Striking LEED Silver-targeted tower to rise in the heart of Philadelphia

August 29, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on Striking LEED Silver-targeted tower to rise in the heart of Philadelphia

The heart of Philadelphia will soon be transformed with Schuylkill Yards, a $3.5 billion masterplanned neighborhood in University City that will include two mixed-use towers, one of which will target LEED Silver certification. Developer Brandywine Realty Trust recently unveiled designs for the pair of towers — dubbed the East and West Towers — designed by global architecture firm Practice for Architecture and Urbanism (PAU) . The glass-enveloped buildings will combine modern design elements with historical references, from color palettes inspired by the traditional materials common in the area to the window typology of the old Pennsylvania Railroad rail cars. Set to transform 14 acres next to Philadelphia’s 30th Street Station, Schuylkill Yards will replace parking lots with a neighborhood comprising nearly 7 million square feet of offices, residences, retail shops, hotels, green space and life science and innovation space. The PAU-designed East and West Towers will also offer a mix of programming. Related: World’s first solar-powered, indoor vertical farm sprouts in Philadelphia Designed “as cousins,” the complementary towers will have distinct personalities — the West Tower will have a more neutral exterior facade with a simple monolithic form, and the LEED Silver -seeking East Tower will have eye-catching massing that splits the building into three staggered tiers with a bold red color palette. Both buildings will be elevated on fluted pedestals to create an engaging pedestrian thoroughfare. Towering at 512 feet tall, the East Tower will offer 34 floors of office space, 7,000 square feet of retail and a dedicated amenity level on the 14th floor. Its dynamic massing is engineered to maximize its building footprint and green space while mitigating wind concerns and improving sight lines of Philadelphia . The smaller and more demure West Tower will stand at around 360 feet and offer 9,000 square feet of retail, 219,000 square feet of residential, 200,000 square feet of office space and covered parking. Its designated luxury amenity floor will be located in the ninth floor. Construction on the East and West Towers is set to begin in 2020. + Practice for Architecture and Urbanism Images via PAU and Brandywine Realty Trust

More: 
Striking LEED Silver-targeted tower to rise in the heart of Philadelphia

Dramatic domino-effect facade wraps BIG-designed business school

April 29, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Dramatic domino-effect facade wraps BIG-designed business school

Bjarke Ingels Group has unveiled images of the stunning Business Innovation Hub at the University of Massachusetts Amherst. Designed in collaboration with Goody Clancy Architects , the recently completed 70,000-square-foot extension and partial renovation of the Isenberg School of Management not only delivers a dramatic appearance with a falling dominoes-like facade, but also high sustainability standards. Clad in low-maintenance copper, the Isenberg School of Management Business Innovation Hub expects to achieve LEED Silver certification. Prominently located on Haigis Mall near the entrance of campus, the Isenberg School of Management Business Innovation Hub extends the existing Isenberg building footprint to the north and then loops around east, creating a donut shape that connects back to the existing building to nearly double the school’s current space. At the center of the “donut” is a garden courtyard . The architects further articulated the curved facade by pulling out the northwest corner to emphasize the 5,000-square-foot Student Learning Commons at the entrance and by introducing a unique faceted geometry that mimics the appearance of dominoes falling in a line. “The new Business Innovation Hub at the Isenberg School of Management is conceived as an extension of both the building and the campus mall,” Bjarke Ingels explained. “The linear structure is bent to form a full loop framing an internal courtyard for the life of the students. The facade is pulled away in a domino effect to create a generous invitation from the Haigis Mall to the Learning Commons. The mall and the courtyard — inside and outside form a forum for the students, the faculty and the profession to meet, mingle and mix society and academia.” The new extension offers facilities for more than 150 staff and 5,000 students in undergraduate, master’s and PhD programs. In contrast to the dark copper facade, which will develop a natural patina over time, the interior is bright and spacious with natural light streaming in from the outdoors and the inner courtyard. The flexible interior spaces are designed to facilitate collaboration with student interactions and chance encounters in mind. + BIG + Goody Clancy Architects Photography by Max Touhey and Laurian Ghinitoiu via BIG

See the rest here: 
Dramatic domino-effect facade wraps BIG-designed business school

Renzo Piano reveals designs for Toronto courthouse targeting LEED Silver

March 2, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Renzo Piano reveals designs for Toronto courthouse targeting LEED Silver

