This candy-colored school in Spain disappears into the sky

November 6, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on This candy-colored school in Spain disappears into the sky

  The upper floor of this candy-colored school in the city of Salamanca, Spain, disappears into the sky. Locally based design studio ABLM Arquitectos used mirrored panels to make the upper floor “almost invisible,” while covering the lower story with playful  ceramic stripes. The school is located in a neighborhood on the periphery of Salamanca, which is going through a process of industrialization. Its playful design contrasts this trend, with stripes of colors introducing an element of fun and ease into the area. Related: Japanese kindergarten features awesome green courtyard where kids can run and climb The entrance canopy is covered in the same material as the upper floor of the building. This dematerialization of the structure is achieved thanks to the use of mirrored panels of composite aluminum . Another intent in using reflective materials is to reflect the surroundings and visually reduce the scale of the building. Spanish ceramicist Toni Cumella chose the colors for the lower level, deciding on a wide spectrum of colors–from pink to maroon and green. The interior contrasts the façade and features neutral colors and materials. Related: Barcelona’s Beautiful Martinet School Boasts a Sun-Shielding Ceramic Facade “The almost invisible school proposes a reflection on the domestic scale of this kind of infrastructures, where the little ones must find spaces that they can catch, and places with which they can dream,” said architects Arturo Blanco and Laura Martínez of ABLM Arquitectos. + ABLM Arquitectos Via Dezeen Photos by Miguel de Guzmán

View post: 
This candy-colored school in Spain disappears into the sky

Mirrored shipping container building reflects its natural surroundings in Taipei

June 5, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Mirrored shipping container building reflects its natural surroundings in Taipei

We use mirrors to reflect on ourselves – but this mirrored building in Taipei asks us to reflect on how we interact with our environment. B+P Architects transformed an old shipping container into a shining art annex in New Taipei City that blends in with its surroundings while challenging viewers to question their relationship to nature. The project, titled “Within The Reflection : THE ARK of ART” establishes diversified environments for creativity using mirror-polished stainless steel. Its aim is to create a space where neighboring communities can learn about aesthetics. The architects chose to put the container at the far end of a boulevard in order to preserve the serenity and peace as integral parts of the project. Related: “Reflect London” conceals Covent Garden construction with a dazzling mirror display Mirrored buildings like Doug Aitken’s Mirage House and this beautiful reflective cafe in Japan by Bandesign are captivating examples of architecture blending into its surroundings and accentuating the beauty of nature. Mirror-polished stainless steel boards that cover the building allow the large box-shaped volume to be concealed in the reflections of the surrounding environment. Another aspect of the use of mirror-like surfaces is to stimulate students to rethink the relationship between themselves and their environments. + B+P Architects Via Archinect Photos by Hung-Yu Lin, WENYA Studio

View original here: 
Mirrored shipping container building reflects its natural surroundings in Taipei

The iridescent facade of this library reflects the innovative thinking going on inside

September 5, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The iridescent facade of this library reflects the innovative thinking going on inside

The new building reconciles the different scale of Vaughan’s City Hall’s Clock tower and historic Sarah Noble/Beaverbrook House. Its reflective facade changes appearance with the light throughout the day. This ever-changing appearance references the constantly-evolving learning environment inside the building and wraps around the volume to form a central interior courtyard . Related: Sleek, green Lawrence Public Library is a welcoming haven for book lovers To create a modern space that reflects the way new digital tools are used in learning, the architects created a flexible layout that encourages social interaction. Colorful furniture and natural lighting further animate the spaces and direct visitors to different multi-functional and collaboration spaces, meeting rooms , and lounges. An outdoor garden courtyard features a red maple tree that represents knowledge. Visitors can use computers, 3D printers , a sound recording and video studio with a green screen. + ZAS Architects Via World Architecture News

Read more here:
The iridescent facade of this library reflects the innovative thinking going on inside

PPAG Architects’ Restaurant Renovation and Extension Project Is a Labyrinth of Reflections

October 27, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on PPAG Architects’ Restaurant Renovation and Extension Project Is a Labyrinth of Reflections

Read the rest of PPAG Architects’ Restaurant Renovation and Extension Project Is a Labyrinth of Reflections Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Austrian architects , facade design , green renovation , interior design , invisible architecture , metal facade , PPAG Architects , reflective facade , Restaurant , restaurant extension , vienna , Vienna restaurant

View original post here:
PPAG Architects’ Restaurant Renovation and Extension Project Is a Labyrinth of Reflections

Peeing in the Shower Could Save Millions of Gallons of Water (and Dollars)

October 27, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Peeing in the Shower Could Save Millions of Gallons of Water (and Dollars)

A new campaign by students at a British University encourages students to take their first pee of the day in their morning shower. And before we all lapse into a collective ewwww , the ‘ Go With the Flow ‘ campaign makes some mighty convincing arguments. The University of East Anglia (UEA) students found that if everyone in the UK changed their early morning bathroom habits, it would save a staggering 190 million gallons of water , and £430 million ($692 million) each year. Read the rest of Peeing in the Shower Could Save Millions of Gallons of Water (and Dollars) Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: campus , Drought , go with the flow , Norfolk , pee in shower , shower , showering , toilet flush , toilet flushing , uea , university of east anglia , water issues , water shortage , water usage

Here is the original: 
Peeing in the Shower Could Save Millions of Gallons of Water (and Dollars)

The Archive: Stunning Mirrored Art Studio Melts Into the Landscape

December 4, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on The Archive: Stunning Mirrored Art Studio Melts Into the Landscape

Read the rest of The Archive: Stunning Mirrored Art Studio Melts Into the Landscape Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , archive , bureau lada , contemporary artspace , green design , reflective facade , studio space

Read more here:
The Archive: Stunning Mirrored Art Studio Melts Into the Landscape

Bad Behavior has blocked 1984 access attempts in the last 7 days.