The first off-grid Ecocapsule microhomes are shipping to customers this year

June 6, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The first off-grid Ecocapsule microhomes are shipping to customers this year

Want to travel to the beach or a mountaintop or a jungle – and spend the night in style every time? The Ecocapsule offers that flexibility in a tiny off-grid package. The company just announced it has secured financial backing to move forward with the microhome – and they’re planning to deliver the first Ecocapsules to clients later this year. Late night television host James Corden recently tested the versatile pods out in a peaceful garden, a horse ranch, and a restaurant rooftop – check out his take after the break. Corden hit up the Ecocapsule to explore the latest trends in travel and eco-friendly living. The egg-shaped, mobile microhome is around eight feet high, seven feet long, and 14.5 feet wide, and it’s powered by rooftop solar cells and a small wind turbine . It also collects rainwater to be reclaimed as drinking water. A folding bed, bathroom, kitchenette, and living area provide travelers with all the amenities of a luxury hotel . The Ecocapsule can be towed via trailer or sent to a location in a shipping container. Related: The world’s first off-grid EcoCapsule is now available for pre-order Corden envisioned the Ecocapsule in exotic locations like the Grand Canyon or a beach in Ibiza. He took his characteristic humorous approach to the design of the pod, asking founder Tomas Zacek, “How do I know this isn’t just some sort of spaceship?” Ecocapsule will only make 50 of the first edition pods, but they plan to start mass producing the microhomes for a lower price in 2018. It seems Corden enjoyed his time wandering in the Ecocapsule; he said in the video, “I could stay here for years.” He also told Zacek that snuggling encapsulates the ethos behind the Ecocapsule. + Ecocapsule

See the original post here:
The first off-grid Ecocapsule microhomes are shipping to customers this year

Oregon couple spends years building their net-zero ‘extreme green dream home’

June 6, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Oregon couple spends years building their net-zero ‘extreme green dream home’

Some people may spend years designing their dream home, but one ambitious couple in Oregon has just spent years building their “extreme green dream home.” As beautiful as it is sustainable , the Desert Rain home by Tozer Design is a 2,236-square-foot net-zero structure that was designed to meet the Living Building Challenge’s green building criteria – the industry’s most stringent. The couple began to build their “conventional” dream home on the same 0.7 acre lot in 2008, but upon hearing about the Living Building Challenge in the fall of 2009, they made the painful decision to scrap their original plans and shoot for the challenge. The result is a beautiful estate made up of five buildings, including the main residence, a detached apartment, a second detached building that can be used as an office or guest space, and the home’s two garages. Related: California city could become the first Zero Net Energy city in the U.S. The new construction began by repurposing materials from two aging mill houses that were previously on the lot. In addition to salvaging the existing materials, the team went far and beyond in finding sustainable, locally-sourced materials for the new home. In addition to the recovered wood already salvaged, reclaimed wood and FSC-certified lumber were brought in from the surrounding region. Additional materials were also specially made for the home’s green construction , such as the exterior plaster, which is almost entirely made out of local clay, straw, and sand. To conserve energy and costs whenever possible, other materials were constructed by the team by ordering and crafting the materials onsite. For example, rather than purchasing the items separately, a large roll of steel was ordered and cut onsite to construct the roofing, eaves, and rain gutters. Desert Rain is a power house of sustainability as well as energy efficiency . The home uses three renewable energy systems , including a solar array on the rooftop, a solar thermal drainage system that heats water and powers the hydronic floor system, and an innovative solar “hot air” system that is used to evaporate liquid from the home’s composting system. Given that the home is located in the arid high-desert region of Eastern Oregon, where the climate is dry and annual rainfall scarce, water conservation can be complicated for any homeowner. This made achieving the Net Zero Water criteria of the project a complicated task. However, using the unique layout of the five buildings, a rainwater collection system was conceived using the standing seam metal roofs to route rainwater through downspouts to the ground-level gravel filters to be used in the landscaping, which features mainly native plantings. + Tozer Design Via Living Future Photography by Chandler Photography

Go here to see the original: 
Oregon couple spends years building their net-zero ‘extreme green dream home’

Skylights stream light into tiny cantilevering home in German forest

January 13, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Skylights stream light into tiny cantilevering home in German forest

