This series of modular wood cabins form a rustic retreat in the Catskills

June 20, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This series of modular wood cabins form a rustic retreat in the Catskills

Paris-based firm  Corpus Studio  has created a rustic retreat tucked into the Catskills. A Craggy Cabin is a 2,200-square-foot haven made out of five smaller wooden cabins all connected with large sliding doors. The wooden exterior pays homage to the nature that surrounds the cabin, while the oak-clad interior offers an elegant and contemporary feel. Five interconnected modular cabins — all clad in wood siding and featuring roofs of distinct sizes and heights — create a unique layout. The asymmetrical volume on the exterior is reflected in the interior, as each of the individual cabins is equipped with extra-high ceilings. At the heart of the cross-shaped floor plan is the large kitchen, and the remaining four wings jut out from there to a bedroom, bathroom, dining room and a large living space. Related: 20-foot shipping container converted into off-grid oasis deep in the Catskills According to Corpus Studio’s co-founder Konrad Steffensen, the design was meant to create a serene nature retreat in the Catskills that could withstand the test of time. Steffensen said, “In the same way the space oscillates between a contemporary, open-plan and traditional, closed-format interior, the materials and textures chosen for the finishes and furniture intentionally juxtapose the old against the new; the rough against the smooth; the comfortable against the austere.” Inside, a tall suspended smoke canopy hangs over a fire pit built into the floor, giving the modern feature a bucolic look. Large floor-to-ceiling windows flood the central living spaces with natural light . The home is decorated with designer furnishings that, although quite contemporary, were chosen for their nature-inspired appearance. Aside from its uniquely sophisticated design, the architects designed the cabin with optimal flexibility for the years to come. Large sliding doors between the cabins can be closed to shut off access to the rest of the structures. Each cabin can be converted into an individual living space, which enables guests the option to stay in a tiny cabin space or a large family-style retreat. + Corpus Studio Via Dwell Images via Corpus Studio

Originally posted here: 
This series of modular wood cabins form a rustic retreat in the Catskills

Built on a budget, this elegant Dock Building glows like a lantern in Vancouver

June 20, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Built on a budget, this elegant Dock Building glows like a lantern in Vancouver

Tight budgets typically pose one of the biggest challenges in design projects. But as Michael Green, CEO and President of Michael Green Architecture , shows in his firm’s recently completed Dock Building, beautiful architecture is “always possible regardless of budget.” Built for the Royal Vancouver Yacht Club, the building melds modern and industrial influences in a sleek and sculptural volume that appears to glow like a lantern at night. Located on Jericho Beach in Vancouver , British Columbia, the Dock Building for the Royal Vancouver Yacht Club serves a large marine of sailboats. The facility consists of offices for the Harbor Master; educational spaces for children; a variety of workshops for maintaining boats, sails and gear; as well as bathrooms and showers. The modern yet simple design is made up of two intersecting wedge-shaped volumes created in reference to the cannery and the industrial waterfront building that once defined the site. “The design team at MGA aimed to demonstrate that all projects, from working industrial buildings to boutique museums , can and should be realized with grace and architectural dignity. Throughout, the details are modest and practical to work with the limited project budget,” said the Vancouver-based architecture firm in a project statement, adding that nearly half of the budget went to the foundation and piles. “The Dock Building exemplifies what a creative team, an ambitious client and a big vision can produce.” Related: Aperture-like windows maximize shading in this stunning Vancouver residence The Dock Building’s lantern-like effect can be enjoyed from the land and the sea. A glulam and translucent polycarbonate wall was installed on the side facing the land. The translucent facade glows at night and lets natural light into the workshop spaces during the day. On the side facing the sea and the marina are a row of garage doors and a glazed office frontage. The structure was built from glulam posts and beams with light timber infill decking and walls. White standing seam panels clad the exterior to mimic the color of nearby boats. The interior is predominately finished in construction-grade plywood. + Michael Green Architecture Images by Ema Peter

View original here:
Built on a budget, this elegant Dock Building glows like a lantern in Vancouver

BRZ Architecture’s Cozy LEED Platinum Southern Cottage Finds a Home on Spring Island, SC

October 29, 2012 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on BRZ Architecture’s Cozy LEED Platinum Southern Cottage Finds a Home on Spring Island, SC

Read the rest of BRZ Architecture’s Cozy LEED Platinum Southern Cottage Finds a Home on Spring Island, SC Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: BRZ Architecture , cottage , energy efficient , gated community , house , LEED platinum , Lowcountry , luxury , reclaimed wood , Recycled Materials , residence , rustic , south carolina , Spring Island , Sustainable

Read the rest here: 
BRZ Architecture’s Cozy LEED Platinum Southern Cottage Finds a Home on Spring Island, SC

56 Recycled Plastic Bottles Illuminate Liter of Light’s Pavilion at the Shanghai Biennale

October 29, 2012 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on 56 Recycled Plastic Bottles Illuminate Liter of Light’s Pavilion at the Shanghai Biennale

Read the rest of 56 Recycled Plastic Bottles Illuminate Liter of Light’s Pavilion at the Shanghai Biennale Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: eco design , green design , informal housing , Liter of Light , low-cost housing , recycled bottle bulbs , Shanghai Biennale , slum housing , social housing , Stephen Lamb , sustainable design , Touching the Earth Lightly

Read the original here: 
56 Recycled Plastic Bottles Illuminate Liter of Light’s Pavilion at the Shanghai Biennale

Bad Behavior has blocked 1304 access attempts in the last 7 days.