Rotterdam couple lives in a skinny house built from 15 tonnes of industrial waste

September 20, 2016 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Rotterdam couple lives in a skinny house built from 15 tonnes of industrial waste

The waste-based house was built on one of Rotterdam’s many empty plots of land—a consequence of the city’s post-war landscape—and is sandwiched between two existing brick-clad buildings. To match its neighbors, the architects envisioned a brick façade but also wanted to build with recycled materials to divert landfill waste. The duo collaborated with Tom van Soest of StoneCycling to create the first project made from the company’s

Read the rest here:
Rotterdam couple lives in a skinny house built from 15 tonnes of industrial waste

Everything we thought we knew about the moon’s origins is probably wrong

September 20, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Everything we thought we knew about the moon’s origins is probably wrong

Everything we thought we knew about the moon’s origins is probably wrong, according to a new study written by two Harvard scientists. The leading theory since the 1970’s suggests a Mars-sized object scratched Earth in a ” giant impact event ,” leading to the moon . But new analysis of moon rocks reveals the collision that led to the moon was likely far more violent than we thought, which could offer insight into what the solar system was like long ago. Kun Wang and Stein B. Jacobsen, who are both affiliated with the Department of Earth and Planetary Sciences at Harvard , scrutinized ” old Apollo samples from the ’70’s ” with better technology than was available 40 or more years ago. They found elements that couldn’t fully be explained by the old theory, including ” heavy isotopes of potassium .” The process to separate out those potassium isotopes would have needed super hot temperatures. Those temperatures could have resulted after a very violent collision. Related: The Moon was created when young Earth collided with another planet, says new study Wang told Gizmodo, “We need a much, much bigger impact to form a moon according to our study. The giant impact itself should be called extremely giant impact. The amount of energy required isn’t even close.” Instead of the Mars-sized object scraping Earth, the collision would have been more akin to a “sledgehammer hitting a watermelon.” The collision was so hot and forceful that the scientists think some of Earth actually vaporized. When the vapor cooled, it condensed into our moon. Nature published their study online this week. The new information about the moon’s origins led the scientists to think long ago, the solar system could have been a lot more violent and volatile. They think the moon rocks could hold more secrets about the ” early solar system ” and plan to keep probing the samples for more thrilling hints about the past. Via Gizmodo Images via Pixabay and Wikimedia Commons

Originally posted here:
Everything we thought we knew about the moon’s origins is probably wrong

Super skinny 4-meter-wide home is squeezed between buildings in Tokyo

August 4, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Super skinny 4-meter-wide home is squeezed between buildings in Tokyo

Located in Shibuya, the skinny 70-square-meter family home is clad in horizontal metal panels for a smart utilitarian appearance. A large volume is cut out from the front of the building to form a shaded porch leading to a recessed front door. Windows punctuate all sides of the home to let in natural light and ventilation, while the rooftop offers access to a private outdoor space. Related: Super skinny Horinouchi House might be the most efficient use of space ever To make the narrow building’s four-meter-wide width feel as spacious as possible, the architects minimized wall dividers and used slight level changes to demarcate different rooms. In the second floor’s open-plan common area, for example, the living room is separated from the dining room and kitchen area by a few stairs. All walls are painted white to reflect light and, aided by two skylights , bring natural light deep into the home. A spiral staircase connects all three floors, from the ground level with the master bedroom to the top floor with two capsule bedrooms and a bathroom. + Atelier HAKO Architects Via Dezeen Images via Atelier HAKO Architects , by URBAN ARTS/Shinsuke Kera

Read the original here: 
Super skinny 4-meter-wide home is squeezed between buildings in Tokyo

Skinny house in Vietnam is surprisingly filled with natural light and cooling winds

June 6, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Skinny house in Vietnam is surprisingly filled with natural light and cooling winds

Commissioned for a middle-aged couple and their child, the Cul-de-sac House is named for its location at the end of a long and narrow cul-de-sac . To maximize natural light, the interior is centered on an atrium that funnels light from the skylight into the surrounding rooms. Windows of varying sizes, including grids of square openings, punctuate the home to promote airflow that provides much-needed natural cooling in the tropical climate. Related: Thong House in Vietnam redefines the traditional townhouse The house is accessed through a long open courtyard that connects with the home interior and effectively extends the lush landscape indoors. “Natural and human are symbiotic elements at this narrow land,” write the architects. Trees are planted on the ground floor, from the double-height space at the entrance to the central atrium, and give the level the feeling of an indoor courtyard. The second floor comprises a bedroom and living room, while the top-most level contains a bedroom, worship room, and laundry room. + Nguyen Khac Phuoc Architects Via Dezeen Images via Nguyen Khac Phuoc Architects , by Hoang Le

