Renzo Piano-inspired Skyhouse nestles into Hollywood Hills

September 16, 2021 by  
Filed under Green

Inspired by Renzo Piano’s Fondation Beyeler museum in Switzerland, Skyhouse by XTEN Architecture is a multi-award-winning home in the Hollywood Hills. The 12,000-square-foot house consists of five bedrooms and seven bathrooms with amenities including an infinity pool, home gym, theater and eight-car garage. Located on a cul-de-sac in the Bird Streets of Los Angeles , the site has a 15-foot difference in elevation. The house is nestled into the hillside, maximizing the thermal qualities of the earth. The property also incorporates endemic drought-resistant plants, which are irrigated via stormwater collection tanks. Related : Luxury timber home mimics a rocky outcropping for minimal site impact The project’s walls juxtapose with the seemingly weightless grid of truncated skylights that float above. This concept stems from the Beyeler Museum, which adopts a full ceiling of skylights to filter sunlight into the galleries. Skyhouse’s ceiling grid is inspired by the urban fabric of L.A. and produces a soft, diffused quality of light that floods the interiors. The skylights are tinted and contain a diffuse PVC membrane to reduce solar intake, keeping the temperatures comfortable while minimizing artificial daylighting. Four solid volumes form the private bedroom suites, while the area between them creates the shared living spaces, including the kitchen, dining and family area. This living area extends from the center of the house and opens fully to a terrace and infinity pool overlooking the landscape. Passive cooling and cross ventilation are optimized through the floor-to-ceiling glass pocket doors that slide away. These create a blur between the interiors and exteriors, which is reinforced through the white terrazzo that spans from the indoors to the terrace. Due to the combination of an elegant minimalist aesthetic and passive design, XTEN has been awarded several awards for this luxurious project. These awards include the Residential Awards’ “Large Single Family Merit Winner,” an American Architecture Award (AAA) by Chicago Athenaeum, and the “Design Awards Residential Merit,” by the American Institute of Architects’ L.A. chapter. + XTEN Architecture Photography by Steve King

Original post: 
Renzo Piano-inspired Skyhouse nestles into Hollywood Hills

ODA’s vibrant new complex transforms a conventional DC block

September 8, 2021 by  
Filed under Eco, Green

West Half by ODA New York is a multi-use complex that combines architecture, interior design and landscape design to promote environmentally-friendly construction and harness a sense of community. Located in Washington, D.C.’s Navy Yard, the 10-story project takes up a full city block and consists of 465 apartments, outdoor terraces and an inner courtyard, among several other amenities. While the top eight levels are strictly residential, the bottom two connect with the community at the street level through restaurants and retail. The building consists of volumes with bright yellow underbellies that playfully cantilever off each other in a horseshoe around a central courtyard. This push and pull effect creates terraces and balconies with views directed north towards the Capitol Building and south to Nationals Park. Since the floors are stacked to maximize the number of terraces and enhance the cascading effect of the pop-outs, the facade tapers in towards the courtyard as it ascends, creating a similar effect to the ballpark stands in the Nationals stadium close by. Related: Green terraces intersect a mixed-use tower in Shenzhen Innovative eco-friendly strategies make an appearance in the terraces and are the grounds for the building’s LEED Gold Certification. Cisterns harvest water to irrigate West Half’s many gardens. Extensive green roof systems cover 50% of the roof and require minimal irrigation and maintenance. Through the built-in planters on the roof and balconies, the facades grow and adapt to the changing seasons. The interior of the mixed-used development carefully considers human scale and experience. A rich material palette, natural light and optimal airflow have all been taken into consideration to make the spaces feel fresh and energetic. A blur between interior and exterior conditions is created through layers of transparency using floor-to-ceiling glazing and glass balustrades. JBG Smith, the developer, expressed that “the main challenge of the project was to develop an innovative approach that would comply with the strict Washington D.C. regulations for privately developed buildings, while creating something iconic for the neighborhood .” Because of the bustling surroundings, ODA and JBG Smith wanted the development to encourage richer, collective experiences for residents, stadium visitors and tourists . “This building is an expression of what the future of urban living can be,” said Eran Chen, founder and chief architect at ODA. + ODA New York Images by Scott Frances

More:
ODA’s vibrant new complex transforms a conventional DC block

Loom House is a first of its kind green home renovation

August 18, 2021 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Loom House is a first of its kind green home renovation

The 1960s-era Loom House has been extensively renovated. This sustainable, highly modern design pays homage to the home’s decades-old roots. The project was designed by the Miller Hull Partnership, a Seattle -based firm that has made a reputation for itself through green building achievement and sustainable design. Showing off the firm’s sustainability skills, this is the first renovated home in the world to achieve Living Building Challenge Certification. Related: This backyard cottage in Seattle is only 800 square feet The house sits on a bluff overlooking the Puget Sound. It’s 3,200 square feet in size with a detached carport. The property features Japanese maples, rhododendrons, flowering trees , edible berries and many other plants. An entry bridge into the house is flanked by tall evergreens that lead right into the open great room. A staircase leads to the primary suite. The windows are triple-glazed, and there are skylights throughout the house. Net positive energy and water were integrated into the design. The city of Bainbridge even changed the city code to allow gray and black water to be treated on-site. The property now has a cistern and a restored garden with on-site water treatment. All gray and black water is treated and reused for non-potable demands. Rainwater is collected from the roof and stored in the enormous 10,000-gallon cistern. This water is treated in the mechanical room and distributed to the main house. A photovoltaic array provides power, generating 105% of the power usage for the site. There’s also a backup battery system in the event of power failure. The building was renovated to improve the entire building envelope while maintaining the original architecture of the structure. The interiors were all updated while staying true to the original design. Loom House can serve as a prototype to other designers and homeowners, providing a model for how renovation and retrofitting can be used to convert buildings into new, sustainable residences. + Miller Hull Photography by Rafael Soldi