Renzo Piano Building Workshop (RPBW) teamed up with NORR Architects & Engineers to design the new Toronto Courthouse, located just northwest of Toronto City Hall. Designed to strengthen the city’s civic core, the new courthouse will embrace the streetscape and offer a variety of public amenities. The building will be RPWB’s first project in Canada and aim for LEED Silver certification. After over a year’s worth of collaboration between the two firms, the recently unveiled designs for the Toronto Courthouse present a vision of transparency with an emphasis on public space . At the heart of the project will be a 20-meter-tall glass atrium that RPBW says “creates an immediate and strong image which will extend the public realm into the building, as well as expressing the public nature of the courthouse within the city.” The new building will also help consolidate the law courts currently spread out across Toronto . Related: Toronto’s waterfront to undergo major futuristic redesign thanks to Google’s Sidewalk Labs Despite its highly transparent appearance, the Toronto Courthouse will be fitted with high-security features. The building will also house an education center on the history of and challenges facing the indigenous justice system. The project is expected for completion in 2022. + Renzo Piano Building Workshop Via ArchDaily Images by PIXELFLAKES and RPBW

Read the rest here: 
Renzo Piano reveals designs for Toronto courthouse targeting LEED Silver

Canyon-inspired research center in Phoenix clad in gorgeous recycled copper panels

September 18, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Canyon-inspired research center in Phoenix clad in gorgeous recycled copper panels

Los Angeles-based Co Architects  just finished work on the new Biomedical Campus Health Sciences Education Building in Phoenix, Arizona. The massive building – which has already earned a LEED Silver certification – is clad in a perforated skin made up of almost 5,000 recycled copper panels that create a resilient envelope designed to withstand the city’s extreme desert climate. Located on the Phoenix Biomedical Campus, the massive 10-story building is 245,000 square feet and houses two 80-seat auditoriums, along with eight floors of laboratory space. The design of the building’s innovative cladding system was inspired by the need to create a resilient building that would withstand Arizona’s extreme dry heat while providing comfortable interior space for the large building. Related: Copper-clad chapel is a beacon of unity in one of Helsinki’s most multicultural districts To create the cladding, the architects used almost 300,000 pounds of molded recycled copper panels to create an airy, striated sunscreen that shields the interior from direct solar exposure while providing ventilated air on the inside. To create the airy facade, the architects used a Building information modeling (BIM) software to create 3D models of the exterior panels. The team then collaborated with Chandler-based Kovach Building Enclosures to form, bend and perforate some 4,800 panels to create the envelope, which includes 2-inch air space, rigid insulation, and a waterproofing membrane. The integrated system not only allows natural light to enter the building, but was also formed to create dual building wings that mimic the shape of a tall, narrow canyon-esque landscape. The copper cladding for the building is made up of 90 to 95 percent recycled material, which helped the design achieve a LEED Silver certification . + CO Architects Via Architizer

Original post:
Canyon-inspired research center in Phoenix clad in gorgeous recycled copper panels

LEED Silver visitor center is a portal to a historic American battlefield

December 12, 2016 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on LEED Silver visitor center is a portal to a historic American battlefield

Calling attention to a historic landscape can be difficult when there are few artifacts to differentiate it from its surroundings. New Jersey-based ikon.5 architects successfully brought renewed attention to a historic battlefield from the American Revolutionary War with their design of the Monmouth Battlefield State Park Visitor Center in Manalapan Township, New Jersey. Located on a high point, the building is a glazed LEED Silver -certified pavilion that frames views of the battlefield while maintaining a minimal energy footprint. The Monmouth Battlefield State Park Visitor Center replaced an underutilized structure built for the Bicentennial and comprises office space, a theater, museum store, exhibition space, classrooms, an archeology lab, and restrooms. Though the pavilion features many programmatic features, its thoughtful design keeps the focus on the landscape thanks to its custom-fabricated “mullion-less” glass curtain wall . The largely glazed building appears to float on the landscape and offers unobstructed views of the battlefield from the museum . “Sited at the top of Combs Hill overlooking the Battlefield, the pavilion is conceived as a modern day primitive hut, templar in its siting, but diminutive in its appearance,” write the architects. Related: University of Pennsylvania’s green-roofed New College House targets LEED Silver The building achieved LEED Silver certification thanks to the installation of triple-glazed low-e laminated glazing that wraps around the building and minimizes heat gain and loss. The roof features long eaves to shade the interior and further minimize unwanted solar heat gain. The new visitor center was built within the bounds of the existing property to minimize site impact and incorporates renovated portions of the original building. Rainwater collected on the roof is reused in a rain garden . A geothermal system is used to heat and cool the building. + ikon.5 architects Images via ikon.5 architects , by Jeffrey Totaro and James D’Addio

