An old Brooklyn sugar refinery becomes creative office spaces

March 28, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on An old Brooklyn sugar refinery becomes creative office spaces

A historic waterfront factory has been given a new lease on life thanks to New York-based architecture firm ODA and Triangle Assets. Located at 10 Jay Street in DUMBO, New York City, the project explores both adaptive reuse and historic preservation in its transformation of the former Arbuckle Brothers sugar refinery into creative office spaces. The sensitive renovation updates the building to modern standards while carefully preserving its history, from the restrained industrial-inspired material palette to a new reflective facade that evokes sugar crystals. Built in 1898, the massive structure first served as the Arbuckle Brothers’ sugar refinery. After the building was converted into a winery , the front structure of the building was torn down, leaving only three of the original facades intact. The building then remained vacant and abandoned for 50 years until real estate agency Triangle Assets purchased the property with aims of renovation. To that end, Triangle Assets tapped ODA to turn the 230,000-square-foot warehouse and its 10 stories into flexible offices that overlook panoramic views of Manhattan and Williamsburg’s waterfront. The interiors are also minimally dressed in exposed brick and steel in a nod to the site’s industrial heritage. Existing historical features, such as the terracotta arches and octagonal columns, were restored and exposed. The building is also embedded in Brooklyn Bridge Park, making it the only privately owned building in the park thanks to the owner’s donation of nearly 15,000 square feet of land to the park. The new crystalline west facade reflects the park and sunsets over the river. Related: Brooklyn’s new Domino Park features relics from the old sugar factory “As the conversation surrounding heritage and preservation grows, 10 Jay Street is a prime example of how cities around the world recover and readapt buildings,” a press release on the project said. “The design dared to challenge the way landmark buildings are seen and, in doing so, created unique threads to link old with new, the industrial age with the digital era, and create a product for the modern age.” + ODA Photography by Pavel Bendov via ODA

View original post here: 
An old Brooklyn sugar refinery becomes creative office spaces

Snhetta completes LEED Gold-seeking crystal workshop for Swarovski

February 18, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on Snhetta completes LEED Gold-seeking crystal workshop for Swarovski

International architecture firm Snøhetta is breaking the mold for industrial architecture with its contemporary and light-filled production facility for Swarovski Manufaktur. Designed to meet LEED Gold standards, this “crystal workshop for the 21st century” offers a spacious environment conducive for collaboration between the departments of design, product development and production. Wrapped in glare-free glass, the building also features glazing throughout the interior to emphasize lightness and transparency. Located in Wattens, Austria , the 7,000-square-meter Swarovski Manufaktur was created as a new standard for creative work for the Tyrollean crystal manufacturer. The hybrid building not only caters to design and production needs, but also provides Swarovski an attractive and efficient place to work together with customers. Prototyping at Swarovski Manufaktur, for instance, has been cut down from an average of two weeks to six days, which allows the company to bring its clients’ ideas to life — as real crystal prototypes — in much shorter time. Swarovski Manufaktur is part of the firm’s larger 100 million-euro vision that includes the new design and innovation center Campus 311 and the crystal-cutting facility Crystal Factory of the Future, which is slated to open in 2019. Designed for energy efficiency, Swarovski Manufaktur relies primarily on daylight for lighting. In addition to the glazed facades, the building also features 135 skylights , also coated to prevent against glare. The interior is organized around a centrally located staircase that doubles as a meeting space. Related: Calgary Central Library is wrapped in a striking, snowflake-like facade “We tried not to interpret the physical properties of crystals in our building geometry,” explained Patrick Lüth, managing director of Snøhetta’s Studio in Innsbruck. “Instead, we have tried to understand what makes crystal so special and attractive, and to use these ephemeral qualities to create a specific atmosphere. The space has an incredible amount of daylight penetration, which we believe is unparalleled in the typical production facility context. Crystals only come to life with light, so for us it is the intense presence of that daylight that is the most important aesthetic aspect of this building.” + Snøhetta Images by David Schreyer via Snøhetta

