Oil rig off South Korea’s coast to become a floating hotel that operates on tidal energy

February 13, 2019 by  
Filed under Green

As today’s urban planners are struggling on how to integrate renewable energy into existing infrastructure, some forward-thinking architects are making the task much easier. Beijing-based firm Margot Krasojevi? Architecture has just released a design that would see an existing oil rig in South Korea’s coast converted into a futuristic lighthouse hotel whose organic flowing form would be installed with pivoting turbines to harness tidal energy to power the hotel. The lighthouse hotel is slated for an area off the coast of mainland South Korea near the island of Jeju, which is only accessible by boat. Currently there is an existing oil rig floating in the water, which will be repurposed into a large platform support for the lighthouse hotel. Related: This futuristic energy-positive hotel will harness power from the tides The hotel’s design will be comprised of multiple flowing volumes made out of layered aluminum surfaces and a series of partly inflated membrane sections. These materials were chosen for not only their durability, but also their light weight. In case of emergency or rogue waves, the airlock sections split apart and float. Wrapped around the structure’s main core, a number of flipwing turbines will harvest the tidal power. As seawater crashes over surfaces, the turbines will pivot in accordance with the wind and wave motion, converting kinetic water energy into electrical energy. According to the architect, the turbines will generate enough clean energy to run the hotel and the structure’s desalination filters. Any surplus energy will be stored. The lighthouse hotel’s interior will have three main sections, the guest rooms, the lobby and various social areas. The lantern room, which is at the top of the hotel will have a Fresnel glass lantern that projects light rays out to the sea. The refracted light will also beam through the interior of the hotel, creating a vibrant, light-filled atmosphere. + Margot Krasojevi? Architecture Images via Margot Krasojevi? Architecture

Continued here:
Oil rig off South Korea’s coast to become a floating hotel that operates on tidal energy

A renovated Toronto home boasts energy savings of over 50%

February 13, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Blending East Asian and Western influences to reflect the client’s Asian-Canadian background, the Echo House is an elegant renovation and expansion project that follows ecologically sustainable principles. Designed by local architecture firm Paul Raff Studio , the home, which covers an expansive area of 11,140 square feet, is set on a two-acre property in the Bridle Path neighborhood of Toronto , Canada. Improvements to the existing structure as well as new high-efficiency heating, cooling and ventilation systems have led to over 50 percent savings in the home’s energy consumption. Inspired by the “eastern philosophy of harmony with nature,” the Echo House was designed with strong connections to the environment. Large full-height glazing, open spaces and optimized views of the outdoors strengthen these bonds, while strategically placed openings allow cooling cross breezes and sounds of birdsong to filter through the interior. Garden views were of particular importance and are articulated by walls of glass and huge sliding doors that completely open up the garden-facing side of the home, creating a seamless indoor-outdoor living space. “The name Echo House originates from its design aspirations and listening: be it the echo of birdsong or trees rustling in the wind,” Paul Raff Studio shared in a statement. “The homeowners say, ‘It is an expansive house, but almost all the spaces in it are intimate in size, and they all lead to the living room. It is like a sanctuary at the center of the house.’” The large living spaces were important to the clients, a cosmopolitan family that loves to cook, entertain and host large family gatherings. Related: Beautiful cedar-clad Bridge House crosses a ravine in Ontario Ecological sustainability was also important for the homeowner and architects. Consequently, the renovated building exterior has been sheathed in a very high-performance insulation envelope, while new energy-efficient systems have greatly lowered the home’s energy consumption. Reclaimed Douglas fir was used for the Korean art-inspired exterior wood screens that give the house a sculptural effect. + Paul Raff Studio Images by Ben Rahn / A-Frame

Read the original: 
A renovated Toronto home boasts energy savings of over 50%

This geometric pod is an ultra-light micro-office on wheels

October 9, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on This geometric pod is an ultra-light micro-office on wheels

