New Feyenoord sports center has a perforated facade made from weathered steel

June 1, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on New Feyenoord sports center has a perforated facade made from weathered steel

A perforated weathered steel envelope shelters the interior of the new Feynoord Training Complex in Rotterdam , providing privacy and daylight for players and staff. Moederscheim Moonen Architects designed the complex as a new landmark for the city which will house various medical and wellness facilities, changing rooms for players, hospitality spaces and an auditorium. Offering facilities in line with the needs of a modern football club, the Feynoord Training Complex will be realized in a sub-area of the new Stadionpark district in Rotterdam as part of a larger masterplan . The building opens up towards two football pitches, while its rear facade “turns its back” to the public road. This provides privacy while enabling as much transparency and interaction as possible between the fields and the building. Related: Zigzagging Het Anker community center in the Netherlands is partially buried underground A sharply delineated facade doubles as a pronounced roof overhang . This element is made up of trapezium-shaped, expanded weathering steel panels with varying degrees of perforation . A red hue referencing the club’s distinctive colors reinforces the unique Feyenoord atmosphere. + Moederscheim Moonen Architects

Go here to read the rest: 
New Feyenoord sports center has a perforated facade made from weathered steel

This stunning vintage Airstream is a Scandinavian design dream come true

June 1, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This stunning vintage Airstream is a Scandinavian design dream come true

We always love a great Airstream conversion , and this Scandinavian-inspired renovation is making us green with design envy. Natasha Lawyer and Brett Bashaw renovated the vintage 1971 Airstream Sovereign by implementing simple, but gorgeous design principles inspired by Scandinavian functionality. Using white walls and semi-minimalistic decor, the tiny 200-square-feet space is now a beautiful home the couple affectionately calls their “ Tin Can Homestead .” The adventurous couple are no strangers to breathing life into vintage vehicles. Before buying the old airstream, they converted a 1978 Volkswagen van into a livable camper to travel around the country. Once that trip was over, they had been permanently bitten by the tiny home living bug and decided to buy the 1971 Airstream, which gave them more living space. After one year of renovations and restorations, they now have a beautiful 200-square-foot home with an amazing interior. Related: 7 retro-chic Airstream renovations The Tin Can Homestead is a stunning example of Airstream conversion done right. The renovation process as well as the interior design was inspired by Scandinavian design, meaning that the process focused on custom-made furniture and a clean, clutter-free design. The result is a living space that is light and airy, but doesn’t take itself too seriously. All-white walls and ceilings open up the interior, which is enhanced with fun hints of colors, warm wood tones, and personal knick-knacks from the couple’s travels. The couple’s most prized possession – besides their two little dogs – is a patterned daybed mattress that adds a hint of “bohemian eclectic glam” to the interior design . The kitchen design is an enviable space thanks to its clutter-free layout and simple black-and-white tiled backsplash. The bedroom is also a warm space, with a king-size bed that is big enough for 6-foot tall Bashaw. The camper is equipped with plenty of storage and various hanging plants around the home also enhance the healthy, airy atmosphere. Although the transformation resulted in a beautifully mellow space, the conversion process was anything but uncomplicated. When asked about the hardest part of the process, Lawyer said that building furniture to fit around the airstream’s curves presented quite the challenge, “Never again will I build furniture to fit inside what is basically a Twinkie.” Such a dreamy day in Seattle today so I threw open all the windows and did a little planting. A post shared by tin can homestead (@tincanhomestead) on May 3, 2017 at 4:30pm PDT The couple recently sold the home to a new family, but you can check out tons of dreamy photos of the Tin Can Homestead on their Instagram page. + Tin Can Homestead Via Apartment Therapy

View original here:
This stunning vintage Airstream is a Scandinavian design dream come true

Korean barista creates incredible works of latte art

June 1, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Korean barista creates incredible works of latte art

