This gorgeous Maui home has a geometric roof that doubles as the ‘ultimate terrace’

October 31, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on This gorgeous Maui home has a geometric roof that doubles as the ‘ultimate terrace’

Ljubljana-based firm Dekleva Gregori? Arhitekti has built a beautiful contemporary home in Maui that provides striking views of the expansive coastline. The home’s unique angular roof – which is twice the size of the building itself – was designed to mimic the rugged surrounding landscape, and it doubles as an expansive open-air terrace . Located in the West Maui Mountains, the 5,000-square-foot home was built with locally-sourced materials whenever possible – including beach sand, which was integrated into the plaster finish applied to the interior walls. The building consists of five semi-separate “mini houses” arranged in an elongated u-shape that provides perfect ocean views from every angle. Related: Timber Chimney House gives farmhouse vernacular a modern twist At the heart of the design is the irregular roof, whose elongated, “choppy” angles are actually more than a unique design whim. The roof’s large shape provides protection against the area’s strong sun and wind conditions. Additionally, the roof extends generously over the structure’s perimeter in various areas, creating several shaded outdoor nooks. And just for fun, one section of the roof slopes to ground level, enabling the occupants to easily climb on top to enjoy the jaw-dropping ocean views. Clad in wooden slats, the roof will weather over the years with a green-hued grey patina , further embedding the structure into its idyllic surroundings. + Dekleva Gregori? Arhitekti Via Dezeen

Original post: 
This gorgeous Maui home has a geometric roof that doubles as the ‘ultimate terrace’

Tiny ‘prison-like’ apartment in Beijing reborn as a light-filled family home

January 2, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Tiny ‘prison-like’ apartment in Beijing reborn as a light-filled family home

OEU-ChaO Architects have worked absolute magic on this tiny 300-square-foot home in Bejing. What was once an incredibly dark and dingy space has been transformed into a welcoming family home that uses an outer courtyard and sloped wooden ceiling to bring optimal natural light and character to the small space. Located on the second ring road of Beijing City’s Xirongxian Hutong, the tiny structure is squeezed in-between five other homes, virtually hidden from the narrow street out front. Taking into account the restrictive spatial limits of the space, the renovation strategy focused on opening up the area to provide natural light and air circulation as well as a comfortable living space. To do so, the architects chose to incorporate a series of independent, easy-to-install units into the original space. Related: Playful renovation in Barcelona squeezes more out of a tiny home The first unit was installed as a hallway that leads to a well-lit courtyard at the back of the home. This outdoor space is strategically blended into the home’s interior living space through two long tables that run the length of the window on both the outside and the inside. The large window not only adds airiness to the interior, but serves as the heart of the home by allowing the family to enjoy a nice sitting area in good or bad weather. The second unit is what gives the home its cabin-like character: a sloped wooden gallery roof . The high wooden beams add personality and a distinct openness to the compact living area and small bedroom space located on the first floor. The high ceilings were also useful to install the children’s room, which sits on the second level and is accessible by ladder. + OEU-ChaO Architects Via Archdaily Images via Zhi Cheng

Here is the original: 
Tiny ‘prison-like’ apartment in Beijing reborn as a light-filled family home

Bad Behavior has blocked 5028 access attempts in the last 7 days.