See the original post here: 
Snhetta completes LEED Gold-seeking crystal workshop for Swarovski

Frank Gehry tops Facebook HQ expansion with a 3.6-acre rooftop park

September 19, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Frank Gehry tops Facebook HQ expansion with a 3.6-acre rooftop park

Facebook recently unveiled a peek inside MPK 21, its newest campus building designed by Frank Gehry and built in less than 18 months. Created as an extension to its headquarters in Menlo Park, California, this striking addition blurs the distinction between the indoors and outdoors with its massive walls of glass, sheltered courtyard and expansive 3.6-acre rooftop garden — named The Town Square — planted with 40-foot-tall redwood trees. In addition to its abundance of plant life, the building is also designed to meet green standards and is expected to achieve LEED Platinum certification. Located on a formerly unoccupied industrial site, MPK 21 connects to MPK 20 — another Facebook building also designed by Frank Gehry that opened in 2015 — via an amphitheater -style courtyard called The Bowl. The building houses offices with open workspaces, designed to promote collaboration between teams, as well as quiet areas for focused work. Employees traverse the length of the building with a single walkway, which also connects to five dining areas and a 2,000-person event and meeting space with state-of-the-art A/V technology. Artists from Facebook’s Artist in Residence Program were commissioned to create 15 art installations for MPK 21. “The building was designed to promote teamwork and allow our people to do their best work,” said John Tenanes, Facebook’s VP of Global Facilities and Real Estate, in a press release. “MPK 21 is designed to reduce impact on the environment and enhance employee well-being. The building encourages active engagement inside and outside of the building with pedestrian walkways, access to various outdoor areas, visible stairways and flexible work stations. The physical infrastructure is designed to reduce water, energy  and waste as well.” Related: Facebook signs Frank Gehry to design two more buildings for their California campus The LEED Platinum -targeted building is powered by 1.4 MW of photovoltaic solar roof tiles, which can generate nearly 2 million kWH of electricity a year. Approximately 17 million gallons of water will be saved annually thanks to a reclaimed water system, while the need for artificial lighting during daylight hours is minimized with an abundance of bird-friendly glazing. Facebook also enrolled in Peninsula Clean Energy’s ECO100 energy option to further reduce its carbon footprint. + Frank Gehry Via Dezeen Images via Facebook

Excerpt from:
Frank Gehry tops Facebook HQ expansion with a 3.6-acre rooftop park

You’ve got to see this freestanding office stuffed inside the shell of a historic chapel

January 18, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on You’ve got to see this freestanding office stuffed inside the shell of a historic chapel

  In order to revamp this chapel without ruining its stunning historic shell, Belgian architecture studio Klaarchitectuur  tucked a modern, freestanding office space right inside. Now,   exposed brick , chipped plaster, faded frescoes and a domed ceiling create a spectacularly unusual work setting for the lucky people toiling away in the unique space. The design team, led by architect Gregory Nijs, left the building’s shell intact– in accordance with its status on the historical registry– and created a new freestanding structure in its interior. The central cavity was left open, with stacks of boxes placed against one wall. Related: 19th-century church converted into gorgeous modern lofts in Brooklyn These minimalist volumes house all the essential office functions such as workspaces, a conference room, storage space, and bathrooms. The surrounding area is used for a variety of public events, which will allow the chapel to once again serve the community.   Exposed brick, chipped plaster and faded frescoes were all left intact, creating a contrast with the contemporary finishes of the new structure,  with its black staircase , striated wood floors and white-painted walls. + Klaarchitectuur Via Dwell Lead photo via Klaarchitectuur

Read more: 
You’ve got to see this freestanding office stuffed inside the shell of a historic chapel

