Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

August 9, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

Prolific architecture firm Bohlin Cywinski Jackson crafted the Vance Tsing Tao Pearl Hill Visitor Center in Qingdao, China with a gorgeous rolling green roof . Located at the base of the Zhushan National Forest Park, the wooden building ‘s undulating canopy mimics the mountain range in the backdrop. At 223,000 square feet, the visitor center is certainly massive, however it was carefully designed to blend into its natural surroundings thanks to its subtle stature and verdant green roof. Additionally, the building is strategically oriented so that visitors can enjoy amazing views of the mountain range on one side and expansive sea views on the other end. Floor-to-ceiling glazed walls provide these views while illuminating the building with natural light . Related: Manetti Shrem Museum’s 50,000-square-foot canopy was inspired by the agrarian landscape The designers choose to use wood as the building’s principle material to create a strong connection to nature. The unique wooden truss roof structure uses large logs to support a layer of Canadian Class J SPF wood. At the center of the undulating roof is an abundance of lush greenery, further integrating the building into its environment. The green roof was strategically designed to insulate the interior and reduce the building’s overall carbon footprint. + Bohlin Cywinski Jackson Via Archdaily Photography by He Lian

See the original post here: 
Vance Tsing Tao Pearl Hill visitor center blends into the landscape with a rolling green roof

Breathtaking bamboo building withstands earthquakes and boasts a zero-carbon footprint

August 9, 2017 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Breathtaking bamboo building withstands earthquakes and boasts a zero-carbon footprint

Thailand’s eco-friendly Panyaden International School has added a stunning new sports hall to its campus that’s built entirely of bamboo and stays naturally cool year-round in Chiang Mai, Thailand. Designed by Chiangmai Life Construction , the Bamboo Sports Hall features a modern organic design that draws inspiration from the lotus flower. The large multipurpose facility was built to withstand local natural forces including high-speed winds and earthquakes, and boasts a zero-carbon footprint. Completed this year, the Bamboo Sports Hall features a lotus-like organic shape in a nod to Panyaden International School’s use of Buddhist values in its academic curriculum. Its undulating shape also reflects the surrounding hilly topography. The 782-square-meter open-air building is supported with a series of arches and topped with three petal-like round roofs lifted up at the edges to let in natural ventilation and indirect light. The multipurpose facility can accommodate 300 students and includes futsal, basketball, volleyball, and badminton courts, as well as a stage that can be lifted automatically, and storage room for sports and drama equipment. Viewing balconies flank the sporting area and stage. Related: Chiangmai Life Construction creates homes using rammed earth, bamboo and recycled wood Bamboo was selected as the primary building material to maintain Panyaden’s “Green School” mission of a low carbon footprint and to blend in with the school’s existing earth-and-bamboo buildings. “Panyaden’s Sports Hall’s carbon footprint is zero,” write the architects. “The bamboo used absorbed carbon to a much higher extent than the carbon emitted during treatment, transport and construction.” The large openings for natural ventilation, insulation, and use of bamboo help create a comfortable indoor climate year-round. No toxic chemicals were used to treat the bamboo, which has an expected lifespan of at least 50 years. The exposed prefabricated bamboo trusses span over 17 meters. “Here we show how bamboo can create a space that is 15 meters wide and high without any steel reinforcements,” wrote the architects. “From the outside it looks like it has grown there or transformed from one of the rolling hills in the background to become a human artifice. As in fact the Panyaden International School Sports Hall is a combination of careful artistic design, beautiful detailed handicraft and major construction.” + Chiangmai Life Construction Via ArchDaily Images © Alberto Cosi, Markus Roselieb, Chiangmai Life Construction

See the rest here: 
Breathtaking bamboo building withstands earthquakes and boasts a zero-carbon footprint

LA’s Solar-Powered Green Greenberg Green House is Topped With a Living Roof

September 24, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on LA’s Solar-Powered Green Greenberg Green House is Topped With a Living Roof

Read the rest of LA’s Solar-Powered Green Greenberg Green House is Topped With a Living Roof Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , eco design , eco home , green architecture , Green Building , green design , green greenberg green house , green home , green roof , greenberg green house , new theme , new theme architects , Sustainable Building , sustainable design        

Original post:
LA’s Solar-Powered Green Greenberg Green House is Topped With a Living Roof

Basalt Ca’Paco is a Quiet, Green-Roofed Home in the Canary Islands

October 23, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Basalt Ca’Paco is a Quiet, Green-Roofed Home in the Canary Islands

Read the rest of Basalt Ca’Paco is a Quiet, Green-Roofed Home in the Canary Islands Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , basalt rock , Canary Islands , eco design , eco home , equipo olivares , green architecture , Green Building , green design , green home , green roof , living roof , san cristobal de laguna , Spain , Sustainable Building , sustainable design , tenerife , thermal mass

Continued here:
Basalt Ca’Paco is a Quiet, Green-Roofed Home in the Canary Islands

