Tiny home resort opens in idyllic forest setting in Wisconsin

June 15, 2018 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Tiny home resort opens in idyllic forest setting in Wisconsin

Tucked into over 100 acres of lush forestscape, a tiny home village is making a name for itself as the first large-scale tiny home vacation resort in the Midwest. The Canoe Bay Escape Village , which is the brainchild of prolific tiny house builder ESCAPE , is comprised of various tiny homes nestled into a stunning natural backdrop of forest, lakes and wetlands. A popular vacation spot for decades, the Canoe Bay area is a no-brainer location for a resort village. Although the village will eventually include larger homes for rent, the tiny houses in the first phase of the village are located near Mallard and Lost Lakes. Visitors can explore the many hiking and biking trails that weave around the lakes and wetlands, spread out over 100 acres of beautiful forest. Related: Try out tiny house living in Oregon’s new micro-home resort in Mt. Hood The one- and two-bedroom tiny homes at the village are from the company’s popular Traveler series . Each house offers a spacious open floor plan with large windows that let in an abundance of natural light . Sleeping lofts have either a queen- or king-size bed, a bathroom, and a luxury kitchen installed with full-size appliances. Additionally, as with all of the company’s designs, the tiny houses are constructed with a number of sustainable features , such as high-quality insulation made out of recycled products, LED lighting and low-E windows. Solar power and off-grid features are also available to potential home buyers. According to the owner of Canoe Bay and ESCAPE Homes, Dan Dobrowolski, the inspiration behind the innovative resort village stems from giving people the option of trying out tiny home living in an idyllic setting on a short-term basis. Alternatively, the tiny houses are also available for long-term rental or purchase. + Canoe Bay ESCAPE Village Via Dwell Photography by ESCAPE RV/Steve Niedorf

Go here to see the original:
Tiny home resort opens in idyllic forest setting in Wisconsin

An innovative forever house renovation features a pocket park for the community

June 15, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on An innovative forever house renovation features a pocket park for the community

Mention the word ‘ renovation ’ and thoughts of expansion immediately spring to mind — especially in the expensive suburb Fitzroy of  Melbourne . So when the owners of a two-story terrace house in the neighborhood decided against creating a large home and instead sought to turn part of their unused site into a pocket park, they smartly tapped Austin Maynard Architects to lead the project. The local Australian architecture firm — known for its creative and anti-McMansion designs — created the King Bill “forever home” for a family of four that includes a revamped garden space and curved extensions, one of which is housed in an overhauled horse stable. Instead of building out the entire vacant lot east of the main house, Austin Maynard Architects selectively added a couple structures to the site. Contemporary additions include a new pavilion housing the kitchen, living and dining spaces, as well as a glazed corridor that connects the main house to the old horse stable that’s been converted into the garage and parents’ retreat. Corrugated colorbond steel metal clads the curvaceous extensions to provide a playful and striking contrast to the original brick left intact on the 19th-century terrace house. “Long time Fitzroy locals, the clients chose not to capitalise on their block by exploiting the vacant site,” the architects explained. “They wanted more living space but they had no intention of maximising the economic yields by creating a huge home. Instead, they sought to give something back to the suburb they love through a rich and generous garden .” Related: Energy-efficient Cut Paw Paw house is “ridiculously inside-out” in Australia The team refreshed the garden with new plants while preserving the existing pear and silver birch trees. The concrete slab of the new living space pavilion was carefully cantilevered so as not to disturb the tree root zones. The architects included minimal paving in the garden to maximize site permeability; the plantings also help to reduce the area’s heat island effect. The home also features  passive solar principles and rooftop solar panels. Rainwater is harvested and reused for irrigation and to flush toilets. Thanks to double-glazed windows, natural light fills the home. + Austin Maynard Architects Images by Derek Swalwell

The rest is here:
An innovative forever house renovation features a pocket park for the community

Bad Behavior has blocked 1078 access attempts in the last 7 days.