The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

November 1, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

Perhaps the most notable aspect of the Dutch Mountains design is its shape. From the outside, it recalls the hull of an enormous ship just launched into a body of water, with either end curving upward to a height of 147 feet. An aerial view reveals that the building surrounds a private green space spanning nearly 43,000 square feet. There, workers and residents can relax in a park-like setting, hold outdoor meetings, or enjoy a picnic on the shore of a man-made pond—all while protected from the noise and pollution of the major highway running adjacent to the proposed site. The park is visible from all of the development’s amenities, offering a pleasant view of nature as opposed to looking out onto other buildings. Related: New Dutch housing model lets students stay at a senior living home for free The Dutch Mountains features a 52,000-square-foot lobby, which houses the reception area for offices upstairs. The entrance to restaurants, conference venues, a health club, an indoor swimming pool , a supermarket, and an exhibition space are also located on this level. Beyond the lobby is close to 100,000 square feet of office space, laboratories, and hotel rooms. The Dutch Mountains’ ideal tenants include large businesses as well as startups, as the building is designed to be flexible to the needs of each company. The mixed use project is proposed for De Run in the municipality of Veldhoven, in the Eindhoven area. The Dutch Mountains will support the claim that Eindhoven is the “smartest region in the world” by housing the Brainport Experience Center where business come to present their latest innovations. Also included in the plans are a field lab for innovative construction and energy technology, and a garden for food production. + Studio Marco Vermeulen + BLOC Images via Studio Marco Vermeulen

The rest is here:
The Dutch Mountains is the ‘interactive work and residential environment of the future’

How Opera used 1,000 old floppy disks and other e-waste in their new Poland headquarters

August 24, 2016 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on How Opera used 1,000 old floppy disks and other e-waste in their new Poland headquarters

Opera’s new headquarters are located in two prestigious townhouses in the heart of Wroclaw. The buildings-one built in the 19th century and the other dating back to 1913-are part of the city’s rich architectural heritage. The architects combined this historic narrative with the atmosphere of modern-day Wroclaw to create a design that references several city landmarks, but feels contemporary. Related: mode:lina architekci design a playful new restaurant for LIDL Poland The construction of Market Hall, Central Railway Station hall and Szczytnicki’s Park are referenced in the kitchenette , while the design of the meeting rooms is associated with IT and computers. The latter space features an integrated circuit, fans and decor made out of nearly 1,000 old floppy disks and over 200 keyboards. + mode:lina architekci Photos by Marcin Ratajczak , Maciej D?browski

See more here:
How Opera used 1,000 old floppy disks and other e-waste in their new Poland headquarters

Dozens killed by powerful earthquake in picturesque rural region of central Italy

August 24, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dozens killed by powerful earthquake in picturesque rural region of central Italy

The death toll continues to rise after a magnitude 6.2 earthquake shook the mountainous countryside in central Italy around 3:30 a.m. local time . This morning, officials are reporting at least 39 deaths related to the earthquake, many of which were residents of Pescara del Tronto, one of the many small villages close to the earthquake’s epicenter. With many buildings completely destroyed by the earthquake, rescue workers have a difficult task ahead as they sort through rubble in search of survivors. Embed from Getty Images Last night’s powerful earthquake hit 6.2 miles (10 km) southeast of Norcia, in a rural mountain region of Italy popular among tourists. After the initial quake, a series of at least eight smaller aftershocks pounded the area, including a 5.5 magnitude quake less than three miles from Norcia. The last significant earthquake to hit the region occurred in 1997, when a magnitude 6.0 quake killed 11 people and destroyed 80,000 homes. Related: “Cyborg artist” can sense earthquakes around the world as they happen Embed from Getty Images Destruction from the earthquake is widespread, although the small town of Amatrice (pictured above) may have suffered the most damage . The town of 2,000 residents just north of Italy’s Lazio region, and southeast of the initial quake. Reportedly, the entire town is in ruins, and the mayor has issued a plea for assistance. “The town is no more,” Mayor Sergio Pirozzi told a CNN affiliate. In Amatrice and other small villages, rescue workers are using cell phones to locate earthquake victims. They call the phones of missing residents and, if someone answers, rescue workers learn their location and attempt to reach them. If there is no answer, they move on to the next name on the list. As rescue work continues, officials say the death toll is expected to rise further in the coming days, and it will be months before the structural damage is fully assessed. At first glance, it seems likely that many areas will be rendered uninhabitable, and perhaps become ghost towns. Via CNN and USGS Lead image via USGS via screenshot