Read the rest here:
Skinny house in Vietnam is surprisingly filled with natural light and cooling winds

Super skinny 1.8m-Width House slots into a narrow Tokyo lot

July 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Super skinny 1.8m-Width House slots into a narrow Tokyo lot

Read the rest of Super skinny 1.8m-Width House slots into a narrow Tokyo lot Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: 1.8m-Width House , 1.8m-Width House by YUUA Architects and Associates , japanese architecture , minimalist architecture , narrow architecture , narrow house , skinny architecture , skinny house , super narrow house , YUUA Architects and Associates

See the rest here: 
Super skinny 1.8m-Width House slots into a narrow Tokyo lot

Sunset Magazine’s charming cottage showcases inspiring designs for low-water living

July 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Sunset Magazine’s charming cottage showcases inspiring designs for low-water living

Read the rest of Sunset Magazine’s charming cottage showcases inspiring designs for low-water living Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: California , cottage gardens , hgtv , homepolish , johanna silver , lauren dunec hoang , new backyard cottage , orlando soria , sunset celebration weekend , Sunset Magazine , sustainable landscapting , xeriscaping

Original post:
Sunset Magazine’s charming cottage showcases inspiring designs for low-water living

Alventosa Morell squeezes a narrow, day-lit home between two blocks of flats in Barcelona

December 16, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Alventosa Morell squeezes a narrow, day-lit home between two blocks of flats in Barcelona

Read the rest of Alventosa Morell squeezes a narrow, day-lit home between two blocks of flats in Barcelona Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Alventosa Morell Arquitectes , Alventosa Morrell , Barcelona , day-lit home , maximize natural light , narrow house , narrow lot , natural light , noise buffer , skinny house

Read the rest here: 
Alventosa Morell squeezes a narrow, day-lit home between two blocks of flats in Barcelona

One in five houses in Australia is using solar energy

December 16, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on One in five houses in Australia is using solar energy

An astonishing one out of every five households in Australia is now relying on solar energy, a new report from the Australian Bureau of Statistic (ABS) reveals. Just 3 years ago only 5 percent of homes used rooftop solar panels or solar water heating , but today a full 19 percent do. To put that into perspective, by most accounts , fewer than .4 percent of homes in the US rely on solar. Read the rest of One in five houses in Australia is using solar energy Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “solar energy” , Australia Solar , percent of homes solar powered , Queensland solar , renewable energy , renewable power , rooftop solar , solar energy Australia , solar energy US , solar panels , Solar Power , solar power use , solar water heater , South Australia solar , us solar power , using solar

Continued here:
One in five houses in Australia is using solar energy

Incredibly Skinny Sliver House Slips Into a Lot As Narrow As Ten Feet Across

August 26, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Incredibly Skinny Sliver House Slips Into a Lot As Narrow As Ten Feet Across

Skinny leftover spaces between buildings often don’t become more than alleyways, but Boyarsky Murphy Architects managed to turn one challengingly narrow lot into the site of a four story house. Located between two terraced houses in West London, the appropriately named Sliver House has a front facade that measures less than ten feet. To make the narrow house seem as spacious as possible, the architects introduced as much natural light as possible throughout the building’s bone-white interior. Read the rest of Incredibly Skinny Sliver House Slips Into a Lot As Narrow As Ten Feet Across Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Boyarsky Murphy Architects , glass facade , London , london architecture , Maida Vale , narrow house , natural light , skinny house , skylight , sliver house , split-level , tinted windows , wedge-shaped building , wedge-shaped site

Excerpt from:
Incredibly Skinny Sliver House Slips Into a Lot As Narrow As Ten Feet Across

Fujiwarramuro Architects Squeeze Skinny Light-filled Nada House into Tiny Lot in Japan

March 19, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Fujiwarramuro Architects Squeeze Skinny Light-filled Nada House into Tiny Lot in Japan

Read the rest of Fujiwarramuro Architects Squeeze Skinny Light-filled Nada House into Tiny Lot in Japan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: column of light , Fujiwarramuro Architects , house in nada , japanese architecture , Kobe , micro house , minimalist , nada , nada house , narrow home , narrow house , skinny house , tiny urban lot        

More here:
Fujiwarramuro Architects Squeeze Skinny Light-filled Nada House into Tiny Lot in Japan

Bad Behavior has blocked 2116 access attempts in the last 7 days.