Schmidt Hammer Lassen breaks ground on LEED Gold-seeking incubator in Shanghai

September 21, 2017 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen breaks ground on LEED Gold-seeking incubator in Shanghai

A striking new high-tech building in Shanghai is going for gold— LEED Gold , that is. Schmidt Hammer Lassen Architects just broke ground on the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters, an incubator for high-tech firms designed for LEED Gold certification. Engineered for climate control, the boxy green-roofed center will mitigate Shanghai’s muggy summers and bone-chilling winters with its stacked and staggered massing. Located east of downtown Shanghai near Hongqiao Airport, the government-backed CaoHeJing Hi-Tech Park is one of Shanghai’s earliest high-tech business parks serviced by its eponymous metro station. The technological development zone covers an area of 14.5 square kilometers and is home to around 1,200 domestic and overseas high-tech companies. The CaoHeJing Guigu Creative Headquarters is Schmidt Hammer Lassen’s third project for CaoHeJing, following the firm’s transformation of an old office building into the CaoHeJing Innovation Incubator. Related: Schmidt Hammer Lassen Architects unveils competition-winning design for the Shanghai Library The CaoHeJing Guigu Creative Headquarters is made up of three stacked and staggered glass volumes connected with two external landscaped terraces. The divisible incubator studio spaces are located on the upper levels while the ground-floor volume comprises the main lobby, exhibition and event space, and a coffee bar. “The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai’s variable weather conditions”, said Schmidt Hammer Lassen Partner, Chris Hardie. “By doing this we create a direct connection to exterior green space for the buildings occupants to use throughout the year.” Full-height glazing with operable windows maximizes access to natural light and ventilation to keep energy costs low, while deep overhangs mitigate solar heat gain in the summer. + Schmidt Hammer Lassen Architects

View original here:
Schmidt Hammer Lassen breaks ground on LEED Gold-seeking incubator in Shanghai

Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

September 22, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

The incubator is located in the the CaoHeJing Hi-Tech Park, a high-tech industrial development zone in Shanghai. It was developed as a pilot project of a series of shared office developments meant to nurture innovation in the field of technology. Related: Renovated Paris Rail Station Will House 1000 Start-Ups! The architects overclad the existing facade and wrapped the building in an aluminum skin coated with corrugated and perforated polyester powder. The new envelope provides insulation and shading to every workspace, while allowing optimal amount of natural light to reach the interior. The design team also introduced a central atrium that facilitates visual connections between the workspaces and encourages collaboration. A mural designed by Shanghai based graffiti artist, The Orange Blowfish, adorns the walls of the incubator. + Schmidt Hammer Lassen architects Photos by Peter Dixie and Leiii Zhang

See the original post: 
Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

August 19, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

The new pavilion looks like a space created by extruding the outline of a cloud. Its curved glass envelope references the way clouds are depicted in traditional Chinese prints as a symbol of good fortune. The curved glass is sandwiched between the rectangular podium and roof and surrounded by slender steel columns that blur the appearance of the volume. Related: Schmidt Hammer Lassen Unveils Striking Pavilions at the Shanghai West Bund Biennial “At night the ceiling is illuminated against a reflective mirrored surface giving the illusion of an abstract floating cloud along the riverfront, and acts as a marker for citizens to meet and rest,” said Chris Hardie, design partner at Schmidt Hammer Lassen. + Schmidt Hammer Lassen Photos by Peter Dixie

Read more here:
New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

Vineyard Schmidt’s striking tasting room is wrapped in a vertical wooden lattice

April 27, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Vineyard Schmidt’s striking tasting room is wrapped in a vertical wooden lattice

Read the rest of Vineyard Schmidt’s striking tasting room is wrapped in a vertical wooden lattice Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: contemporary architecture , Elmar Ludescher Architekt , germany , lake constance , rural environment , sculptural building , Vineyard Schmidt , wine cellar , wine production , wooden lattice

Go here to see the original: 
Vineyard Schmidt’s striking tasting room is wrapped in a vertical wooden lattice

EcoCasa Suyana is an sustainable, open-source home project in Argentina

April 27, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on EcoCasa Suyana is an sustainable, open-source home project in Argentina