Latte art is nothing new; your favorite barista at the local coffee shop probably serves up drinks adorned with hearts or flowers. But Korean barista Kangbin Lee’s latte art, which he calls creamart, will totally blow your mind. From Vincent van Gogh’s Starry Night to Disney-inspired pieces, these pieces of art look far too beautiful to drink. Lee, owner of Cafe C.Through in South Korea, has been a barista for 10 years. He says he’s never had any training in drawing, but that didn’t stop him from creating stunning latte art. You might be suspicious there was some Photoshop involved, but Lee demonstrates how he creates his art in the video below. Related: Artist paints stunning leaf art from leftover coffee grinds and stains Lee actually paints the colors on with a small spoon, using the foam as a backdrop and a color in many pieces. A metal stir stick allows him to add smaller details or blend colors. My Modern Met noted the process is remarkably similar to conventional painting . In another method of his latte art, Lee adds the pigments to the foam first before pouring it out over a cup of coffee to create colorful swirling shapes. #Rainbowlatteart . . . . . . . . #??? #cthrough #????? #?????? #???? #?????? #?????? #??? #????? #??? #????? #????? #???? #???? #????? #latteartporn #dailyart #coffee #barista #baristalife #latte #latteart #baristadaily #cafelatte #coffeetime #creamart #espresso #artwork A post shared by ??? (@leekangbin91) on May 18, 2017 at 4:48pm PDT In an Instagram post Lee said creamart is cold coffee, but that the taste doesn’t change as time passes. He’s as serious about coffee as he is about art and said taste is important to him. According to UPROXX , the artist uses espresso, chocolate sauce, and food coloring to create the works of art – so they’re entirely edible. He said customers always say they’ll never be able to drink the works of art but eventually doing just that. Lee is working to share his art with the world and has also started giving classes in creamart. + Kangbin Lee Via My Modern Met Images via leekangbin91 on Instagram

Read the original:
Korean barista creates incredible works of latte art

Natural ventilation and light filters through this glittering perforated facade

February 17, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Natural ventilation and light filters through this glittering perforated facade

Photo by W Workspace The natural environment permeates through the faceted,  perforated facade of this shopping center in Bankok. Taiwan-based studio Architectkidd designed the project, named The Street Ratchada, by renovating an existing retail development and combining Thailand’s traditional metalwork techniques with digital design to create an engaging envelope that allows air and light to filter through the porous diamond panels. The building features a semi-outdoor atrium , a variety of programs and public activities that help embed the project into the existing urban tissue of Bangkok . Traditionally planned interior gave way to a more flexible layout. Related: Architectkidd’s Blue Bird Hut saves injured birds in Thailand One of the building’s most prominent features is its facade which creates an inviting glow from within at night. Gradient transparencies of the panels facilitate natural ventilation and ever-changing lighting conditions. The metallic surface has a monumental appearance, while delicately influencing the use of the building by functioning as a porous layer composed of triangulated, uniquely cut slivers. + Architectkidd Lead photo by Luke Yeung

Read the original here:
Natural ventilation and light filters through this glittering perforated facade

Green-roofed gallery in Hanoi lights up like a lantern at night

November 29, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed gallery in Hanoi lights up like a lantern at night

This green-roofed gallery and lighting showroom in Hanoi is wrapped in a layer of perforated terracotta that filters sunlight into the narrow, tall volume of the building. Natural materials and different patterns and textures, trademarks of Vo Trong Nghia Architects , turn the building into a beautiful combination of traditional Vietnamese architecture and contemporary design. The building is located within Dong Da district in Hanoi. Its interior spaces are organized around a central void that houses a staircase which provides glances of the exhibitions. The terracotta blocks, traditionally used in Vietnamese architecture , facilitate natural ventilation and provide shade from harsh sunlight. These affordable building elements are coupled with a bespoke fixing system, enabling quick and simple assembly. Related: Lush green rooftop terrace invites homeowners outdoors in the foothills of Vietnam The top floor, where the gallery is located, overlooks a large neighboring tree and receives additional lighting through skylights that expose the roof garden above. While the building is in shade during the day, its internal nighttime illumination makes it look like a beautiful lantern. + Vo Trong Nghia Architects Via Archdaily Photos by Hiroyuki Oki , Trieu Chien

See the original post:
Green-roofed gallery in Hanoi lights up like a lantern at night

A beautiful perforated facade filters natural light into this office building in Rio de Janeiro

November 4, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A beautiful perforated facade filters natural light into this office building in Rio de Janeiro

