This abandoned 300-year-old home was turned into a cafe wrapped in a bamboo frame

May 6, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on This abandoned 300-year-old home was turned into a cafe wrapped in a bamboo frame

Read the rest of This abandoned 300-year-old home was turned into a cafe wrapped in a bamboo frame Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: 300-year-old home , bamboo frame , Cafe of Wind , cafe renovation , contemporary old , old is gold , south korea , Wise Architecture

View original post here: 
This abandoned 300-year-old home was turned into a cafe wrapped in a bamboo frame

Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

May 6, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

We sort of thought that  Google  was well on their way to owning the world, but it seems that isn’t really the case, especially in Mountain View, California, where plans for a sprawling green headquarters campus have been dashed by a few newly-appointed city council members. In a vote earlier this week , the council considered construction requests from Google and LinkedIn (among others) and—in news of the “whoah”—LinkedIn won. Google already has rights to about 700,000 square feet of land in the area in question, located just north of Highway 101, and had requested an additional 2.5 million square feet of land across four sites. Interestingly, Google’s initial ask was more than the city had to divvy up in the first place. The council members had only 2.2 million square feet of land to dole out, so it was clear at the outset that someone wouldn’t get their way. The Tuesday evening vote awarded LinkedIn with 1.45 million square feet of the requested 1.6 million, while poor Google was granted only 515,000 square feet —a mere crumb compared to their lofty plans. With this news, the hot shot design team Heatherwick Studios  and Bjarke Ingels Group  (BIG) will have to make serious cuts to their original design, which included an enormous greenhouse and an indoor cycling track, among other sprawling luxuries. Unless someone can convince the folks at LinkedIn to turn tail, it looks like Google may have to get used to not being the biggest dog in the fight. Learn more about the original plan for Google’s sprawling campus here , and stay tuned for details as the plans are updated to reflect the much smaller footprint. Via Forbes Images via Google Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: big , Bjarke Ingels Group , Google , google headquarters , google HQ , google hq design , google hq plans , google mountain view , Heatherwick , heatherwick studios , new google hq , thomas heatherwick

Go here to see the original: 
Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

Bad Behavior has blocked 3120 access attempts in the last 7 days.