Los Angeles-based design studio  Knowhow Shop  has unveiled Lighthouse — a digitally-crafted micro-pod on wheels meant to revolutionize the world of low-impact, urban design. The name refers to the light weight of the 150-square-foot structure. The work studio’s unique, asymmetrical volume was put together with everything from boat building materials to film industry hardware through prefabrication techniques. The design was the brainchild of architects Kagan Taylor and Justin Rice, who built the micro-structure right in their own backyard. Built like a piece of furniture rather than a building, the inspiration for Lighthouse came from the idea to create a new form of architecture that would provide a better, more practical solution for office design with minimal site impact . Related: The Cornelia tiny house is a peaceful writer’s studio built with reclaimed wood To give the structure mobility, the pod is built on industrial casters such as those on roll-off dumpsters. As a result, the office can be moved easily to be used as an individual structure or combined with other structures to create a nest of pods. Its small stature is perfect to fit into forgotten urban areas where new construction isn’t possible. Instead of a regular cube or rectangular form, Lighthouse features a futuristic, geometric volume painted all white. The facade is made out of various SIPs ( Structural Insulated Panels ) that are joined together with film industry hardware. The glass front door, as well as the structure as a whole, has no right angles. Inside, the aesthetic is quite minimalist, with long, thin desks attached to the length of the walls and a shelving unit at the back. A large skylight and horizontal window flood the interior with natural light. The minimal design, height and abundance of natural light enhance the interior, making it seem much larger than it really is. “We were surprised by the difference in perceived space from the outside vs. the inside,” the architects said. “From within our office feels much larger than it looks from outside, and it is something that most visitors comment on immediately.” + Knowhow Shop Via Wallpaper Photography by Stephen Schauer . His work can be viewed at his Instagram page . Aerial shot by Nephew LA .

View post: 
This geometric pod is an ultra-light micro-office on wheels

How to push buildings to new levels of efficiency

April 17, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on How to push buildings to new levels of efficiency

Carbon Lighthouse and Redaptive make small fixes to buildings that bring big cuts in power use.

Here is the original post:
How to push buildings to new levels of efficiency

Tiny Toronto lighthouse serves multiple functions at once

March 2, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Tiny Toronto lighthouse serves multiple functions at once

This minimalist wooden lighthouse installed at Woodbine beach in Toronto doubles as a temporary drop-off location for local charity donations. Portuguese design firm João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura wrapped The Beacon in aged wood to make it look as if it has been part of the beach for a long time. The Beacon, which shoots a vertical beam of light into the night sky, captures the essence of traditional lighthouses, while translating their archetypal conical shape into a single spatial gesture. Beside its role as a lighthouse, the structure also functions as a place where people can leave non-perishable foods and clothes for charities. Related: The government is giving away free lighthouses to the right owners The lower part of the structure acts as a repository for such items and features openings at different heights through which they can be easily inserted. While the architects hope the Beacon will become part of a larger, permanent network of donation hotspots in Toronto , this small structure can also be repurposed as a wildlife observation tower , a wilderness shelter or a fire lookout tower . + João Araújo Sousa & Joana Correia Silva Arquitectura Photos by Steven Evans

See more here: 
Tiny Toronto lighthouse serves multiple functions at once

Breathtaking chapel clings to the cliffside for transcendent sea views

August 30, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Breathtaking chapel clings to the cliffside for transcendent sea views

OPA is perhaps most famous for their jaw-dropping Casa Brutale, another cliffside building with confirmed plans for construction . Like its predecessor, Lux Aeterna is dramatically embedded into a rocky cliff and sports a giant cross-shaped facade made of glass that gives the building the appearance of a glowing lighthouse at night. Guests enter the underground chapel via a series of concrete steps that lead down into the earth, which helps create thermal insulation to regulate internal temperatures. “Purity of belief is celebrated in this minimalistic design devoid of earthly distractive elements,” says OPA. “The chapel is the third building of the Terra Mater trilogy of underground buildings. Proposed for the island of Serifos, it possesses a single cliff façade that faces the Aegean sea, positioning the human vis a vis with the beauty and magnanimity of creation.” Related: Crazy home carved into a coastal cliff has a swimming pool roof The interior is minimally decorated and made almost entirely from concrete save for the timber flooring, benches, and door that lend the space a touch of warmth. Aside from the giant east-facing glazed cross, stained glass decorates the other openings. Colorful cross-shaped skylights create a beautiful play of colored light inside the chapel. + Open Platform for Architecture Via ArchDaily Images via Open Platform for Architecture