Read more here: 
LEED Silver visitor center is a portal to a historic American battlefield

Adobe’s 410 Townsend is a Collaborative LEED Silver Office in San Francisco

June 20, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Adobe’s 410 Townsend is a Collaborative LEED Silver Office in San Francisco

Read the rest of Adobe’s 410 Townsend is a Collaborative LEED Silver Office in San Francisco Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , adobe , adobe 410 townsend , eco design , eco office , green architecture , Green Building , green design , green interior , green interiors , green renovation , leed commerical interiors , leed silver , leed silver ci , Office , San Francisco , Sustainable Building , sustainable design , Valerio Dewalt Train , Valerio Dewalt Train Associates

More here:
Adobe’s 410 Townsend is a Collaborative LEED Silver Office in San Francisco

LEED Silver-Seeking Snowy Owl Theater to Open This Month in Leavenworth, Washington

April 15, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on LEED Silver-Seeking Snowy Owl Theater to Open This Month in Leavenworth, Washington

Read the rest of LEED Silver-Seeking Snowy Owl Theater to Open This Month in Leavenworth, Washington Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: energy efficient , Harriet Bullitt , Icicle Creek , Icicle Creek Center for the Arts , insulation , Leavenworth , LED stage lighting , leed silver , PLA Designs , reclaimed wood , Snowy Owl Theatre , Studio Meng Strazzara , washington , water conservation , Wenatchee Valley        

See more here: 
LEED Silver-Seeking Snowy Owl Theater to Open This Month in Leavenworth, Washington

Herzog & de Meuron Break Ground on Solar-Powered Bordeaux Stadium

April 15, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Herzog & de Meuron Break Ground on Solar-Powered Bordeaux Stadium

Herzog & de Meuron first unveiled plans for the gorgeous solar-powered Stade de Bordeaux in 2011 – and they just broke ground on it last week! The Swiss architecture firm designed the airy stadium complex for the Euro 2016 football championship. Set to be completed by 2015, the 43,500-seat stadium features a massive solar photovoltaic plant that will harness electricity for sports games as well as the area surrounding the stadium. Read the rest of Herzog & de Meuron Break Ground on Solar-Powered Bordeaux Stadium Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: eco design , Euro 2016 football , Girondins de Bordeaux , green design , Herzog & De Meuron , Nouveau Stade de Bordeaux , photovoltaic stadium , solar powered stadium , sustainable design        

Read the rest here:
Herzog & de Meuron Break Ground on Solar-Powered Bordeaux Stadium

Green-Roofed Stone Hunting Lodge Rises from the Earth in the Czech Republic

April 15, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-Roofed Stone Hunting Lodge Rises from the Earth in the Czech Republic

Read the rest of Green-Roofed Stone Hunting Lodge Rises from the Earth in the Czech Republic Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , basarch , czech republic , earth bermed , earth bermed house , eco design , gabion baskets , green architecture , Green Building , green home , green roof , green roof house , green roofed hunting lodge , hunting lodge , Sustainable Building , sustainable design        

Original post:
Green-Roofed Stone Hunting Lodge Rises from the Earth in the Czech Republic

Pega’s WindUp Chair Charges Your Smartphone as You Sit

April 15, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Pega’s WindUp Chair Charges Your Smartphone as You Sit

Pega just unveiled a new WindUp Chair at Milan Design Week that charges your smartphone as you sit! Simply wind up the oversized clockwork mechanism incorporated in the chair’s wooden backrest and plug in your phone – as the flywheel unwinds, it charges your device. Read the rest of Pega’s WindUp Chair Charges Your Smartphone as You Sit Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Chair , chair design , interactive chair design , interactive design , interactive furniture , Interactive Objects , Milan Design Fair , Milan International Furniture Fair 2013 , Pega D&E , PegaDesign Wind Up Chair , Taiwan chair design , Taiwan designers        

Original post: 
Pega’s WindUp Chair Charges Your Smartphone as You Sit

Next Page »

Bad Behavior has blocked 5605 access attempts in the last 7 days.