We could all use more light in our lives, and good design provides. Dusseldorf-based architects Falkenberg Innenarchitektur have transformed a compact 1950s home in Germany into a stunning minimalist retreat . Tucked into an idyllic forest surrounded by the River Nethe, the renovated Haus Rheder II features three main essentials: light, air, and tranquility, lending a subtle sophistication to the arboreal design. From the start, the architects wanted to preserve the original character of the 65-year-old structure. Thankfully, the designers managed to keep the existing floor slab and terrace space that cantilevers over the river. To take advantage of the idyllic location, floor-to-ceiling sliding glass doors were installed that open up to the timber deck , offering amazing views of the surrounding Rheder country park. Related: Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter The interior space is 90 square meters of open space with scant furniture and virtually zero clutter. The heart of the home is the fireplace that sits in the middle of the living space. A ceiling-height partition separates the living room from the bedrooms and a small bathroom, all of which count on skylights for optimal natural light . Also on the interior is a technical room that acts as a control center for the home’s technology, all controlled by an app. The large windows and wooden deck help bring nature into the manmade space, but is further enhanced by the home’s reflecting pool on the southeastern side of the home. Sunlight streams into the living space during the day, further creating a seamless connection between the interior and the exterior. According to the architects, leaving the interior space open was essential to the renovation process, “The new, great task of our time is to leave the unimportant and to give more space to the essential. To feel connected with nature is an integral and essential part of our lives. It gives us peace and structure, space for thought and grounding in the hectic of our age.” + Falkenberg Innenarchitektur Via Archdaily Photographs by Thomas Mayer  

See the original post:
Skylights stream light into tiny cantilevering home in German forest

Energy-plus houses in Berlin are the future of eco-friendly living

June 3, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Energy-plus houses in Berlin are the future of eco-friendly living

The three structures, collectively named “Holistic Living”, are the result of a holistic design approach that combines energy efficiency , mobility and health. Each building was built using natural, recyclable materials -walls, ceilings and roofs are made of wood and clay. Related: Linked Towers Planned for Berlin’s Holzmarkt Area Triple glazing and thermally insulated envelope prevent thermal bridges . Floor heating systems and a heat recovery ventilation system provide stable indoor temperatures throughout the year. Photovoltaic panels installed on the roof generate enough energy to meet total energy requirements of the property. This energy is also used to charge an e-car. Thanks to their outstanding energy performance, the buildings meet the requirements of the German Plus Energy House standard. + GRAFT + BuroHappold Engineering Via Archdaily Photos by Tobias Hein

Read the original here: 
Energy-plus houses in Berlin are the future of eco-friendly living

Middlebury’s InSite Solar-Powered Home is Made From Materials Sourced Within 10 Miles

July 5, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Middlebury’s InSite Solar-Powered Home is Made From Materials Sourced Within 10 Miles

Read the rest of Middlebury’s InSite Solar-Powered Home is Made From Materials Sourced Within 10 Miles Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “natural materials” , eco design , FSC certified plywood , green design , irvine , locally sourced materials , low energy footprint , Middlebury College , passive design , prefabricated design , pv cells , Reclaimed Materials , SD 2013 , smart homes , solar decathlon 2013 , Solar Power , sustainable design        

View original post here: 
Middlebury’s InSite Solar-Powered Home is Made From Materials Sourced Within 10 Miles

NXP Unveils Greenchip WiFi Lightbulbs That Can Be Controlled With Your iPad

May 20, 2011 by  
Filed under Green

Comments Off on NXP Unveils Greenchip WiFi Lightbulbs That Can Be Controlled With Your iPad

Shopping at your favorite organic market but worried that you left the kitchen light on? Don’t fret, just turn it off using your iPad . Designed by NXP in the Netherlands , these latest Greenchip light bulbs are fully networked like regular computers, thereby allowing users to fine tune their energy footprints wherever there is a WiFi connection.

The rest is here: 
NXP Unveils Greenchip WiFi Lightbulbs That Can Be Controlled With Your iPad

Cylindrical Green Roofed Japanese Tsunami Control Center Lets Waves Pass Right Underneath

May 20, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Cylindrical Green Roofed Japanese Tsunami Control Center Lets Waves Pass Right Underneath

Read the rest of Cylindrical Green Roofed Japanese Tsunami Control Center Lets Waves Pass Right Underneath Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , Disaster-proof design , eco design , endo shuhei architect institute , green architecture , Green Building , green design , green roof , Japan , minamiawaji , Sustainable Building , sustainable design , tsunami , tsunami preventive control center , tsunami proof , tsunami proof architecture , tsunami proof design

View original here:
Cylindrical Green Roofed Japanese Tsunami Control Center Lets Waves Pass Right Underneath

Bad Behavior has blocked 2744 access attempts in the last 7 days.