Shigeru Bans Mt. Fuji World Heritage Center opens in Japan

January 3, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Shigeru Bans Mt. Fuji World Heritage Center opens in Japan

Japan’s Mt. Fuji World Heritage Center, designed by Pritzker winner Shigeru Ban , is officially open to the public at a time when visibility of Japan’s highest peak is at its best. Located 20 miles southwest of Mt. Fuji in Fujinomiya, Shizuoka Prefecture, the sculptural building pays homage to Fuji with its inverted latticed cone that, when seen in the reflecting pool, mimics the shape of the famous dormant volcano. Shigeru Ban’s design for the new Mt. Fuji World Heritage Center was selected from 238 entries in a competition commissioned shortly after Fuji was recognized as a UNESCO World Heritage Site in 2013. The highlight of the 3,400-square-meter facility is the viewing tower and ascent, where visitors walk up a 193-meter spiral slope simulating a climb up the Japan’s highest peak. Full-height glazing at the highest part of the tower frames views of the 3,776-meter-tall mountain. Related: Shigeru Ban uses shipping containers and paper tubes to create a surprising mobile museum Glass walls surround the Mt. Fuji World Heritage Center, giving it a sense of lightness, while the timber latticed cone is split between the interior and exterior. The facility also includes an exhibition room with a 4K theater and a touch screen with clips explicating the beliefs, culture, and nature of Mount Fuji. The Mt. Fuji World Heritage Center opened December 23, 2017. + Shigeru Ban Images via Shigeru Ban

Read the rest here:
Shigeru Bans Mt. Fuji World Heritage Center opens in Japan

Worlds tallest hybrid timber building to boast Vancouvers most expensive new apartments

December 11, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Worlds tallest hybrid timber building to boast Vancouvers most expensive new apartments

New details and renderings have been released of Shigeru Ban’s Terrace House , a collection of luxury homes in what will become the world’s tallest hybrid timber building. Developed by PortLiving, Terrace House will be set at the center of Coal Harbor overlooking the waterfront with condos starting at $3 million—which makes them the most expensive new apartments in the city. The 20 homes will be constructed as “individual works of art” with energy-efficient systems and wood harvested from sustainably managed forests in southeastern B.C. Modern in appearance and in the materials used, Terrace House is poised to stand out as one of the most innovative residential buildings in the world. However, the 19-story building also relates to and complements the historic site context through triangular shapes, natural materials , and terraces that echo the design of Evergreen , a decades-old neighboring building. Landscape architect Cornelia Oberlander, who had also worked on the planting design of the Evergreen building, was hired to work on Terrace House for continuity. “Terrace House has been thoughtfully executed and planned, drawing on Shigeru Ban’s iconic design codes to ensure that each of the 20 homes are individual works of art,” said Macario (Tobi) Reyes, founder and CEO of PortLiving . “The residences each have a full suite of smart home technologies, museum-quality glazing that helps to control temperature and provides UV protection for art collections, and fully-integrated air conditioning and heating systems paired with in-floor radiant heating and cooling that extend onto enclosed balconies, creating comfort and maximizing use of indoor/outdoor living spaces all year-round.” Related: Shigeru Ban Architects unveil plans for the world’s tallest hybrid timber building Each home in the Terrace House will be optimized for views of the city, mountains, and inlet and open up to terraces through electronic-controlled glass-sliding panels. Custom fixtures and features designed by Shigeru Ban will be installed through the building. Smart home controls are equipped in every home as are 27-foot-tall ceilings, as well as in-floor radiant heating and cooling. Almost half of the units will take up entire floor plates, while others will be split over multiple levels. + Shigeru Ban Architects Via ArchDaily

More here: 
Worlds tallest hybrid timber building to boast Vancouvers most expensive new apartments

Visitors Fined For Climbing Shigeru Ban’s Aspen Art Museum

October 7, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Visitors Fined For Climbing Shigeru Ban’s Aspen Art Museum

