Tucked-away island house on stilts is only accessible by boat

February 5, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Tucked-away island house on stilts is only accessible by boat

Read the rest of Tucked-away island house on stilts is only accessible by boat

Go here to read the rest:
Tucked-away island house on stilts is only accessible by boat

Steven Holl’s Knut Hamsun Museum Stands Tall in the Norwegian Countryside

August 6, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Steven Holl’s Knut Hamsun Museum Stands Tall in the Norwegian Countryside

Like any good architect, Steven Holl finds inspiration in unexpected places. His award-winning Swiss residence was inspired by the black rocks and white snow of the Swiss Alps. And this project, a museum in Hamarøy, Norway , is inspired by the writing of Knut Hamsun , Norway’s most inventive 20th century writer. While the structure at first glance seems a bit austere, its design concept, described as “building as body,” is rich and poetic, serving as a narrative that “tells many contrasting tales and constantly revitalizes Hamsun’s writing.” The museum will include exhibition areas, a library, cafe and auditorium, topped off by a roof garden whose long grass reflects traditional Norwegian sod roof design. Read the rest of Steven Holl’s Knut Hamsun Museum Stands Tall in the Norwegian Countryside Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: dark tower , Hamsun , Hamsun Museum , Holl Museum , Holl museum Norway , Knut Hamsun , Knut Hansen Museum , norway , Norway Architecture , Norway Museum , Norwegian , Norwegian Museum , Steven Holl , Steven Holl Norway

Here is the original post: 
Steven Holl’s Knut Hamsun Museum Stands Tall in the Norwegian Countryside

Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

November 28, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

This project was built in connection with the walkabout project (Breddelangs), which is a local initiative organized to bring awareness to the Lahelle river area. The green park surrounding the pavilion has become quite a popular place for local families despite the fact that the lot was formerly labeled as a  toxic, polluted space. The area has been transformed quite a bit recently in order to erase traces of its former industrial past: new real estate projects have been approved and a community arts center has opened recently. To further enhance the area along the riverbanks, local municipalities have plans to develop a large network of pedestrian and bicycle connections . + Kollaboratoriet Via Arch Daily Photos by Feileacán McCormick and Anna Andrea Vik Aniksdal Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , Architecture , community space , Eco Architecture , eco building , Gjennomsikte Pavilion , green architecture , Kollaboratoriet , norway , Norway Architecture , Norwegian , Porsgrunn , public buildings , public space , riverside , skien , Sustainable Materials , theater , theatre , theatre space , timber structures , urban development        

Continued here:
Open Air Gjennomsikte Pavilion Doubles as a Lakeside Retreat and Theater Stage

Beautiful Norwegian Homes Topped with Lush Green Roofs

March 18, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Beautiful Norwegian Homes Topped with Lush Green Roofs

Green roofs may be a newer phenomenon in many places, but Norwegians have been planting greenery atop their houses for hundreds of years.

Read the rest here: 
Beautiful Norwegian Homes Topped with Lush Green Roofs

Matty Smith Wins Tasmanian Design Centre Award for Quirky Sustainable Shortdivison Cabinet

March 18, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Matty Smith Wins Tasmanian Design Centre Award for Quirky Sustainable Shortdivison Cabinet

At Inhabitat we love to keep an eye out for designers around the globe who are scooping up awards for their innovative approach to sustainable design . So it is with great pleasure we share with you new Australian designer, Matty Smith, who last month won the 2010 Tasmanian Design Centre Award for Sustainability and Emerging Designer .  The winning piece was his quirky modernist take on a cabinet named Shortdivison – not a bad achievement for someone in just their first year of study . Shortdivision is sustainably made from FSC plywood, salvaged Tasmanian Blackwood, and finished with low VOC paints and solvent free glues

See the original post here:
Matty Smith Wins Tasmanian Design Centre Award for Quirky Sustainable Shortdivison Cabinet

Bad Behavior has blocked 1899 access attempts in the last 7 days.