Originally posted here:
Dozens killed by powerful earthquake in picturesque rural region of central Italy

19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

August 12, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on 19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

The water tower was originally designed by architect J. Kalff as part of the city’s network of fortifications. Its role as the gate to the city center remains unchanged to this day. Its unique place in the Dutch architectural heritage is strengthened by the fact that it is the only water tower in the Netherlands with two flat-steel water reservoirs. BOEi commissioned ZECC architects to modernize the structure by introducing a mix of functions to its interior. The team came up with a design that included the installation of an elevator, additional floors and a new staircase leading to the top of the tower. The floors in the old water reservoirs were filled with office spaces, meeting rooms, and presentation halls. Related: 19th Century London Water Tower Transformed into a Unique, High-Flying Home A small, transparent structure, meant to function as a meeting room or event space, was placed on the roof of the tower, offering wonderful views of the medieval city and St. Jan’s Cathedral. New window openings on the two closed facades are clearly distinguishable from the original openings, while at the same time referencing the existing windows with their arched form. + ZECC Architecten Photos by Stijnstijl Fotografie

Read the original here:
19th century Dutch water tower refurbished as a modern office with a view

Futuristic office in China captures the awesome spirit of the Internet

July 6, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Futuristic office in China captures the awesome spirit of the Internet

Located inside an existing 20,000-square-meter industrial building, the recently completed Cloud DCS office and product gallery is the first part of a larger master plan with similarly futuristic buildings. The celestial-inspired office space features a curvaceous interior with a gradient of seven shades of blue to symbolize the fluidity of the Internet. Images of clouds are printed onto several surfaces as a nod to the company’s cloud computing software. Related: Shanghai Dragon: Futuristic Office by Morphosis “We wanted to capture the idea of flying through the sky, like when you look outside the window of an airplane,” said Italian architect Alberto Puchetti of Arboit Ltd. according to Azure Magazine . The space eschews hard edges for rounded corners to create a seamless and continuously flowing effect. The river-like flooring is complemented with white translucent stretch fabric that lines the ceilings and illuminated by colored LEDs . A large meeting room with oval windows sits at the center of the room like a nucleus overlooking at the different areas of the single-level space. + Arboit Ltd. Via Azure Images via Arboit Ltd.

Read the rest here:
Futuristic office in China captures the awesome spirit of the Internet

California solar energy generation jumped 1,378% in 5 years

July 6, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on California solar energy generation jumped 1,378% in 5 years

Look out, world, California is coming to save you. A recent report shows that solar energy generation in the Golden State has exploded since 2009 , along with zero emission vehicle use and other renewable resource reliance. We might just have a chance at fighting climate change , after all. Findings from nonprofit group Next 10 ’s most recent California Green Innovation Index were released late last month, revealing how green the state has become in the last few years. Along with the startling 1,378 percent rise in solar energy, renewable energy of all sorts accounted for 25 percent of all retail electricity sales. This high energy efficiency helped lead to a 20 percent lower electric bill for residents, on average, in 2014 alone. Related: MIT’s groundbreaking new transparent film stores solar energy in glass or clothing Zero emission vehicles (ZEVs) have seen a 244 percent jump in registrations over the last two years, hinting toward a trend that could put a serious dent in our fossil fuel reliance within the next decade. F. Noel Perry, founder of Next 10, said, “ California is not only the fourth-most energy productive economy in the world, the state also leads in key clean tech indicators, like clean tech patents and investment. Much of the rest of the nation is following our lead.” Via Clean Technica Images via Flickr , Next 10

View post:
California solar energy generation jumped 1,378% in 5 years

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1383 access attempts in the last 7 days.