Interaction with visitors might have been one of Shigeru Ban ’s goals when he designed the new Aspen Art Museum , but three visitors took the concept a bit too literally and got themselves arrested after their attempt to climb the 47-foot-tall museum walls. The climbers have to pay a fine of $150, do 10 hours of community service, and will not be allowed to visit the museum for an entire year. Read the rest of Visitors Fined For Climbing Shigeru Ban’s Aspen Art Museum Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: art museum , aspen art museum , controversial buildings , lattice architecture , Museum , shigeru ban , veneer , wooden architecture , wooden facade , woven exterior

Continued here: 
Visitors Fined For Climbing Shigeru Ban’s Aspen Art Museum

Shigeru Ban Unveils Donut-Shaped Solar Community Center for Fukushima Kids

August 18, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Shigeru Ban Unveils Donut-Shaped Solar Community Center for Fukushima Kids

Read the rest of Shigeru Ban Unveils Donut-Shaped Solar Community Center for Fukushima Kids Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: children’s art maison , children’s community center , eco design , foundation louis vuitton , Fukushima , green architecture , Green Building , green design , kodomo art maison , Louis Vuitton , louis vuitton Moët Hennessy , LVMH , LVMH Kodomo Art Maison , shigeru ban , Shigeru Ban Architects , Solar Power , Sustainable Building , sustainable design , voluntary architects network

Go here to read the rest:
Shigeru Ban Unveils Donut-Shaped Solar Community Center for Fukushima Kids

Shigeru Ban Unveils Modern Minimalist Sengokubara Villa With a Teardrop-Shaped Courtyard

October 28, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Shigeru Ban Unveils Modern Minimalist Sengokubara Villa With a Teardrop-Shaped Courtyard

Read the rest of Shigeru Ban Unveils Modern Minimalist Sengokubara Villa With a Teardrop-Shaped Courtyard Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Exposed Timber , hakone residence , interior courtyard , japanese countryside , modern residence , radial residence , residential villa , shigeru ban , sloping roof , teardrop courtyard , villa at sengokubara , Villa Sengokubara        

Original post: 
Shigeru Ban Unveils Modern Minimalist Sengokubara Villa With a Teardrop-Shaped Courtyard

Shigeru Ban Chosen to Design Timber Swatch and Omega Headquarters in Switzerland

June 21, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Shigeru Ban Chosen to Design Timber Swatch and Omega Headquarters in Switzerland

Japanese architect Shigeru Ban has won an international competition to expand Swatch and Omega’s headquarters in Switzerland. The design involves adding three new buildings to the watch companies’ existing campus in Biel, a leading center of timber technology . Ban’s winning proposal includes three wooden structures that house exhibition galleries, a visitor center, and public plazas, and there will even be a riverside hiking trail. Read the rest of Shigeru Ban Chosen to Design Timber Swatch and Omega Headquarters in Switzerland Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Biel , eco design , green design , renewable materials , shigeru ban , sustainable design , swatch and omega headquarters , Switzerland , timber buildings , timber construction        

Read the original: 
Shigeru Ban Chosen to Design Timber Swatch and Omega Headquarters in Switzerland

Shigeru Ban’s Christchurch Cardboard Cathedral Gets the Green Light for Construction

April 23, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on Shigeru Ban’s Christchurch Cardboard Cathedral Gets the Green Light for Construction

Shigeru Ban ’s temporary cardboard cathedral finally got the green light to be erected in Christchurch, New Zealand. Now called the “Transitional Cathedral”, the building will replace a 19th century church that was heavily damaged in the 2011 earthquake – until funds for a permanent building are raised. The temporary building will hold 700 parishioners, it can be constructed with a fraction of the time and cost it takes to create a traditional building, and it can be re-erected for a different propose in the future. Read the rest of Shigeru Ban’s Christchurch Cardboard Cathedral Gets the Green Light for Construction Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , cardboard building , Christ church church , Green Building , green design , New Zealand Church , shigeru ban cardboard church , shigeru ban christchurch cathedra , Shigeru Ban Church

Read more from the original source: 
Shigeru Ban’s Christchurch Cardboard Cathedral Gets the Green Light for Construction

Bad Behavior has blocked 8910 access attempts in the last 7 days.