Read the rest here:
Loom House is a first of its kind green home renovation

Minimalist House in Minohshinmachi focuses on nature

August 3, 2021 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Minimalist House in Minohshinmachi focuses on nature

The clients for this home in the northernmost part of Minoh City, Osaka Prefecture, wanted the architecture to represent local history and culture while also developing a modern aesthetic in a space that closes the gap between indoors and outdoors. Architect Yasuyuki Kitamura honored the clients’ wishes for a sustainable home that spoke to nature with thin beams on the interior and large windows to invite in natural light and open up the views of the nearby Mount Aogai. Known as the House in Minohshinmachi, the home was situated with the south side facing the road, east and west sides meeting other residential homes and the north side opening up to a buffer zone for the landslide disaster warning area. Related: Cloudy Courtyard is crystal clear in its historical inspiration The one-story house was kept low-lying in order to merge into the landscape without being obtrusive as well as to keep material and construction costs low. Builders used conventional construction methods, relying on wood and structural metals, which came together quickly for a short building period. House in Minohshinmachi was designed to ensure high seismic performance, resulting in the achievement of earthquake-resistance grade three standards. The designer brought elements of nature into the interior design with large pillars that resemble trees standing in the forest. Natural light floods the space with the entire center of the roof acting as skylights. Modern and minimalistic , the home also achieves excellent insulation performance standards while adhering to a modest budget. The project won the prestigious AZ Award and has been selected as the 2021 Architizer A+ Awards Finalist for Architecture + Living Small/Low Cost Design. “We have been searching for the future of environmental architecture, and our goal was to reconstruct the forgotten relationship between local character and the surrounding natural environment,” the architect explained. “The result is a new type of building that, in addition to its high residential performance, feels more like a part of nature than a landscape.” + Yasuyuki Kitamura Photography by Masashige Akeda via v2com

Here is the original: 
Minimalist House in Minohshinmachi focuses on nature

How Canada’s dairy capital became a ‘change agent’ for renewables

June 22, 2017 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on How Canada’s dairy capital became a ‘change agent’ for renewables

A small agricultural city is jumping at the chance to lead the way on sustainability.

Read the original here:
How Canada’s dairy capital became a ‘change agent’ for renewables

A leap ahead for energy efficient homes Down Under

January 24, 2017 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on A leap ahead for energy efficient homes Down Under

How Australia’s widespread adoption of Energy Scores holds important lessons for the U.S. residential housing market.

Read more from the original source:
A leap ahead for energy efficient homes Down Under

Hudson River Housing: How to build resilient communities

November 4, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Hudson River Housing: How to build resilient communities

From shelter to job training: Elizabeth Celaya talks about the work of the Hudson River Housing Inc. to effectively serve the homeless in Poughkeepsie.

See original here:
Hudson River Housing: How to build resilient communities

BIG breaks ground on twisting TELUS Sky Tower in Calgary, Canada

February 19, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on BIG breaks ground on twisting TELUS Sky Tower in Calgary, Canada

Read the rest of BIG breaks ground on twisting TELUS Sky Tower in Calgary, Canada Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “leed” , Alberta , big , bike parking , bjarke ingels , Calgary , canada , commute , cycling , dialog , fresh air office , LEED platinum , office space , residential , rooftop garden , sky , sky tower , telus

See original here:
BIG breaks ground on twisting TELUS Sky Tower in Calgary, Canada

3XN’s Semicircular High Rise Will Bring High Quality Affordable Housing to Denmark

September 1, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on 3XN’s Semicircular High Rise Will Bring High Quality Affordable Housing to Denmark

Read the rest of 3XN’s Semicircular High Rise Will Bring High Quality Affordable Housing to Denmark Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: 3XN , 3xn architects , aarhus , affordable housing , danish architecture , Denmark , high quality affordable housing , Jens Richard Pedersen , Kim Herforth Nielsen , la tour , residential , residential tower , semi circular tower , terraced architecture

Read the original: 
3XN’s Semicircular High Rise Will Bring High Quality Affordable Housing to Denmark

Billionare Vinod Khosla Battles to Block Public Access to Popular California Beach

September 1, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Billionare Vinod Khosla Battles to Block Public Access to Popular California Beach

Surfers have been battling with landowners over access to beaches on America’s West Coast for years, but NBC News reports that the highest profile case of the lot to date involves some hard line action from a surprising adversary – billionaire Democrat supporter, Vinad Khosla. Khosla made his fortune by cofounding Sun Microsystems and then poured his money into green energy ventures as well as the coffers of the Democratic Party . He later bought an 89-acre piece of prime real estate on Martin’s Beach , near Half Moon Bay in Northern California – a popular surfing spot to which the property’s previous owners had allowed access. San Mateo County told Khosla he would have to maintain public access to the beach, a dictate that he went to court over and then lost. After allowing access for two years, Khosla decided to go rogue – locking his gate, and adding security guards along with a sign stating “Beach closed, keep out.” Read the rest of Billionare Vinod Khosla Battles to Block Public Access to Popular California Beach Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: access , bay , beach , billionaire , California , democratic , half , khosla , martins , moon , party , public , supporter , surfers

See the original post: 
Billionare Vinod Khosla Battles to Block Public Access to Popular California Beach

Next Page »

Bad Behavior has blocked 13771 access attempts in the last 7 days.