Seattle’s beloved Space Needle slated for much-needed makeover

June 21, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Seattle’s beloved Space Needle slated for much-needed makeover

Seattle ‘s famed Space Needle – a 55 year-old icon – is finally getting a much-needed makeover. Helmed by local architect Olson Kundig , the ambitious project will update the structure’s physical systems while renovating the restaurant with a rotating glass floor. In addition, a slanted, all-glass enclosure will be installed around the observation deck to enhance the already stellar views. Space Needle Chairman Jeff Wright, whose family owns the building, hailed the project as a necessity to keep the famed landmark up-to-date: “I believe we’ll look back at this as a pivotal moment in the history of the Space Needle. This project both connects us back to our roots, to the vision that my father and his partners had when they built the Space Needle in 1962, and guides us forward into the future for generations to enjoy.” Related: Olson Kundig Designs Office Made From Wind Turbine Parts In addition to renovated structural elements and more elevators, the proposal calls for adding lots more glass to the beloved structure. The walls surrounding the observation deck, which currently has a cage-like enclosure, will be replaced with massive floor-to-ceiling glass panels to provide uninhibited views of the Puget Sound . A rotating, all-glass floor in the restaurant will give visitors a view of Seattle from above. Although there is no specific time frame for the project, the privately-funded renovation will most likely take years. However, the revamped restaurant and observation deck are slated to be opened by summer of 2018. + Olson Kundig Via Fast Company Images via Olson Kundig and video via Brooklyn Digital Foundry

Read the original post:
Seattle’s beloved Space Needle slated for much-needed makeover

Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

June 21, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

Slovenian firm Styria Arhitektura worked pure architectural magic by transforming a 150-year-old hay barn into a gorgeous contemporary home. After carefully gutting the old barn, the architects salvaged as many materials as they could to create an amazing residence that preserves the building’s traditional vernacular. Although the existing structure was almost completely dilapidated on the inside, the architects decided to retain as much as the barn’s original materials as possible to “preserve the cultural heritage of the Slovene countryside”. They began the ambitious process by organizing the structural details, such as wooden beams and oak nails, to be repurposed in the finished design, now reborn as the Vrhe House. Related: Architects transform an old hay barn into a stunning minimalist home To rebuild the structure as a home, the architects decided to shift the location to a more appropriate “landscape coordinated base” that would give the home more stability. The new home, which retains the original barn shape , is situated on the same expansive meadow, but with an improved orientation. A large, bright living space now sits over a half basement, nestled into the landscape. Although the exterior pays homage to the rural vernacular of the area, the interior of the home is thoroughly modern. A minimalist interior design theme runs throughout the home, which is enhanced by the exposed ceiling beams and other wooden features. The architects clad the interior of the home’s wooden frame with glass panels and installed a large skylight in the ceiling to let in as much natural light as possible throughout the home. + Styria Arhitektura Via Ambienti TV Photography by Miran Kambi?

Go here to read the rest:
Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

Bad Behavior has blocked 1359 access attempts in the last 7 days.