Stunning home in India blends into the earth with segmented green roofs

August 14, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Stunning home in India blends into the earth with segmented green roofs

Jodhpur-based firm Misa Architects has created a contemporary concrete home that – despite its brutalist structure – manages to blend in to its bucolic surroundings. Tucked into rural farmland, the concrete and glass house is sandwiched between the rolling green landscape and a series of verdant green roofs . The home is located on agricultural farmland just outside of Vansajada, India, and it was designed to create a harmonic balance with the natural horizon. Although the building is made from concrete, its elongated shape, segmented green roofs, and verdant landscaping help camouflage it amidst the land. Related: Massive stone walls rotate to bring natural light inside this extraordinary Indian home The home’s structure is broken up into various segments, courtyards and open-air spaces that create a dynamic living environment. The abundant greenery embeds the home within its sites while providing natural insulation to keep the interior cool during India’s sweltering summer months. The roof features a water collection system that reuses rainwater to irrigate the on-site greenery. The home features open-air courtyards and well-lit nooks that create a seamless connection between the interior and exterior. Large glass windows and doors also bring in an optimal amount of natural light . + Misa Architects Via Archdaily Photography by Zurich Shah

Read more here:
Stunning home in India blends into the earth with segmented green roofs

English home’s green-roof ensures seamless continuity with the verdant countryside

June 30, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on English home’s green-roof ensures seamless continuity with the verdant countryside

The house is organized so that the studio and working spaces are separated from the living area, taking up the uphill side of the building. Its main circulation route runs perpendicular to the site slope, with a beautifully designed modernist entrance flanked by a concrete pavilion . A simple open stairwell runs through the rectangular puncture in the roof surface. Related: Old horse stable transformed into a chic art studio and guesthouse Since the clients, both artists, wanted a live-work arrangement for their home, the architects decided to apply the inside-outside concept to their design. They also used the footprint of the existing buildings as guiding principles, resulting in gentle continuity with the landscape. + Loyn & Co Architects Photos by Charles Hosea

See original here: 
English home’s green-roof ensures seamless continuity with the verdant countryside

Bad Behavior has blocked 1094 access attempts in the last 7 days.