Luxury lakeside hotel promises a return to nature in Italy

October 3, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Luxury lakeside hotel promises a return to nature in Italy

Architecture studio noa* mixes alpine and Mediterranean influences in their renovation of a family-run hotel in Italy. Located on a high plateau next to a small natural lake, Hotel Seehof is a luxury hotel that celebrates nature in its use of materials, design, and programming. The nature retreat features an undulating roof that mirrors Natz-Schabs’ mountain scenery while its earth-colored plaster and use of timber references the nearby forests. Hotel Seehof completed its major renovation and expansion earlier this year and now includes 16 new suites as well as a new pool and wellness area. Guests are invited to take a dip in the lake, “Flötscher Weiher,” that serves as the main focal point of the project. Sinuous lines and pathways seamlessly link the hotel grounds, including the oblique green roofs of the spa, to the surrounding forests and fruit orchards. Related: Frank Gehry-designed luxury hotel brings avant-garde design to historic Spain winery “The wooden façade and its rough surface are related to the environment, with a focus on incorporating regional materials. The communication with the lake – important characteristic and name of the hotel – is deliberately staged here,” wrote the architects. The interior design pays homage to Hotel Seehof’s site history. Copper pipes are used extensively throughout the interior as a design element and to reference to the widely used water pipes that were installed for the apple orchards in the 1950s. As with the exterior, a natural materials palette is used for the interior design. + noa* Images by Alex Filz

See the original post here: 
Luxury lakeside hotel promises a return to nature in Italy

Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

November 18, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

The dramatic cantilevered pool is one of many additions in NOA’s renovation of Hotel Hubertus, completed May 2016. The new accommodation wing, which includes 16 new suites and facilities, is visually connected to the old accommodation wing by the pool, which sits between the two. The sky infinity pool appears to float weightlessly in the landscape, hovering 12 meters above ground, and successfully passes on that gravity-defying feeling to swimmers thanks to a glazed front, a glass window at the bottom of the pool, and no view-obstructing barriers. The pool has a width of 5 meters, a length of 25 meters, and a depth of 1.3 meters. A 17-meter length of the pool juts out from the front of the hotel to overlook spectacular views of the Dolomites . Trunks of native larch trees stripped of bark support the pool. “The new pool , which imposingly rests in-between the two accommodation wings, seems like a floating rock, come to rest at the site, overlooking the valley,” write the architects. “The hidden edges of the pool, kept in anthracite-coloured stone, abolish the gap between pool and landscape, creating the impression of the water flowing into nothing, disappearing between pool and landscape. The pool metaphorically reminds of a mountain lake, nestled into the astonishing mountainscape of the UNESCO World Heritage site , the Dolomites…” Related: Glass-bottomed sky pool will be suspended 115 feet in the air To create a uniform appearance between the existing building and the new build, the architects added native larch tree trunks to the facade. The debarked trunks were installed in a rhythmic, alternating pattern and double as sun screens , room dividers, and rain protectors. New perforated, powder-coated metal balustrades replaced the old wooden ones and enhance the wings’ curved forms shaped to follow the existing topography. + NOA Via Dezeen Images via NOA

Originally posted here: 
Elevated glass-bottomed pool gives thrill-seekers dramatic alpine views

Tiny Noa Prefab Polyhedral is a Geometry Lover’s Dream Home

April 3, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Tiny Noa Prefab Polyhedral is a Geometry Lover’s Dream Home

Read the rest of Tiny Noa Prefab Polyhedral is a Geometry Lover’s Dream Home Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , eco design , garden shed , green architecture , Green Building , green design , jaanus orgusaar , micro home , micro house , modular construction , modular home , Noa , polyhedral cabin , polyhedral house , polyhedral shed , Prefab , prefab home , prefab kit , prefab kit home , prefab shed , Sustainable Building , sustainable design , tiny home , tiny house        

See the rest here: 
Tiny Noa Prefab Polyhedral is a Geometry Lover’s Dream Home

BMW Designs Ritzy Subway Trains for Kuala Lumpur’s New Transit System

April 3, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on BMW Designs Ritzy Subway Trains for Kuala Lumpur’s New Transit System

BMW subsidiary Designworks USA is helping the bustling city of Kuala Lumpur move into the 21st century with 58 ritzy trains for the city’s new subway system. The new three-line metro system is expected to be up and running by 2017 and looks like it could take top honors for most stylish and energy-efficient subway ride. From LED lighting to recyclable stainless steel cars, Malaysia’s new transportation system is expected to comprise an aesthetically-pleasing mix of futuristic and energy efficient design. Read the rest of BMW Designs Ritzy Subway Trains for Kuala Lumpur’s New Transit System Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: BMW , Designworks USA , energy efficient transport , Kuala Lumpur Subway Trains , LED lighting , Malaysia , public transportation , subway design , subway train design , transit design , transportation design , Urban design        

Read more here:
BMW Designs Ritzy Subway Trains for Kuala Lumpur’s New Transit System

Bad Behavior has blocked 1462 access attempts in the last 7 days.