Historic Polish microbrewery and mountain lodge gets a beautiful 21st-century update

June 12, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Historic Polish microbrewery and mountain lodge gets a beautiful 21st-century update

Architecture firm  ADR has just unveiled a spectacular renovation of the Trautenberk Microbrewery in the Polish village of Horní Malá Úpa. Located right at the foot of the Krkonoše mountain range, the historic brewery was in bad need of repair. To breathe new life into the outdated building, the architects stripped it down to its skeleton, but they were careful to maintain the brewery’s historic character during the renovation process . The architects began the project by stripping the structure down to its bare bones. Due to its location in a climate with severely harsh winters, the building had undergone quite a few renovations over its history, mostly in the late 1900s. To bring the structure into the 21st century, the designers wanted to give the building a more modern interior all while retaining the building’s original character. Related: Schmidt Hammer Lassen designs BREEAM-seeking brewery renovation in Riga Today, the brewery is a contemporary and inviting space that includes a hotel and restaurant, as well as brewery facilities in the basement. Visitors enter the renovated building through a modern lobby with wooden ceiling and floors. Red metal columns throughout the building give the space an industrial touch. The most important part of the structure is, of course, the brewery. Visitors start their tour of the brewery in the basement, which houses a revamped microbrewery that produces some 1,000,000 liters of of cold, frothy beer per year. Stumbling up from the beer tasting, guests make their way to the restaurant on the first floor. This space has also been completely renovated, but the architects managed to keep some of the building’s original features, such as lamps that date back to the pre-war years. The restaurant is an open space, with plenty of natural light and seating to enjoy fantastic views of the surrounding hills and slopes. After a few more beers, guests can make their way to the guest rooms on the upper levels of the brewery. Set up in dorm-like configurations, the hotel has a mountain lodge feel, with 130 beds, shared bathrooms and common areas. + ADR Architects + Trautenberk Microbrewery Photography by Jakub Skokan and Martin T?ma via BoysPlayNice

View original post here: 
Historic Polish microbrewery and mountain lodge gets a beautiful 21st-century update

A light-filled extension turns an Australian home into an oasis of calm

June 12, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A light-filled extension turns an Australian home into an oasis of calm

When clients approached Fitzroy-based architecture and interior design firm Taylor Knights for a home renovation and extension , they emphasized their desire for a calm and comfortable retreat. The design studio responded with a light-filled modern space that soothes the soul with its abundance of windows that overlook an ivy-lined sideway and the north-facing garden beyond. The project—called the Brunswick West House—comprises the living spaces in a new 50-square-meter alteration and addition to an existing California Bungalow home in Victoria, Australia. Crafted as the home’s new “social heart,” the contemporary extension is arranged in and around three sculptural masonry walls. A stunning ivy-lined sideway was repurposed into the new entrance walkway so that homeowners and guests could access the rear extension without walking through the home’s main volume, where the bedrooms are now located. A variety of active and passive spaces were carved out from the new living room and dining area and carefully positioned to optimize outdoor views. The space has also been designed to accommodate the clients’ diverse collection of artwork and literature. “As with many projects of this scale, making incisive moves early on is essential to managing the design and construction process,” said the architects. “From the beginning, the project was always about achieving ‘quality over quantity’, and our client was keen to follow through on this idea. As a result, we looked to avoid significant (and potentially fiddly) reconfiguration of the existing internal spaces by repurposing the generous ivy-lined sideway, creating a lush and unassuming new entry point at the centre of the home. This approach enables the home to operate quite cleanly and disparately in two parts of a whole: the existing rooms now accommodate bedrooms, while the addition forms the new social heart of the home.” Related: A Victorian cottage transforms into a light-filled passive solar abode To reduce energy demands, the new living spaces are oriented towards the north and eaves were installed to block unwanted heat gain in the summer. The doors and windows are outfitted with energy-efficient glazing. Sustainable timber has also been used throughout the home. + Taylor Knights Images by Tom Blachford

Read more from the original source: 
A light-filled extension turns an Australian home into an oasis of calm

Bad Behavior has blocked 1419 access attempts in the last 7 days.