Choi Ropiha’s Beautiful Mona Vale Beach House is a Study in Sustainability

August 19, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Choi Ropiha’s Beautiful Mona Vale Beach House is a Study in Sustainability

When Choi Ropiha Architects was asked to design a home for an employee of the Sustainable Energy Development Authority (SEDA), they knew it needed to demonstrate a number of active and passive sustainable initiatives while still accommodating a contemporary coastal lifestyle. The resulting house, which has expansive views over Mona Vale Beach, Australia, fits the bill to a T. To save energy, there is a large north-facing skylight to admit winter sun to the south facing living areas and to trap and hold warmth using the thermal mass of the structure. Other sustainability measures include a 15,000 L rainwater storage tank combined with grey water recycling to minimise water usage, the use of evacuated tubes for in-floor heating and hot water supply, and photovoltaic solar panels to provide electricity back to the grid. The project received the 2009 Pittwater Sustainability Award, and was a finalist in the 2009 BPN Sustainability Award as well as the 2008 TDA Design Award. + Choi Ropiha The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see  your story on Inhabitat ? Send us a tip by following  this link . Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing! Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , Choi Ropiha , Daylighting , Eco Architecture , eco design , eco home , green design , green home , mona vale beach house , seda , sustainable design

Here is the original: 
Choi Ropiha’s Beautiful Mona Vale Beach House is a Study in Sustainability

Bad Behavior has blocked 13695 access attempts in the last 7 days.