The open-plan floors of the building are supported by concrete waffle slabs, peripheral columns and load-bearing walls. All the installations and structural elements are distributed along the perimeter of the building. Related: Tivoli Eco Residences Leave a Light Footprint on the Coast of Northern Brazil The facade of the building comprises three different layers-a lattice of perforated aluminium, a green buffer and soundproof windows. It semi-transparent quality allows natural light into the interior and is aided by a large skylight . The library is separated by glass partitions that filter in daylight. + Bernardes Arquitetura Via Archdaily Photos by Leonardo Finotti

More:
A beautiful perforated facade filters natural light into this office building in Rio de Janeiro

Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

September 22, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

The incubator is located in the the CaoHeJing Hi-Tech Park, a high-tech industrial development zone in Shanghai. It was developed as a pilot project of a series of shared office developments meant to nurture innovation in the field of technology. Related: Renovated Paris Rail Station Will House 1000 Start-Ups! The architects overclad the existing facade and wrapped the building in an aluminum skin coated with corrugated and perforated polyester powder. The new envelope provides insulation and shading to every workspace, while allowing optimal amount of natural light to reach the interior. The design team also introduced a central atrium that facilitates visual connections between the workspaces and encourages collaboration. A mural designed by Shanghai based graffiti artist, The Orange Blowfish, adorns the walls of the incubator. + Schmidt Hammer Lassen architects Photos by Peter Dixie and Leiii Zhang

See the original post: 
Schmidt Hammer Lassen transformed a boring office building into a vibrant high-tech startup incubator

A pottery studio in Vietnam sheltered by a perforated cube of clay bricks

July 20, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A pottery studio in Vietnam sheltered by a perforated cube of clay bricks

The three-story building, inspired by traditional Vietnamese architecture and the surrounding ecology, is located next to Thu Bon river in Vietnam’s Quang Nam Province. With the natural light changing the atmosphere of the interior spaces during the day, the building aims to mimic the constant flow of the adjacent river. The perforated facade provides an optimal level of privacy for the artist, while bringing natural elements indoors to retain a strong connection with the outdoors. Related: Passively-cooled Termitary House in Vietnam is wrapped in perforated brick walls The three-story wooden frame creates smaller spaces that act as shelves for the finished terracotta works, a hallway and stairs. Visitors can observe the artist at work from different points in the interior, including the mezzanine level that offers a clear view of the round void at the center. + Tropical Space Via Archdaily Photos by Hiroyuki Oki

Read the original: 
A pottery studio in Vietnam sheltered by a perforated cube of clay bricks

Beautiful perforated facade shields an office from Indias harsh sun

July 19, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Beautiful perforated facade shields an office from Indias harsh sun

https://vimeo.com/173213987 The Punjab Kesari Headquarters is currently under construction, however, the International Property Awards has already designated the design as Winner Best Office Architecture India 2016-7. Set on the corner of an intersection, the 18,000-square-meter office space was created with the objective of reducing heat gain and maximizing natural light to the point that no artificial lighting would be needed on the typical day. Its white, glass-reinforced concrete facade, which looks like a veil inspired by traditional Indian decorations, is punctuated by different sized openings informed by solar orientation and digital simulations. The north facade, for instance, has a 81% opacity as compared to the 27% opacity on the south side. Related: Low-cost perforated home in Vietnam shows off the charms of concrete architecture “Sustainability is at the epicentre of the project embedded in form of, optimized natural lighting, cross ventilation and reduction of heat gain ,” write the architects. “The double jali screen reduces the outside air temperature in front of the glass. The colder air is going in and pulled into the atrium through the chimney effect of the atrium space and resulting in natural ventilation and reducing the indoor air temperature naturally so the cooling load for the air conditioning is reduced.” The project is slated for completion by January 2017. + Studio Symbiosis Images via Studio Symbiosis

Read the original post: 
Beautiful perforated facade shields an office from Indias harsh sun

Perforated screens made from reused terracotta roof tiles wrap around this house in Malaysia

March 24, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Perforated screens made from reused terracotta roof tiles wrap around this house in Malaysia

Read the rest of Perforated screens made from reused terracotta roof tiles wrap around this house in Malaysia

Excerpt from: 
Perforated screens made from reused terracotta roof tiles wrap around this house in Malaysia

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1460 access attempts in the last 7 days.