EcoCasa Suyana is a project lead by a couple of young engineers and travelers that is the first ecological, economical and 100% open-source home in Argentina. Suyana means “hope” in Quechua language and idea of EcoCasa Suyana project is to build a green, sustainable, affordable home, that can be a model for the construction of community housing . The concept was created by Noa and Cristian, a couple who decided to change their life nine months ago. They sold their few possessions in Buenos Aires and began a trip in Latin America. During their trip, they discovered social and environmental problems that appeared to have an easy solution given the right materials and know-how. Noa and Cristian realized that “in order to improve the quality of life and reduce the impact on the environment, we need to bring together various sustainable technologies and practices into one place: in a house that can be visited and serve as an inspiration for better housing.” Each stage will be documented and the project will be 100% open source in order to share the information with people in need. The design can be adapted depending on the climate, population and the materials available in order to adapt the model to other locations. + Fund EcoCasa Suyana + Follow Cristian and Noa The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat ? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing! Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: eco building , eco homes , EcoCasa Suyana , Green Building , green homes , IndieGoGo , open source construction , open source home building , reader submission , Sustainable Building , Sustainable Homes

Original post:
EcoCasa Suyana is an sustainable, open-source home project in Argentina

schmidt hammer lassen architects wins bid to design BREEAM Excellent-seeking mixed-use complex in Oslo

February 25, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on schmidt hammer lassen architects wins bid to design BREEAM Excellent-seeking mixed-use complex in Oslo

Read the rest of schmidt hammer lassen architects wins bid to design BREEAM Excellent-seeking mixed-use complex in Oslo Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: BREEAM , BREEAM excellent , courtyard , Kristian Lars Ahlmark , light-filled , mixed-use , mixed-use complex , oslo , Ruseløkkveien , schmidt hammer lassen , Schmidt Hammer Lassen Architects

View original post here: 
schmidt hammer lassen architects wins bid to design BREEAM Excellent-seeking mixed-use complex in Oslo

Schmidt Hammer Lassen Wins Bid to Design New Ningbo Library in China

December 10, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen Wins Bid to Design New Ningbo Library in China

Read the rest of Schmidt Hammer Lassen Wins Bid to Design New Ningbo Library in China Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: central atrium , cultural hub , ecological wetlands , exposed concrete , library architecture , library design , ningbo , ningbo central library , Ningbo Library , passive design , schmidt hammer lassen , study spaces        

Read the rest here: 
Schmidt Hammer Lassen Wins Bid to Design New Ningbo Library in China

Schmidt Hammer Lassen’s Ny Anstalt Prison Heals With a Connection to Light & Nature

May 21, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen’s Ny Anstalt Prison Heals With a Connection to Light & Nature

Read the rest of Schmidt Hammer Lassen’s Ny Anstalt Prison Heals With a Connection to Light & Nature Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , connection to nature , Daylighting , eco design , eco prison , green architecture , Green Building , green design , green prison , greenland , Light , Nature , Nuuk , ny anstalt , ny anstalt correctional facility , prison , schmidt hammer lassen , Schmidt Hammer Lassen Architects , Sustainable Building , sustainable design        

Original post:
Schmidt Hammer Lassen’s Ny Anstalt Prison Heals With a Connection to Light & Nature

Schmidt Hammer Lassen Breaks Ground on the International Criminal Court in The Hague

April 17, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen Breaks Ground on the International Criminal Court in The Hague

Read the rest of Schmidt Hammer Lassen Breaks Ground on the International Criminal Court in The Hague Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , “sustainable development” , Daylighting , eco design , green architecture , Green Building , green design , ICC , international criminal court , schmidt hammer lassen , Schmidt Hammer Lassen Architects , Sustainable Building , sustainable design , the hague , the netherlands , transparency        

Read more here: 
Schmidt Hammer Lassen Breaks Ground on the International Criminal Court in The Hague

The IBC Innovation Factory Is a Creative Learning Environment Built In a Former Paint Factory

December 14, 2012 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on The IBC Innovation Factory Is a Creative Learning Environment Built In a Former Paint Factory

Originally built in 1978, the GORI paint factory was considered innovative and set new standards for manufacturing facilities. It was the first factory plant in Denmark to unite production and management in one large room, allowing visual connection between the two. It also featured decorated paint tanks by the French artist Jean Dewasne, ping-pong tables and badminton courts for the employees to use. Using the same spirit of innovative design, Schmidt Hammer Lassen renovated the factory into a creative learning environment for the International Business College in Kolding. Schmidt Hammer Lassen used six natural elements — fire, water, greenery, light, sound and air — as inspiration for the new educational facility. The factory hall was revamped with an indoor landscape built with large beams of Douglas pine wood, gardens, large skylights, and a variety of learning spaces. The 12,800-square-meter space includes an auditorium, open areas study, an amphitheatre, and closed podiums for group work or quiet study time. Students and teachers enjoy green plants, the sound of trickling water, and birds in aviaries, which makes it feel as though they were outside, even though they are in. + Schmidt Hammer Lassen Via WAN Images ©Schmidt Hammer Lassen

Original post: 
The IBC Innovation Factory Is a Creative Learning Environment Built In a Former Paint Factory

Bad Behavior has blocked 1037 access attempts in the last 7 days.