Honeycomb shading keeps Bro Ole Scheerens skyscrapers naturally cool in Singapore

March 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Honeycomb shading keeps Bro Ole Scheerens skyscrapers naturally cool in Singapore

Büro Ole Scheeren recently completed DUO, a pair of sculptural glass towers in Singapore’s Kampong Glam neighborhood. The striking mixed-use development is partly wrapped in a honeycomb facade designed to promote solar shading and to accentuate the curved facades. The concave facades also help create a cooling microclimate by channeling winds towards the lushly landscaped parks below. In addition to its eye-catching appearance, DUO also marks a historic joint venture development between the governments of Malaysia and Singapore. Located between Singapore’s historic Kampong Glam district and commercial Bugis Junction, the twin towers will transform the area into a new civic hub with welcoming public spaces including 24-hour covered and open-air gardens , walkways, cafes, and restaurants. “DUO is about a sense of urban responsibility,” says Ole Scheeren , principal of Büro Ole Scheeren. “It shows how architecture can become a tool of reconciliation within an otherwise disparate and fragmented urban context. The project repairs a broken piece of the city and celebrates public life as the central quality of a socially responsible urban environment.” Related: Ole Scheeren unveils designs for a stunning “sky forest” in Vietnam The taller of the two towers at 186 meters is solely residential and houses 660 units. The second 170-meter-tall building includes corporate offices and a five-star Andaz hotel. Additional commercial areas are placed at the public ground floor that’s entirely passively cooled in an oasis-like environment. + Büro Ole Scheeren Via ArchDaily Images © Iwan Baan

See original here: 
Honeycomb shading keeps Bro Ole Scheerens skyscrapers naturally cool in Singapore

Green-roofed Czech Forestry Headquarters seeks symbiosis with the forest

March 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed Czech Forestry Headquarters seeks symbiosis with the forest

Imagine if your office was set in the middle of a forest—that’s the image Chybik + Kristof aims for in their competition-winning designs for the new Czech Forestry Headquarters. Located in Hradec Králové, the office building draws direct inspiration from the surrounding forest with its liberal use of timber, a facade evocative of tree trunks, and canopy-like green roofs that encourage bird nesting. The interiors continue the vision of the forest as a workplace with a calming environment full of greenery and natural materials. The Chybik + Kristof-led design team’s “Forestry in the Forest” proposal was born from an initial site visit. When the team explored the Hradec forest beyond the Lesy ?eské republiky campus, they noticed the dramatic temperature difference between the hot campus buildings and the cool forest . “We asked ourselves what we really are forced to work in the hot interior when it would be best to take your laptop among the trees and work in an environment full of peace? Peace,” wrote the architects. Related: Paris hopes to create a forest 5 times bigger than NYC’s Central Park The forest-inspired office is centered on an open courtyard from where buildings radiate outwards, following the design philosophy that “the building grows into a forest, and the forest into the building.” Natural daylight streams through the buildings which recreate the outdoor environment with exposed timber framework indoors, hanging plants, and a natural materials and color palette. A natural trail with educational signage winds around the building and take visitors through areas planted with particular species like spruce, beech and fir, and oak and hornbeams. + Chybik + Kristof Via ArchDaily Images via Chybik + Kristof

See the original post: 
Green-roofed Czech Forestry Headquarters seeks symbiosis with the forest

Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

November 23, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

Located in Baiyun New Town of Guangzhou , the 167,000-square-meter Guangzhou Infinitus Plaza will serve as the new headquarters of Infinitus (China) Company Ltd . The campus will comprise a collection of modern facilities that include a new global R&D center, a Chinese herbal medicine research and safety assessment center, as well as a corporate exhibition center and gallery. The buildings are arranged in a series of “infinite rings” wrapping around the central atria and courtyards to emphasize open communication, connection, and collaboration. Related: Zaha Hadid Architects to build world’s greenest football stadium The layout and generous amounts of insulated glazing on the facades maximize natural light within the interior, while aluminum perforated screens protect against direct solar heat gain and aid in rainwater collection . The digitally operable screens are equipped with sensors that monitor weather, energy use, and lighting to further reduce energy consumption. Connected walkways with access to ground and roof gardens filled with Chinese herbal plants and flora encourage workers and visitors to exercise and enjoy the outdoors. “Zaha Hadid developed the design of Guangzhou Infinitus Plaza with concepts of integration, connectivity and fluidity,” said Satoshi Ohashi, Zaha Hadid Architects Director in China. “This groundbreaking ceremony continues her renowned legacy. LKKHPG has a vision for nurturing better health and wellbeing through their work and important community programs. Zaha translated this vision to create a new workplace environment and corporate culture that fosters openness and communication. The design connects with the city and implements the latest technological solutions and construction methods to create a functional, adaptable and enjoyable workplace.” + Zaha Hadid Architects Via ArchDaily Images via Zaha Hadid Architects and Infinitus