3XN’s Green-Roofed Stockholm City Station to Serve as Entrance to the City Center

September 5, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on 3XN’s Green-Roofed Stockholm City Station to Serve as Entrance to the City Center

Read the rest of 3XN’s Green-Roofed Stockholm City Station to Serve as Entrance to the City Center Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , 3XN , 3xn architects , eco design , green architecture , Green Building , green design , green roof , living roof , mixed-use development , Stockholm , stockholm city station , Sustainable Building , sustainable design , Urban design

See the rest here: 
3XN’s Green-Roofed Stockholm City Station to Serve as Entrance to the City Center

Green-Roofed Dani Ridge House is Tucked into the Hillside in Big Sur

August 16, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-Roofed Dani Ridge House is Tucked into the Hillside in Big Sur

Read the rest of Green-Roofed Dani Ridge House is Tucked into the Hillside in Big Sur Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , big sur , California , carver schicketanz , earth berm , earth bermed , eco design , eco home , green architecture , Green Building , green design , green home , green roof , living roof , solar passive design , Sustainable Building , sustainable design

Here is the original post: 
Green-Roofed Dani Ridge House is Tucked into the Hillside in Big Sur

Dragon-Scaled Hongzhu Housing Sales Center Deflects the Heat in Taiwan

August 16, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dragon-Scaled Hongzhu Housing Sales Center Deflects the Heat in Taiwan

Read the rest of Dragon-Scaled Hongzhu Housing Sales Center Deflects the Heat in Taiwan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , double layered facade , dragon scales , eco design , green architecture , Green Building , green design , high performance facade , hongzhu housing sales center , lab modus , metal shade screen , shade screen , sun screen , sun shading , Sustainable Building , sustainable design , Taipei City , Taiwan

Excerpt from: 
Dragon-Scaled Hongzhu Housing Sales Center Deflects the Heat in Taiwan

Ikea Announces Plans to Build Over 100 Budget Design Hotels in Europe

August 16, 2012 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on Ikea Announces Plans to Build Over 100 Budget Design Hotels in Europe

Ikea is already well known for its affordable and stylish home furnishings, but now the retail giant has set its sights on the budget hotel market. The world’s largest furniture retailer, based in Sweden, recently announced that it intends to build at least 100 hotels throughout Europe. Capitalizing on its bargain style reputation, Ikea calls the developments “budget design” and intends to bring the boutique hotel experience to travelers at a more wallet-friendly price. Read the rest of Ikea Announces Plans to Build Over 100 Budget Design Hotels in Europe Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: boutique hotel , budget boutique hotel , Budget Design , budget hotel , budget travelling , hotel development , ikea , Ikea Hotel , Ikea properties , Inter Ikea

See original here: 
Ikea Announces Plans to Build Over 100 Budget Design Hotels in Europe

Kentfield Residence Emerges Out From the Hill Under a Green Roof Above San Francisco

July 10, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Kentfield Residence Emerges Out From the Hill Under a Green Roof Above San Francisco

Read the rest of Kentfield Residence Emerges Out From the Hill Under a Green Roof Above San Francisco Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: CA , eco design , eco home , green architecture , Green Building , green design , green home , green roof , kentfield , living roof , San Francisco , Sustainable Building , sustainable design , turnbull griffin haesloop , Turnbull Griffin Haesloop Architects

Continued here: 
Kentfield Residence Emerges Out From the Hill Under a Green Roof Above San Francisco

Escale Numérique is a Free, Green-Roofed WiFi Station in Paris

July 6, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on Escale Numérique is a Free, Green-Roofed WiFi Station in Paris

Mathieu Lehanneur and JCDecaux won the call for intelligent furniture projects by the Mairie de Paris Escale Numérique, to create a connected haven of peace available to everyone. The free WiFi station is on the Rond Point des Champs-Elysées and takes advantage of an underground fiber optic network which is now supplying the capital. Lehanneur likens the project to the “Wallace fountains, which since the end of the 19th century have offered Parisian the free drinking water which was circulating beneath their feet, Escale Numérique allows everyone to benefit, like a real public service, from a high-speed WiFi connection by raising it from beneath the ground.” The digital service station features super durable swivel chairs made from concrete and mini tables connected to the seat are perfect for a laptop, smart phone, tablet or even just a book. Vertical logs, like tree trunks, are used to support the shade structure, which is topped off with a green roof. The living roof was designed to be attractive both from the ground as well as from a balcony above. Attached to the station is a large touch screen that provides information about the city, news and augmented reality for tourists and visitors who do not have a device with which to get online. Escale Numérique is certainly the prettiest WiFi stop we’ve seen and is at the intersection of great design and technology. + Mathieu Lehanneur Via Dezeen Images ©Felipe Ribon

Read the original: 
Escale Numérique is a Free, Green-Roofed WiFi Station in Paris

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1113 access attempts in the last 7 days.