in Madrid

October 30, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Greenery will engulf this pair of metal prefab offices in Madrid

Nature is encouraged to take over this pair of prefabricated metal buildings in a leafy corner of Madrid . Designed by BETA.ø architecture office for a tennis and padel school, these two small buildings use simple pitched-roof geometry to recede into the landscape, so as not to disrupt the existing tree-lined environment. To further blend the architecture into the landscape, a metal mesh is overlaid atop steel cladding to allow vines to surround the building over time. The pair of weathered steel buildings comprises an office, a customer service area, and storage space for sporting equipment. The buildings, prefabricated in an off-site factory, were discreetly placed atop small concrete slabs as foundation to minimize site impact and pressure on tree roots. A metal mesh wraps around the rusty-brown facade, constructed of insulation sandwiched between phenolic panels and sheets of weathered steel. The interior is lined with varnished pine plywood paneling in the office, while waterproof plasterboard and embossed steel is used in the storage unit. Related: Green roof-ready Backyard Room pops up in six short weeks The void between the two steel structures is turned into a new rest space framed by large deciduous trees. The architects write: “Their outward appearance and formal rotundity, together with leisurely contemplation, carry the user’s imagination to the dream of a simple life, in harmony with nature, to the shelter of a solid structure that protects and caresses its occupants, breathing naturalism, balance and peace.” + BETA.ø architecture office Via ArchDaily Images via BETA.ø architecture office

Go here to see the original: 
Greenery will engulf this pair of metal prefab offices in Madrid

Iridescent Monet-inspired Mtropole building catches the light on the River Seine

October 30, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Iridescent Monet-inspired Mtropole building catches the light on the River Seine

Fish scale-like colored glass clads the iridescent headquarters of Métropole Rouen Normandie, a stunning new landmark for a “future eco-district” in France. Designed by Jacques Ferrier Architecture , the eye-catching building takes inspiration from the impressionist works of Claude Monet, who produced many paintings of the nearby Rouen Cathedral. More than just good looks, the multifaceted structure emphasizes smart energy consumption with passive thermal protection and rooftop solar panels . Located on the banks of the River Seine , this 8,300-square-meter headquarters manages its massive size by mirroring the landscape and built environment. Its shimmering facade reflects the changing sky and river, while its silhouette and oblique shapes reference nearby industrial buildings and the bows of passing ships. Its fish scale-like facade of subtly colored glass —inspired by Monet’s impressionist paintings—is treated with a layer of metal oxide that creates the colorful iridescent reflection seen on the outside; this effect is unseen in the interior. Related: Iridescent Dragon-Like Scales Wrap Around Avant Garde Office Campus in Paris Natural light fills the interior, while terraces, open to visitors, offer panoramic views over the city and river. The architects emphasized easy navigation in the building layout organized according to use. A double-skin facade enhances passive thermal insulation. “The transparency and depth of the double façade enhance the variations of light and prevent the building from appearing overbearing,” wrote the architects. “The building’s appearance transforms throughout the day. With the light shining through, it appears to float on the quay.” + Jacques Ferrier Architecture Images by Luc Boegly

Originally posted here:
Iridescent Monet-inspired Mtropole building catches the light on the River Seine

Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

January 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

Read the rest of Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , Coop Himmelb(l)au , exhibition space , facade design , french architecture , gallery space , lyon , Musée des Confluences , Museum , steel architecture , steel facade

See the rest here:
Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

Bad Behavior has blocked 2436 access attempts in the last 7 days.