This modern hiking hotel blends into the dark alpine forests of Italy

February 23, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on This modern hiking hotel blends into the dark alpine forests of Italy

The darkened wood façade of the award-winning Hotel Bühelwirt is tinted to complement the moody, dark green of the surrounding forest. Pedevilla Architects designed the hotel as an extension of the breathtaking alpine landscape in South Tyrol, Italy. While designing the space, the architects sought to create harmony with the environment and give every room a breathtaking view of the landscape. The 20-room hotel references traditional hiking hotels of the region. Rectangular forms meet an asymmetrical saddle roof and feature diagonally protruding bay windows that offer expansive views of the mountains. Each room in the hotel features stunning views, strengthening the connection between guests and the surrounding landscape. Related: 17th-century farm transformed into amazing hotel in the hills of Norway The minimalist interior features accents that add warmth and a feeling of coziness to the space, while creating focus on the outdoor environment. This is achieved through the use of locally sourced materials such as larch wood . Handcrafted copper lamps and locally manufactured curtains reflect a strong regional connection between the design of the hotel and its locale. + Pedevilla Architects Via Dwell Photos by Gustav Willeit

Read the original here: 
This modern hiking hotel blends into the dark alpine forests of Italy

Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

November 18, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

The dramatic cantilevered pool is one of many additions in NOA’s renovation of Hotel Hubertus, completed May 2016. The new accommodation wing, which includes 16 new suites and facilities, is visually connected to the old accommodation wing by the pool, which sits between the two. The sky infinity pool appears to float weightlessly in the landscape, hovering 12 meters above ground, and successfully passes on that gravity-defying feeling to swimmers thanks to a glazed front, a glass window at the bottom of the pool, and no view-obstructing barriers. The pool has a width of 5 meters, a length of 25 meters, and a depth of 1.3 meters. A 17-meter length of the pool juts out from the front of the hotel to overlook spectacular views of the Dolomites . Trunks of native larch trees stripped of bark support the pool. “The new pool , which imposingly rests in-between the two accommodation wings, seems like a floating rock, come to rest at the site, overlooking the valley,” write the architects. “The hidden edges of the pool, kept in anthracite-coloured stone, abolish the gap between pool and landscape, creating the impression of the water flowing into nothing, disappearing between pool and landscape. The pool metaphorically reminds of a mountain lake, nestled into the astonishing mountainscape of the UNESCO World Heritage site , the Dolomites…” Related: Glass-bottomed sky pool will be suspended 115 feet in the air To create a uniform appearance between the existing building and the new build, the architects added native larch tree trunks to the facade. The debarked trunks were installed in a rhythmic, alternating pattern and double as sun screens , room dividers, and rain protectors. New perforated, powder-coated metal balustrades replaced the old wooden ones and enhance the wings’ curved forms shaped to follow the existing topography. + NOA Via Dezeen Images via NOA

Originally posted here: 
Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

Colossal Camera Obscura frames the picture-perfect Dolomites

July 10, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Colossal Camera Obscura frames the picture-perfect Dolomites

Read the rest of Colossal Camera Obscura frames the picture-perfect Dolomites Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: art installation , Camera Obscura , Camera Obscura by Mariano Dallago , Ciastel de Tor , dolomites , Mariano Dallago , San Martin Art Culture and History outdoor exhibition , South Tyrol

Read more from the original source:
Colossal Camera Obscura frames the picture-perfect Dolomites

Bureau A creates transparent birdhouses meant to remind us of the omnipresence of nature

July 10, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Bureau A creates transparent birdhouses meant to remind us of the omnipresence of nature

Read the rest of Bureau A creates transparent birdhouses meant to remind us of the omnipresence of nature Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: bird nest , Bureau A , green design , Green Exhibition , italy , Migrant Garden , Politecnico di Milano , transparent structure , zoo , Zoo design

Original post: 
Bureau A creates transparent birdhouses meant to remind us of the omnipresence of nature

Bad Behavior has blocked 3559 access attempts in the last 7 days.