This Australian property was redesigned with a sustainable, lush garden

February 11, 2019 by  
Filed under Eco, Green

The Shoreham House in Victoria, Australia was designed in the early 2000’s, but was in need of an update to the overall structure and gardens. The new architects wanted to update the home with sustainability in mind while respecting the original designers and builders. According to Tim Spicer Architects, “The renovation and addition needed a sensitive, well considered approach to create unity between the old and the new, without the obvious signature of new Architects. The design intent was to update what was already a beautiful house, yet make it feel like it had been built at the same time.” The new landscape takes full advantage of the lush surroundings, something that went slightly overlooked in the original design. It utilizes a deep water bore to provide water to the gardens, rather than using the local town water to irrigate. The 50-meter bore has the power to provide the landscape with 20,000 liters of water in a day. In addition to the sustainable garden, the architects also replaced the old halogen lighting in the house with new LED lighting, which is more energy efficient and longer-lasting. The new hot water system is solar-powered, and the windows have new Low-E coating which works to minimize the amount of infrared and ultraviolet light without losing visibility. They also installed new eco-friendly high R-value insulation and a new ducted combustion fireplace to make the structure more energy efficient overall. Related: A midcentury warehouse becomes a vibrant office for creatives Designers faced the difficult task of connecting the new guest wing to the master area without compromising privacy. As a result, they created a whole new staircase leading from the dining room and past the master staircase. The project was a challenging feat for the builders who used hand tools to blast through the bedrock under the house in order to construct the second staircase. To connect the master and newly-designed guest wings, the architects created a glazed bridge walkway, make-shifting a courtyard garden area with new meandering paths and green spaces. The house now has new large windows and glazed doors that allow for beautiful, sweeping views of the gardens from the inside. In the original house, the master area deck already had views of the ocean . With the intent of making the view more accessible to guests, the architects installed a “slow stair” between the master deck and ground floor courtyard. Via Archdaily Images via Tim Spicer Architects

Read the rest here:
This Australian property was redesigned with a sustainable, lush garden

Meet the Team Picked to Redesign Washington D.C.’s Martin Luther King Jr. Memorial Library

February 20, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Meet the Team Picked to Redesign Washington D.C.’s Martin Luther King Jr. Memorial Library

Read the rest of Meet the Team Picked to Redesign Washington D.C.’s Martin Luther King Jr. Memorial Library Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: central public library , green renovation , Ludwig Mies van der Rohe , Martin Luther King Jr Memorial Library , Martinez + Johnson , Mecanoo Architecten , MLK Library , ReDesign , Vincent Gray , Washington DC        

Original post: 
Meet the Team Picked to Redesign Washington D.C.’s Martin Luther King Jr. Memorial Library

Hungarian Student Designs a More Efficient and Greener Egg Carton

July 27, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Hungarian Student Designs a More Efficient and Greener Egg Carton

Read the rest of Hungarian Student Designs a More Efficient and Greener Egg Carton Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Cardboard Design , cardboard egg box , Egg Box , egg carton , envrionmentally friendly design , Moholy-Nagy University , Otília Erdélyi , ReDesign , simple design

Original post: 
Hungarian Student Designs a More Efficient and Greener Egg Carton

Made in Peckham: Upcycled Furniture Designs by Hendzel+Hunt

October 4, 2010 by  
Filed under Green

Comments Off on Made in Peckham: Upcycled Furniture Designs by Hendzel+Hunt

During last week’s London Design Festival ,  Hendzel & Hunt presented their latest project dubbed Made in Peckham . Made from discarded waste material collected in and around their own neighborhood in South London , the design duo created an amazing collection of bespoke cabinets and other pieces of furniture, which are as emotionally compelling as they are honest and beautiful.

Read the original post:
Made in Peckham: Upcycled Furniture Designs by Hendzel+Hunt

Bad Behavior has blocked 3406 access attempts in the last 7 days.