An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

June 6, 2018 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

Indonesian architecture firm Studio SA_e recently completed its most dramatic renovation yet on Rumah Gerbong, a home that has evolved and undergone many expansions since the owners purchased it 18 years ago. Located in the planned township of Bintaro Jaya in Jakarta , the home has evolved from a strictly residential building to a multifunctional dwelling that accommodates residential, office and entertainment spaces. Described as a “multistep development” or “growing house” (rumah tumbuh), this adaptive typology has become increasingly popular in Indonesia. The origins of Rumah Gerbong began in 2000, when the owners, then a young couple, purchased the 387-square-foot two-bedroom building set on a plot of about 968 square meters. Three years later, the couple realized that they needed to expand their living space — they had recently given birth to a child and the husband, an architect, needed an office of his own where he could work with clients. Thus, the couple expanded the built footprint of their home to the corners of the plot and added a second floor to make room for a ground-floor office at the front of the house. The second evolution took place between 2006 and 2007, when the home expanded yet again to incorporate the neighboring house to accommodate four additional bedrooms and living spaces. Ten years later, the husband wanted to expand his office, while the wife wanted a space of her own to run a business from home. Their growing children also wanted places to bond with family. Thus, Studio SA_e designed a home compartmentalized into three sections: living, working and interacting. The bedrooms are concentrated on the second floor to open the ground and third floors for communal activities. The “business compartment” is mostly located on the north side and is divided among the three floors. The architects retained space for a planted interior courtyard to let in daylight. The home also connects to an accessible green rooftop. Related: Village-inspired office in Jakarta is topped with living trees and a green roof “The end of 2017 has turned into the climactic peak in the construction of Rumah Gerbong, with several additional functions in compartment space,” the architects wrote. “The strategy of breaking the density and contrast of functions (living and working) by adding new functions in the form of empty space and interaction space produces a new distinctive typology with strong functional synergism … [we] named this strategy as krowakisme (krowak = perforated , partially hollow).” + Studio SA_e Via ArchDaily Images by Mario Wibowo; Aerial photography by Mario Wibowo & George Timothy

View original post here:
An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

Vintage Eichler home receives open and airy remodel that preserves its roots

May 26, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Vintage Eichler home receives open and airy remodel that preserves its roots

It was important to both the owners and the Klopf team to honor the original Eichler design, but to also bring the space into the 21st century. Much of the original mahogany paneling and courtyard zinc wall panels were preserved, as the owners had special relationships to the textiles’ origins. White and gray accents let the wooden features shine as homages to the home’s history, including the specially built mahogany cabinetry which unites the kitchen and living room areas. Related: Mid-century Eichler home gets a bold remodel into the 21st century The old chimney flue was revitalized as a television nook and the tiny galley kitchen was opened up to create an inviting gathering place, creating a more modern vibe. The master bedroom was also expanded to engulf two small rooms, allowing the owners to transform the larger suite to include an open closet and dressing area. The laundry appliances were also given a more spacious spot, eliminating an unsightly mechanical room. The home’s courtyard could very well be the owners’ pride and joy, and it retained much of its original glory. Zinc wall panels seamlessly transition from outside to in, accenting the large glass features beautifully. The modern, minimalist approach somehow works very well with the midcentury history of the space, creating a home that is both comfortable and timeless. +K lopf Architecture Images via Mariko Reed

The rest is here: 
Vintage Eichler home receives open and airy remodel that preserves its roots

New tech enables EV fleets to sell electricity to grid

May 1, 2013 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on New tech enables EV fleets to sell electricity to grid

New technology by NRG Energy, called eV2g, enables electric cars to feed electricity back to the grid — and their owners to make money in the process — for the first time.

More:
New tech enables EV fleets to sell electricity to grid

Seattle High-Rise Being Demolished- It’s All Of Nine Years Old

April 15, 2010 by  
Filed under Green

Comments Off on Seattle High-Rise Being Demolished- It’s All Of Nine Years Old

Buildings have a lot of embodied energy and should last a long time, particularly if they are built of concrete. Concrete is responsible for for a lot of CO2; perhaps as much as 7% of worldwide emissions . But in Seattle, the McGuire Apartments are threatened with demolition, only nine years after they were built

More here: 
Seattle High-Rise Being Demolished- It’s All Of Nine Years Old

Bad Behavior has blocked 1308 access attempts in the last 7 days.