Minimalist prefab home hides a sculptural light-filled interior

March 17, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Minimalist prefab home hides a sculptural light-filled interior

Berrel Berrel Kräutler Architekten designed a minimal prefabricated house with a modest appearance that belies a sculptural interior. Located in Rodersdorf, Switzerland, this single-family home has a deceptively simple design with its gabled roof and facade clad in metal and timber. The interior is divided into four levels with split-levels that maximize space and access to natural light. Constructed with a timber frame , the 172-square-meter home sits high on a slope overlooking views across the Alsatian landscape. The asymmetrical gabled roof and shape of the home, which steps down on the landscape, was designed to meet local building code specifications. To make the most of the slope change, the architects added split-levels and inserted a wooden shell mounted beneath the roof. Like a house-within-a-house concept, the wooden shell houses the two upper floors and is accessible via a set of minimalist wooden stairs. Related: Ant House hides an innovative wood interior behind a metal-clad cube in Japan The over-height space below the suspended wooden shell is the highlight of the home. Bathed in natural light from a skylight and full-height window that overlooks the outdoors, the over-height space connects to the ground floor via a slight level change . The ground floor contains the entrance, cloakroom, kitchen, dining area, living room, and lounge, all of which appear to be seamlessly connected through precise carpentry work. The fluid connections between the different spaces, from the partly sunken basement level to the topmost floor cradled in the timber shell, gives the home a sculptural quality. + Berrel Berrel Kräutler Architekten Via ArchDaily Images © Eik Frenzel

See more here:
Minimalist prefab home hides a sculptural light-filled interior

A sloping green roof hides the split level interior of Belgium’s discrete House Pibo

March 22, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on A sloping green roof hides the split level interior of Belgium’s discrete House Pibo

Read the rest of A sloping green roof hides the split level interior of Belgium’s discrete House Pibo

More here:
A sloping green roof hides the split level interior of Belgium’s discrete House Pibo

Did these scientists just cure HIV/AIDS?

March 22, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Did these scientists just cure HIV/AIDS?

Researchers at Philadelphia’s Temple University have made a thrilling breakthrough on the path to cure HIV/AIDS . In a recent experiment, they managed to remove HIV-1 DNA out of the human genome . And when they reintroduced HIV to the edited genomes, the cells were no longer infected with the virus . Read the rest of Did these scientists just cure HIV/AIDS?

Read more here:
Did these scientists just cure HIV/AIDS?

Contemporary alpine retreat hides a surprising interior in Germany

August 28, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Contemporary alpine retreat hides a surprising interior in Germany

Read the rest of Contemporary alpine retreat hides a surprising interior in Germany

See more here:
Contemporary alpine retreat hides a surprising interior in Germany

S-House is a see-through glass home with an M.C. Escher-like interior

April 13, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on S-House is a see-through glass home with an M.C. Escher-like interior

Read the rest of S-House is a see-through glass home with an M.C. Escher-like interior Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: glass house , m.c. escher , S House , Saitama , split level home , split levels , transparent home , Yuusuke Karasawa , Yuusuke Karasawa Architects

More:
S-House is a see-through glass home with an M.C. Escher-like interior

Modern Scottish retreat is disguised as an old stone mill

April 7, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Modern Scottish retreat is disguised as an old stone mill

Read the rest of Modern Scottish retreat is disguised as an old stone mill Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: dramatic slope , Edinburgh Architectural Association Regeneration and Conservation Award , holiday home , renovated mill , Scottish Borders , split levels , The Mill , WT Architecture

Here is the original post: 
Modern Scottish retreat is disguised as an old stone mill

Bad Behavior has blocked 1373 access attempts in the last 7 days.