Locally salvaged zinc panels clad a seaside getaway in Chile

August 9, 2018 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Locally salvaged zinc panels clad a seaside getaway in Chile

Designed by Chilean architecture firm Ortuzar Gebauer Arquitectos , the Coo Lodge is a seaside getaway that is tied into the surrounding landscape history with its weathered zinc cladding. The reclaimed metal plates, sourced from old construction sites, have been oxidized to a reddish color similar to the color of the ground. Located on the beach with spectacular views of the sea and distant volcanoes, the building was constructed to feel like an extension of the landscape. The zinc -clad Coo Lodge is located in Queilen, a tiny town in the southern Chilean archipelago of Chiloé known for its beaches and beautiful views. The architects looked to the landscape for much of the inspiration for the house design and even delved into the early history of the original inhabitants, nomadic navigators known as ‘Chonos or Payos’ who made their living from the sea. “To discover their vestiges was to discover their vernacular condition, it was to discover a culture,” the architects wrote. “The above opened our senses to work on the pre-existing.” The architects also divided the site into three main parts: a green field near the main road, a grass-covered rocky “intermediate level” and the white sand beach that was formerly covered by a large growth of weeds before the designers cleared out the space. Because the 1,722-square-foot Coo Lodge was placed on the “intermediate level,” the architects created a series of block-y volumes — six of which house bedrooms and one larger structure for the communal living areas — to complement the large sculptural rocks. The buildings are elevated  and fan out across the landscape, and they are connected by outdoor walkways. Large windows punctuate the sea-facing facades. Related: Chile’s rustic Casa Pollo is made from recycled zinc plates and reclaimed wood “The enclosures being separated are intimate, typical of the visitors who keep them in their status as a nomad in the place,” the architects continued. “A great volume is the space of encounter, public space, exposed, that around the fire and the kitchen , invites to live according to the logic of the rural ensemble in Chilo.” + Ortuzar Gebauer Arquitectos Images by Federico Cairoli

Read the rest here:
Locally salvaged zinc panels clad a seaside getaway in Chile

This tiny Victorian cottage on a wildflower meadow belongs in a fairytale

August 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This tiny Victorian cottage on a wildflower meadow belongs in a fairytale

Living in a tiny home doesn’t have to mean sacrificing style. Case in point: this beautiful Victorian tiny cottage located in Monroe, Maine . The home is less than 430 square feet but big on character. Not only is the two-story tiny home gorgeous and elegant, but it also sits on four acres of an open meadow covered in wild flowers and lined with orchards. The best news is that this charming cottage can be yours for just $125,000 . The magical cottage, which was built in 1986, is truly an outstanding example of tiny home design done right. The Victorian-style exterior, complete with a corner turret, is clad in light blue siding with white trim and nicely contrasted by dark shingled roofs. A stone path leads up to the home’s front door, which is shaded by a large tree. Related: Kettal and Patricia Urquiola create Kettal Cottage: a part tiny house, part tent escape The tiny cottage is two floors, with the living space, bathroom and kitchen on the ground floor and the bedroom on the second floor. The interior is flooded with natural light  thanks to an abundance of large windows, which also provide stunning views of the expansive greenery that surrounds the home. Although the home is compact, its beautiful setting adds a lot of value. The Victorian  cottage sits on a natural lot of land that includes flower gardens, stone walls and fruit trees and is just steps away from a waterfall that feeds into a nearby stream. The waterfall is so close that the future residents will be able to listen to the sounds of the water as they drift off to sleep. As an added bonus, there is also another small cottage, complete with a  composting toilet , on the land. It would need a little bit of work, but this additional tiny cottage could be a perfect space for an artist studio or guest quarters. + Berkshire Hathaway Via Tiny House Talk Images via Berkshire Hathaway

Here is the original: 
This tiny Victorian cottage on a wildflower meadow belongs in a fairytale

Solar-powered home takes advantage of Silicon Valleys mild climate

August 9, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Solar-powered home takes advantage of Silicon Valleys mild climate

San Francisco-based architecture firm Bohlin Cywinski Jackson recently completed the Los Altos Residence, a modernist family home for a couple who strives to be environmentally conscious. Located in Los Altos in northern Silicon Valley , the home and adjacent guesthouse boasts an energy-efficient design that follows passive cooling principles and is equipped with renewable energy systems. The low-slung residence mimics the Northern California ranch-style home with a distinctly modernist slant marked with clean lines and a restrained material palette. The Los Altos Residence comprises two buildings: a main residence of 4,151 square feet and an additional 479-square-foot guesthouse. The existing landscape played a large part in the design of the site-specific home, which is organized around a mature Japanese maple tree. The windows and doors were strategically placed to frame views of the diverse landscaping surrounding the home and to take advantage of cooling cross breezes. “The home is detailed with a natural, crisp palette, reflecting the client’s fondness for simplicity and tranquility,” explains Bohlin Cywinski Jackson in its project statement. “A variety of woods, including Douglas fir , western red cedar, and gray elm, are used throughout and provide a sense of warmth directly contrasted by exposed structural steel, polished concrete floors, and a textured concrete fireplace. A locally sourced Claro walnut table, measuring 10-feet in length, creates a comfortable dining space, its live edge balancing the clean lines of the living room. Additional furnishings reinforce the client’s desire for a minimalist environment.” Related: This modern vacation home embraces indoor-outdoor living in Ontario In addition to passive cooling and use of the stack effect in the double-height living space, the energy-conscious Los Altos Residence is also equipped with photovoltaic and domestic hot-water rooftop panels to offset electricity consumption. Energy is further conserved with a highly insulated building envelope and large overhangs that block unwanted solar gain. Concrete radiant floors also provide added warmth in the winter season. + Bohlin Cywinski Jackson Images by Nic Lehoux

Go here to read the rest: 
Solar-powered home takes advantage of Silicon Valleys mild climate

Bad Behavior has blocked 2132 access attempts in the last 7 days.