Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

Foster + Partners has unveiled images of Milan’s newest Apple Store—and it’s just as strikingly gorgeous as we expected. Building off of Apple’s “Town Square” retail store concept and the city’s legacy of impressive public piazzas, the Apple Piazza Liberty Store features a new public plaza where locals and visitors can gather and enjoy views of a new dramatic fountain. The store is sunken below grade and includes a spacious, light-filled interior with mature live trees set in raised planters. Located off of Corso Vittorio Emanuele, one of the most popular pedestrian streets in the city, Apple Piazza Liberty grabs attention with its stunning fountain made up of two rectilinear pools and vertical water jets. Visitors can observe the fountain from the broad stone steps of the Amphitheater leading down to the sunken Apple Store or enter the fountain through the 26-foot-tall glass-covered entrance enveloped by dramatic views and sounds of cascading water. “[It’s] an immersive recreation of the childhood game of running through fountains, the experience changes throughout the day as sunlight filters through the water, while at night the glass ceiling creates a kaleidoscopic effect, with the water falling down the walls, and its reflections travelling infinitely up the sky,” explain the architects in their press release. Stefan Behling, Head of Studio at Foster + Partners, adds: “The fountain is an expression of child-like excitement that speaks to each one of us. In its simplicity, it echoes the idea of walking into a big fountain without getting wet, and the joy of being alive.” Related: Foster + Partners-designed Apple Store glows like a paper lantern in Macau The fountain’s waterfall effect can be seen below-grade in a second wall of water at the base of the Amphitheater . The Amphitheater steps and surrounding plaza were paved with Beola Grigia, a luminous local stone from Lombardy, and flanked by 21 new Gleditisia Sunburst trees. Inside, the interior is “metaphorically carved from the same stone as the plaza above,” with a stepped ceiling and skylights that let in natural light. + Foster + Partners Images by Nigel Young/ Foster + Partners

Read the rest here:
Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

When charged with adding a multi-functional building to a mountain resort in China, Shanghai-based firm  AIM Architecture used the stunning landscape as inspiration. Located slightly away from the resort’s existing buildings, MuWeCo stands out for its dramatic vaulted roofs that mimic the outline of the mountain range in the background. The Fushengyu Hot Springs Resort is tucked into the remote foothills of the Luo Fu Shan range in Sichuan, China. The resort has multiple buildings, including the main spa building  and various villas and small apartments that cater to guests looking to enjoy the picturesque setting. Related: Elegant Japanese wedding chapel mimics curved leaves The resort management wanted a new building on-site to provide extra space for practical uses such as a wedding hall , exhibition area or conference rooms. However, the building’s design was completely inspired by nature. According to the project description, the architects’ concept aimed to create an open space that put the focus on the majestic, mountainous landscape. To blend the building into this stunning backdrop, the architects created a series of striking sloped roofs that evoke the feeling of being under a tent. The dramatic design continues throughout the interior, where the curved ceiling panels dotted with tiny lights create a vibrant atmosphere. The walls of the building are clad almost entirely with glass panels, allowing optimal natural light to flood the interior while providing endless views of the surrounding scenery. The interior is spacious and open, with warm timber and cork paneling and flooring made out of local river stones, again creating a strong connection with nature. To really soak in the surroundings, guests are invited to enjoy the views from the large open-air deck, which provides 360-degree views of the mountain range in the background. According to the architects, they drew inspiration for MuWeCo’s design from the resort ‘s incredible setting and from the desire to ensure complete and total relaxation for guests: “People visit spas for rest and relaxation, and this design opportunity allowed us to re-imagine nature and landscape as public spaces, and our relationship to both. The architecture provides a contrast for the stunning scenery, and has proven to be a lasting and beautiful space for wellness.” + AIM Architecture Via Archdaily Images via AIM Architecture

Read the original here:
Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

Óbidos Technological Park’s floating architecture frames the Portuguese landscape

January 19, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Óbidos Technological Park’s floating architecture frames the Portuguese landscape

Read the rest of Óbidos Technological Park’s floating architecture frames the Portuguese landscape Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: concrete , countryside , courtyard , floating building , green architecture , Jorge Mealha , Lisbon , multi-use architecture , O?bidos Technological Park , piazza , portugal , Portuguese architects , start-ups

Original post: 
Óbidos Technological Park’s floating architecture frames the Portuguese landscape

Bad Behavior has blocked 1519 access attempts in the last 7 days.