Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

May 11, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

You don’t need to be a Zen master to appreciate this green-roofed Buddhist shrine in rural China. Designed by Arch Studio , the contemporary shrine is partially buried to minimize site disruption and to blend into the landscape. The building emphasizes connection with nature through its design and framed views of the woods and river beyond. Located in the outskirts of Tangshan by the riverbank, the Buddhist shrine serves as a space for meditation and contemplation. The concrete building is mostly buried underground and is embedded between seven mature trees. The shrine’s various rooms splay out like branches from a large central space and include the entrance, meditation room, tea room , living room, and bathroom. “The design started from the connection between the building and nature and adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space,” said Arch Studio. “A place with power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created.” Related: ARCHSTUDIO inserts a modern teahouse into an ancient Chinese structure The concrete surfaces are textured with the natural grain patterns from the pine formwork. Furnishings are constructed from gray-toned timber to match the concrete walls while the smooth terrazzo interior flooring contrasts with the outdoor white gravel. Skylights and large windows let in natural light and framed views. Courtyards with trees and bamboo punctuate the building. + Arch Studio Via Dezeen

Read more from the original source:
Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

Renovated Beijing factory gets new life with an elegantly-integrated Zen garden

March 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Renovated Beijing factory gets new life with an elegantly-integrated Zen garden

After several renovations since the original construction of this Beijing factory, an extensive overhaul has breathed new life into the building – literally.  He Wei Studio / 3andwich Design renovated the building with a beautiful Zen garden gracefully integrated into the structure in order to convey the essence of the traditional Chinese private garden. Modern office workers can immerse themselves in a calming, natural environment, no matter how stressful the day gets. The original factory, built in 1970, went through several renovations before He Wei undertook the challenge of turning it into a modern office space that keeps the spirit of ancient building practices. The team restructured the circulation and created longer routes to allow people to calm down when entering the main space. Related: Former Panasonic factory building in China converted into a modern events space A zigzagging path leads visitors from the entrance on the west side through a long, narrow semi-outdoor corridor. This way people have to walk through the entire garden, called Zen Chamber. A folded stair, located between the long ramp and paralleled stairs, offer views of the inner courtyard and big tearoom through grating racks. The second floor, which serves as the main public space, is narrow and long and houses a music room, small tearooms, meditation room and a large tearoom. + He Wei Studio / 3andwich Design Via Sunshine PR Photos by Zou Bin

Go here to read the rest:
Renovated Beijing factory gets new life with an elegantly-integrated Zen garden

Oyler Wu’s interactive Headspace Pods give you a cozy space to learn meditation

February 29, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Oyler Wu’s interactive Headspace Pods give you a cozy space to learn meditation

Read the rest of Oyler Wu’s interactive Headspace Pods give you a cozy space to learn meditation

Read more here: 
Oyler Wu’s interactive Headspace Pods give you a cozy space to learn meditation

Green-Roofed Czech Tea House is Naturally Lit by a Gilded Oculus

September 11, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-Roofed Czech Tea House is Naturally Lit by a Gilded Oculus

Read the rest of Green-Roofed Czech Tea House is Naturally Lit by a Gilded Oculus Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: A1 Architects , bamboo , charred larch , eco design , green design , green roof , meditation room , oculus , sustainable design , Teahouse

See the original post:
Green-Roofed Czech Tea House is Naturally Lit by a Gilded Oculus

Bad Behavior has blocked 1490 access attempts in the last 7 days.