Go here to see the original:
Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

Aedas sleek office tower and green space will bring a "missing humanism to Shanghai

November 10, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Aedas sleek office tower and green space will bring a "missing humanism to Shanghai

The 45,000-square-meter Gemdale Changshou Road development is nicknamed “Cloud on Terrace” after its rounded and reflective tower set on a terraced retail podium. The landscaped terraces soften the building’s appearance and break down the development to a human scale. The terraces step up to form a tower with rounded edges and an angular orientation—a contrast to the surrounding boxy skyscrapers . The terraced building is a visual bridge between the low-rise, residential developments to the south and Changshou Road in the north. Related: Aedas unveils mountainous mixed-use building that looks like a stack of books The building is mostly glazed and will be installed with high-performance, low-e , and low-iron glass to save on energy. The landscaped terraces help provide a cooling microclimate , purify the air, and reduce solar heat gain. Horizontal solar shades extrude from the tower’s glass curtain wall to further reduce solar gain. The building is slated for completion by 2019. + Andrew Bromberg Aedas Via ArchDaily Images via Aedas and AsymmetricA

View original post here: 
Aedas sleek office tower and green space will bring a "missing humanism to Shanghai

Sleek, green Lawrence Public Library is a welcoming haven for book lovers

April 6, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Sleek, green Lawrence Public Library is a welcoming haven for book lovers

Read the rest of Sleek, green Lawrence Public Library is a welcoming haven for book lovers

See the rest here:
Sleek, green Lawrence Public Library is a welcoming haven for book lovers

Eco-conscious Neeson Cripps Academy will empower Cambodia’s impoverished youth

August 7, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Eco-conscious Neeson Cripps Academy will empower Cambodia’s impoverished youth

Read the rest of Eco-conscious Neeson Cripps Academy will empower Cambodia’s impoverished youth

Original post: 
Eco-conscious Neeson Cripps Academy will empower Cambodia’s impoverished youth

Transformable Motus House changes with the weather

August 7, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Transformable Motus House changes with the weather

Read the rest of Transformable Motus House changes with the weather

Here is the original: 
Transformable Motus House changes with the weather

HAO’s repurposed Wood Shed mimics Taiwan’s forest landscape

June 18, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on HAO’s repurposed Wood Shed mimics Taiwan’s forest landscape

Read the rest of HAO’s repurposed Wood Shed mimics Taiwan’s forest landscape Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: adaptive reuse , Alishan , forest inspired architecture , HAO , Holm Architecture Office , Jens Holm , natural daylighting , natural ventilation , polycarbonate , rainwater catchment , solar panels , solar shades , Taiwan , wood shed , Wood Shed by HAO , Wood Shed Taiwan , wooden louvers

Read the original here:
HAO’s repurposed Wood Shed mimics Taiwan’s forest landscape

Foster + Partners Completes First Project in South America: Climate-Friendly Faena Aleph Apartments

January 29, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Foster + Partners Completes First Project in South America: Climate-Friendly Faena Aleph Apartments

Read the rest of Foster + Partners Completes First Project in South America: Climate-Friendly Faena Aleph Apartments Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Argentina , climate , Daylighting , Faena Aleph Residences , Foster + Partners , Latin America , natural ventilation , solar shades

Go here to see the original:
Foster + Partners Completes First Project in South America: Climate-Friendly Faena Aleph Apartments

Bad Behavior has blocked 756 access attempts in the last 7 days.