This striking, gorge-inspired Sydney home celebrates outdoor play

August 27, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on This striking, gorge-inspired Sydney home celebrates outdoor play

Soaring ceilings and natural light define the Iron Maiden House, a contemporary home that pays tribute to the local site context in Sydney’s lower North Shore. Designed by Darlington-based CplusC Architectural Workshop , the Iron Maiden House was created for a family of five and offers generously sized rooms that spill out to outdoor-facing areas. The dwelling’s asymmetrical mountain-like forms mimic the appearance of a natural gorge and even feature a series of linear ponds that cut lengthwise through the center of the home. Covering an area of 3,089 square feet, the Iron Maiden House consists of metal-clad angular volumes that the architects describe as their modern take on the gable houses typically found throughout the region. A solar study determined the orientation as well as the overall layout of the home to fill the interior with natural light. Meanwhile, the architects also added flowering creeping plants to the exterior for seasonal variation and to heighten the home’s likeness to a natural gorge. The interiors feature cathedral -like spaces with tall ceilings and white walls. Massive walls of glass and the ponds that bisect the house bring the outdoors in. The main living spaces—which also flow from indoors to out—as well as a guest en-suite bedroom, study and swimming pool are located on the ground floor while the master suite, a lounge and three additional bedrooms can be found upstairs. Related: Glass elements dramatically open up a solar-powered Sydney home “The home aims to elevate everyday activities,” note the architects. “Occupants are encouraged to pause and enjoy the view through a large window near the spiral stair and generous stair treads which meet nearby walls, forming a place to sit. Each room has a view through green space into different parts of the house. The sophisticated use of levels within the home creates distinct yet akin spaces.” The Iron Maiden House was also shortlisted in the 2018 World Architecture Festival and Houses Awards. + CplusC Architectural Workshop Via ArchDaily Images by Murray Fredericks and Michael Lassman

The rest is here:
This striking, gorge-inspired Sydney home celebrates outdoor play

Elegant net-zero home wraps around a large pond in Connecticut

May 22, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Elegant net-zero home wraps around a large pond in Connecticut

Cutler Anderson Architects  completed a modern woodland home that fully embraces the outdoors. Built to wrap around a large lake, the Connecticut Residence takes design inspiration from its surroundings with a subdued palette comprised of natural materials. As an “emotionally sustainable” home, the dwelling not only provides a relaxing atmosphere for its homeowners, but also generates all the energy it consumes through renewable sources. Created for a family of five, the Connecticut Residence stretches across a 4.3-acre forested site with a large pond in the center. The architects split the home into three volumes, two of which sit on either side of the pond with a long covered bridge in between. The volume on the west side of the pond houses the entry and the main communal areas including the living room, dining room, kitchen and family room. The volumes to the east and south comprise bedrooms, with the former also housing a garage. Related: The United States’ first Passive Plus House generates nearly all the energy it needs Ample amounts of full-height glazing wrap around the house to blur the boundaries between indoors and out. Unfinished cypress clads the exterior, while the interior is mainly finished in Douglas fir broken up by white-painted walls and light-colored furnishings. The net-zero energy home is powered by rooftop solar as well as 14 geothermal wells. + Cutler Anderson Architects Via Dezeen Images © David Sundberg/ Esto

See more here: 
Elegant net-zero home wraps around a large pond in Connecticut

Bangkok Residents Turn Abandoned Mall into a Giant Fish Pond

July 14, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Bangkok Residents Turn Abandoned Mall into a Giant Fish Pond

It’s no secret that the American shopping mall is going the way of the dodo as big box stores and online shopping take over. But what to do with the abandoned buildings? Perhaps we should learn from a group of people in Thailand who recently turned an old mall into a giant fish pond. The Bangkok Post reports that the abandoned Bang Lamphu shopping mall in Thailand’s capital city had no roof and got filled with water, creating a 1,640 square foot pond that was a breeding ground for mosquitoes. To rid themselves of both the danger and annoyance, local residents took matters into their own hands by bringing in fish of various species to fill the pond and eat the bugs. Read the rest of Bangkok Residents Turn Abandoned Mall into a Giant Fish Pond Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: abandoned , Bangkok , department , fish , mall , new , Pond , store , Structure , Thailand , world

See more here: 
Bangkok Residents Turn Abandoned Mall into a Giant Fish Pond

Bad Behavior has blocked 750 access attempts in the last 7 days.