See the original post here: 
Breathtaking chapel clings to the cliffside for transcendent sea views

Zero-carbon Nanjing Green Lighthouse is a beacon for sustainable design in China

July 27, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Zero-carbon Nanjing Green Lighthouse is a beacon for sustainable design in China

The 5,500-square-meter Nanjing Green Lighthouse takes on a spiral form and is centered on a light-filled atrium that funnels natural light and fresh air to all floors. “We would all like to produce more ‘green’ buildings with lower energy consumption or low carbon emission,” says Archiland International. “The challenge is at the same time to make this necessary new buildings even more attractive than buildings of today and not just making engineering technology driven machines. With this lighthouse we aim for no less than this.” Related: China’s Green-Roofed Samaranch Memorial Museum Was Inspired by the Olympic Rings According to the design firm, the Nanjing Green Lighthouse is one of the first zero carbon buildings completed in China. The circular facade was optimized and carefully engineered with operable openings and daylight horizontal reflectors that minimize exposure to the sun’s direct heat while maximizing access to soft natural light . The building achieves 200 LUX natural daylight level for all working areas. The interior is dominated by white surfaces that reflect light to make the workspaces free bright and airy. Colorful furnishings and lush plantings, which include full-height green walls and hanging plants, punctuate the interior. + Archiland International Via ArchDaily Images via Archiland International

Here is the original post:
Zero-carbon Nanjing Green Lighthouse is a beacon for sustainable design in China

The Frying Pan Tower is an extreme offshore hotel that used to be a Coast Guard lighthouse

June 26, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The Frying Pan Tower is an extreme offshore hotel that used to be a Coast Guard lighthouse

Read the rest of The Frying Pan Tower is an extreme offshore hotel that used to be a Coast Guard lighthouse Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: eco design , eco-tourism , eco-travel , extreme hotel , extreme travel , Frying Pan Tower , green design , green renovation , light station , lighthouse , north carolina , North Carolina green hotel , North Carolina hotels , off-grid hotel , offshore hotel , sustainable design

More:
The Frying Pan Tower is an extreme offshore hotel that used to be a Coast Guard lighthouse

Google’s self-driving “Koala” cars hit California roads

June 26, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Google’s self-driving “Koala” cars hit California roads

As 2015 speeds by, so will Google’s self-driving vehicle prototypes adorably referred to as “Koala” cars. (Except they only move at a safe and steady speed of 25 mph.) Earlier this year Google announced plans to launch several vehicles in Mountain View, and this week the self-driving cars finally hit California streets. Read the rest of Google’s self-driving “Koala” cars hit California roads Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Ford self-driving car , google koala car , google mountain view , google self-driving car , koala car , self-driving car , self-driving technology , tesla self-driving car

Original post:
Google’s self-driving “Koala” cars hit California roads

Students Transform a Boring Electrical Tower into an Inspiring Stained Glass Lighthouse

July 3, 2014 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Students Transform a Boring Electrical Tower into an Inspiring Stained Glass Lighthouse

Art students in Germany converted an electrical tower outside of Hattigen into an impromptu art installation with vibrant panels of stained glass . Lechtturm (which means Lighthouse in German) glitters from afar, casting an array of colors on the lush green landscape. The project, created by students Ail Hwang, Hae-Ryan Jeong and Ching-Ki Park, turned an otherwise ugly structure into something both beautiful and utilitarian. Read the rest of Students Transform a Boring Electrical Tower into an Inspiring Stained Glass Lighthouse Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Ail Hwang , Ching-Ki Park , eco design , eco-art , green design , Hattigen Germany , Have-Ryan Jong , Lechtturm , lighthouse , recycle art , stained glass electrical tower , sustainable design

Continued here:
Students Transform a Boring Electrical Tower into an Inspiring Stained Glass Lighthouse

Next Page »

Bad Behavior has blocked 3093 access attempts in the last 7 days.