Starbucks unveils store built from 29 recycled shipping containers in Taiwan

October 8, 2018 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Starbucks Taiwan will debut its first Asia Pacific store that is built from recycled shipping containers in the Hualien Bay Mall. The mall has yet to be opened to the public, but it is situated in a touristic area of the city that is well known for its cuisine and features breathtaking views of the Pacific Ocean and neighboring mountains. The store spans two stories totaling 320 square meters (approximately 3,445 square feet) and features comfortable seating areas where guests are invited to congregate over a cup of Starbucks’ finest. Starbucks is the first retailer to claim space in the newly built mall. It does so using 29 shipping containers that have been refashioned by famous Japanese architect, Kengo Kuma, who has his name signed to two Starbucks store designs already: the Fukuoka branch in Japan and the upcoming Starbucks Reserve Roastery in Tokyo. Related: Starbucks ditches plastic straws for the environment Inspired by a combination of Chinese architecture and nature, the Taiwan edition receives patrons under traditional bucket arches connoting the overhanging foliage of coffee trees . Inside, the store features warm decor and a comfortable seating area spanning two stories that Kuma decided to stack, creating a much taller space that allows for natural sunlight to enter through skylights installed throughout. These skylights illuminate a brightly illustrated mural at one end of the store, designed as a tribute to the vibrant Hualien culture. The wall mural tames the geometric roughness of the cargo containers, creating a sociable space alongside aboriginal Amis figures whose heritage run deep within the city’s culture. At the other end of the store, visitors are invited to enjoy the beautiful mountain landscape that forms a picturesque backdrop to the port city. Related: A disused railway will become a sustainable green corridor in Taiwan The project is part of Starbucks’ recently announced “Starbucks Greener Stores.” The initiative is aimed at building sustainable stores, which will be designed and operated using reclaimed materials . The Taiwan store joins a suite of locations also built from shipping containers, 45 of which can be found in the U.S. already. The Seattle coffee-chain prefabricates the models offsite before delivery, allowing the company to occupy spaces not necessarily designed for traditional stores. By avoiding the damaging environmental effects generally output on building sites, Starbucks is committed to minimizing its environmental footprint. + Starbucks Images via Starbucks

Continued here:
Starbucks unveils store built from 29 recycled shipping containers in Taiwan

Icelandic-inspired tiny dwellings ship flat-pack and sell for under $50K

February 2, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Icelandic-inspired tiny dwellings ship flat-pack and sell for under $50K

“What would you do with 320 square feet?” That’s the question put forth by the adorable and affordable Plús Hús, an Icelandic-inspired tiny dwelling designed to pop up with ease in any backyard. Designed by Minarc , Plús Hús (Icelandic for “plus house”) is an Accessory Dwelling Unit (ADU) prefabricated at mnmMOD’s facility in downtown Los Angeles, shipped flat pack, and assembled with minimal waste. The Plús Hús can be delivered anywhere in the U.S. and pricing for the customizable units starts at $37,000. Measuring 16 feet by 20 feet, Plús Hús originated as a response to an amended Los Angeles law that expands usage options for ADUs installed in the backyards of single-family homes. Minarc was perfectly poised for the rollout given their design of the mnmMOD kit-of-parts prefabrication system that constructs energy-efficient homes out of custom-designed structurally insulated wall-panels. The tiny homes lend themselves to a wide variety of uses from Airbnb rental to home office. “Tryggvi and I have been developing our ADU product in anticipation of these regulatory changes for some time, and are beyond excited to introduce Plús Hús to the world,” says Minarc co-founder Erla Dögg Ingjaldsdóttir. “The mnmMOD panel system is versatile, recyclable, and extremely energy efficient , and being from Iceland we pay very close attention to the relationships between nature, ourselves, and what we create. We are constantly looking for ways to do better, and using mnmMOD to create Plús Hús––a simple, efficient, multi-purposable structure that capitalizes on these recent law changes while minimizing wasted energy and environmental impact––makes perfect sense.” Related: These prefabricated mnmMOD wall panels could revolutionize the way we build There are currently three models of Plús Hús: the Plús Hús Open with three walls and a sliding door; the Plús Hús Open+ that comes with a bathroom; and the Plús Hús Full that includes a bathroom and kitchen. The use of mnmMOD’s highly efficient, no-wood prefab panel system ensures extremely high insulation value that minimizes energy usage. The unit is also completely recyclable at the end of its lifecycle. Pricing for the units ranges from $37,000 to $49,000 not including site prep, delivery, or installation. + Plús Hús

