Angular Casa Casi Cubo in Chile plays with light, wind and shadow

February 20, 2018 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Angular Casa Casi Cubo in Chile plays with light, wind and shadow

Casa Casi Cubo in Chile uses geometry and patterns to provide shelter from the strong local winds — letting in tons of light. LAND Arquitectos designed the house as a pavilion -like structure that plays around with different shapes to create a balance between protection from the elements and exposing its occupants to expansive views of the sea. The designer deconstructed the shape of a parallelepiped and used pine wood to generate a series of bends that demarcate the edges of the roof and the facades of the building. Instead of trying to stand up to strong winds, the design breaks them up and channels them along the exterior. Related: Chile’s rustic Casa Pollo is made from recycled zinc plates and reclaimed wood The main shared space, where the stove and barbecue area are located, face the north side of the site and is the most protected from strong air currents. This space is connected to a semi-covered area enveloped by a perforated wooden skin. This outdoor space allows occupants to watch the passing sun and enjoy the constant interplay of light and shadow. + LAND Arquitectos Via Plataforma Arquitectura Photos by Sergio Pirrone

See more here:
Angular Casa Casi Cubo in Chile plays with light, wind and shadow

Bad Behavior has blocked 1281 access attempts in the last 7 days.