Continued here:
Icelandic-inspired tiny dwellings ship flat-pack and sell for under $50K

Prefabricated garden retreat snaps together in less than a week

February 10, 2017 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Prefabricated garden retreat snaps together in less than a week

If your dream garden look like something from a fantasy world, you’ll love this Dragonfly Pavilion built for a backyard in Hoboken, New Jersey. Built from sustainably harvested and FSC-certified Sapele mahogany and recycled aluminum, this beautifully intricate garden shed takes inspiration from the complex pattern of butterfly and dragonfly wings. New York-based CDR Studio Architects designed this prefabricated backyard retreat, which took less than one week to install. Prefabricated by SITU Fabrication , Dragonfly Pavilion is made with a recycled aluminum frame clad in Sapele lumber and large sections of glazing. A single timber bench is built into the interior while a laminated-tempered glass sits on the roof. The glazing is broken up by a gradient of complex geometric shapes, or cells, that give the structure its delicate, dragonfly wing-like appearance. “These cells are more than just aesthetically appealing,” write the architects. “Their shape and size respond directly to the forces acting on it.” Related: Glowing bamboo pavilion promotes ecological design in Hong Kong The wing-like pattern was derived from a computer-generated algorithm. Mosquito netting is also installed on the interior of the mahogany cells, giving the structure a second, inner skin. The Dragonfly Pavilion’s simple rectangular form allows for a variety of programs, from use as a yoga studio to a small dining area. The pavilion was prefabricated offsite and then reassembled onsite in less than one week. + CDR Studio Architects Photography by John Muggenborg

See original here: 
Prefabricated garden retreat snaps together in less than a week

Off-grid clinic uses renewable energy to support health services in Chile

January 25, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Off-grid clinic uses renewable energy to support health services in Chile

The quiet coastal enclave of Caleta El Sauce is as beautiful as it is remote, which means the sleepy fishing village only receives regular medical assistance every 30 days. To assist visiting doctors, SAA arquitectura + territorio designed a small health clinic for the community—a rather difficult task given the hard-to-reach location and absence of readily available potable water and electricity. Thus the building was equipped with solar panels and prefabricated offsite to reduce construction time to just seven days. The 25-square-meter Rural Health Clinic sits on a rocky ledge overlooking the ocean in Ovalle, north of Fray Jorge National Park. Elevated off the ground, the kinked prefabricated structure comprises two main volumes connected together at an angle. One half of the building houses a waiting room and medical room and is mostly opaque, save for a few small square windows, to preserve privacy. In contrast, the other half of the building is completely open on one side and functions as a terrace. A slatted black solar screen was installed on the ocean-facing facade of the building. Related: Solar-Powered Camel Clinics Carry Medicine Across the Desert “Site layout was determined in relation to achieving a connection with the sea, while also generating connectivity with existing homes, but which, given its scale, was capable of projecting itself toward the coast as just another element of the landscape,” write the architects. A support shed for the rural health clinic includes photovoltaic panels that power lighting and charging equipment, a water tank and drain, as well as a small storage space. The clinic’s simple design is conducive to easy disassembly and relocation. + SAA arquitectura + territorio Via ArchDaily Images © Sergio Araneda

View original post here:
Off-grid clinic uses renewable energy to support health services in Chile

‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

February 28, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on ‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

Read the rest of ‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , barn , barn wood , barnwood , eco design , garden shed , green architecture , green barn , Green Building , green design , hufft projects , matthew huft , Missouri , Prefab , prefab barn , prefab construction , prefab shed , prefabrication , reclaimed wood , shed , Springfield , Sustainable Building , sustainable design , The Shed , white oak        

Read the original:
‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

Bad Behavior has blocked 1672 access attempts in the last 7 days.